Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona sztucznością

Czy kupujecie dzieciom mleka smakowe ze słomką?

Polecane posty

Dziś w przerwie w pracy skoczyłam do sklepu bo naszło mnie na coś słodkiego i wpadło mi w oko mleko smakowe dla dzieci ze słomką o smaku czekoladowym. Pomyślałam że spróbuję. Niestety w smaku było okropne! słodkie jak pierun! Czy Wasze dzieci to piją?

Gość gość
raz na jakiś czas można, za moich czasów większość dzieciaków latała z takimi słomkami, ew mlekami z tubce, słodkimi jak cholera :)

ale to jest okropne w smaku! w domu można zrobić kakao - jest o niebo lepsze! próbowałaś tego? jest wstrętne, właśnie słodyczą przypomina mleka zagęszczone.

Gość Dar Win w praktyce
Moja 5-letnia córka uwielbia jajka w każdej postaci. Mogłaby je jeść codziennie! Lubię się z nią droczyć, więc prowokuję w porze kolacji: - Zrobiłabym jajecznicę, ale ty córeczko jajek wręcz nie znosisz, to co ja Ci tu mam uszykować. Na to moja mała, robiąc wielkie oczy i głaszcząc się po brzuchu: - Oj, mamo, znoszę! Znoszę!

Gość gość
mi raczej smakują takie słomki, czekoladowe są smaczne, oczywiście obrzydliwie słodkie, ale smaczne

Gość gość
nie, nigdy tego nie kupuje. czasem dostają w przedszkolu na podwieczorek i nie chcą tego pić. Akurat odbieram je w porze podwieczorku i z reguły pani daje mi na wynos: proszę wziąć moze w domu wypiją bo nie chciały.... a w domu mąż wypija :p

Gość gość
to widać to smak dzieciństwa pokolenia komunizmu, młodzi tego jeść nie chcą :)

Gość gość
oprócz tego że jest mega słodkie, zawiera stabilizatory i karagen.

no ja akurat komunizm pamiętam, za komuny tego nie było, dopiero w latach 90-tych, ale wtedy to ja już dawno w szkole byłam. za komuny to było niebieskie mleko w proszku i wyrób czekolado - podobny, choć tak naprawdę wcale nie był podobny do czekolady. za to moja mama robiła pyszne bloki z mleka w proszku i kakao. Tez były słodkie, ale dało się je zjeść :)

Gość gość
oooo przypomnialas mi te wafle z masa z tego niebieskiego mleka, jakie to pyszne!

Gość gość
pod koniec komunizmu rurki już były, nikt nie łączył ich z mlekiem, wszyscy wysysali :) Były jeszcze bloki czekoladowe- jezu, jakie to było tłuste, obrzydliwe i bez smaku, planowałam nawet coś takiego teraz w domu zrobić bo w sklepach nie do dostania :(

Gość gość
jeszcze galaretki w cukrze ze społem... to był smak. Teraz świetne można dostać w biedronce

to może sama końcówka 80, wiem ze jak byłam w podstawówce to pojawiły się oranżadki w proszku i takie gumy - papierosy. Ale to były już chyba lata 90. w 80 to pamiętam chałwę w takich blokach i masło też w takich blokach było. a chałwę pamiętam, bo . . . kiedyś ekspedientka kroiła i w środku był szczur :O do dziś to pamiętam, a miałam wtedy 4 czy 5 lat.

Gość gość
chałwę pamiętam, wielkie szare bloki, przy czym to nie była prawdziwa chałwa, prawdziwa jest z sezamu, a tę importowali z Ukrainy ze słonecznika. Fajne ciasto z niej wychodziło

Gość gość
To ze dla kogos cos jest slodkie a nawet az za to nie znaczy ze dla innych ja np bardzo lubie slodkie rzeczy i takie mleka dla mnie sa dobre i wcale nie za slodkie a niektore czekoladowe to nawet wyczuje goryczke ale to od firmy zalezy. ze slodyczami jest tak samo jak z potrawami pikantnymi czy slonymi dla kogos jest idealne a dla drugie pali w buzi lub jest przesolone

Gość gość
mój synek uwielbia takie napoje. Ulubione to Milky Way ewentualnie Mars :) On w ogóle uwielbia mleko i czekoladę :) Zazwyczaj robię kakao w domu, ale czasami takie też daję

Gość gość
fakt, że dzieci je lubią, ale ja staram się takich napojów unikać. Zawierają multum cukru i czasami też konserwantów, nie chcę dziecka od małego uczyć takich smaków :/ robię sama soki, czasem kakao, do tego dochodzą herbatki z suszu Tea for Kids - to całkowicie wystarcza mojemu dziecku

Gość gość
nie, niezdrowe wiec po co.

Gość Ponczek ze śmietano
Najlepsze jest Danmleko czekoladowe od Danone, mniam! :D