Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak gotujecie rosol

Polecane posty

Gość gość
w książce kucharskiej pisze że pierw gotuje się warzywa w osolonej wodzie ,dopiero jak się woda zagotuje dodaje się mięso.

Gość gość
gość dziś mimo wszystko to nie jest powód żeby się od szmat wyzywać

Gość gość
A w ogóle to dlaczego szyje, skrzydełka, korpusy to odpady? Przecież właśnie wkorzystuje się je do gotowania wywaru.., więc jaki to odpad? Dla mnie np. ozór czy podroby to elementy niejadalne, ale jeśli ktoś to jada ze smakiem, to czemu nie?

Gość gość
Dla was wywar i rosol to to samo??? No to naprawde gowno wiecie o gotowaniu!

Gość ulejka
ja zawsze robię bazę zupy z bulionu, używam gotowych bulionów w płynie bo nie jem mięsa więc trudno na samych warzywach ugotować dobry bulion, ale używam tego z Krakusa bo nie zawiera glutaminianu sodu i konserwantów więc stanowi idealną bazę pod zupę.

Gość gość
Przestancie spamowac tym GOOOOWNEM w plynie!!! :o

Gość tarantull
a jak gotować bulion jak ktoś nie je mięsa, ja próbowałam na samych warzywach i nic z tego nie wychodzi smaczny, więc może jakieś porady? skoro ten w płynie jest smaczny to dlaczego mam jeść coś niedobrego?

Gość gość
Bardzo lubię rosół ale nigdy sama go jeszcze nie gotowałam. Może kiedyś się skuszę, żeby go ugotować. Ja po prostu nie mam czasu bo dużo pracuje. A ostatnio zamawiam jedzeonko z fajnego catreingu z Margaret we Wrocławiu i muszę powiedzieć, że jest bardzo pyszne!

Gość gość
Bardzo prosto - wolowina albo kawlek kurczaka ( zawsze wywalam skore i tluszc, bo nie lubie), solidna porcja wloszczyzny, przypieczona cebula, listek laurowy, pieprz, sól i jak mam - lubczyk. No i nie za duzo wody!Zielona pietruszka albo koperek.I makaron.

Gość gość
2 szkielety z kury , 8 skrzydelek :) kostka rosolowa , wegeta 1 por 1 seler 2 cebule 8 marchewek 5 pietruszek rosol est slodziutki + makaron z jaj przepiórczych (bardzo zdrowe)

Gość gość
gość wczoraj To jest chemiczne góoowno a nie rosół :O