Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecja_81

Kosmetyki bez parabenów !!!

Polecane posty

Gość Lukrecja_81

Drogie kafeterki ;) Byłam ostatnio u kosmetyczki i poradziła mi używanie kosmetyków klinicznych bez parabenów, czyli szkodliwej chemii. Macie doświadczenie z takimi preparatami? Czekam na wnioski ;))

Gość gość
A co to są kosmetyki kliniczne? Teraz duzo firm ma kosmetyki bez parabenów, np.polska firma arkana.

Gość gość
tez jestem ciekawa,wpisujcie moze kosmetyki ze sprawdzonym składem

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak kosmetyki kliniczne. A rzeczy bez parabenów (które nota bene są niesłusznie demonizowane) jest cała masa, choćby w Fitomedzie, Sylveco, Eva Natura, wielu Ziajach, Iwostim, Bandi... że tylko polskie wspomnę.

Gość Luwilda
Bez parabenów? A zastanawiałyście się jakim cudem wytrzymują na półce sklepowej po kilka miesięcy? Bo skro nie przez parabeny to mają mnóstwo innej chemii żeby długo wytrzymały.. Nie podłapujmy modnych haseł, bo nagle zrobiło się głośno o produktach bez parabenów. jak bez nich to co maja w zamian??

Gość gość
kosmetyki fitomedu sa na 3 miesiace tylko wiec nie sa takie chemiczne skoro sie psuja. nie maja sls, sles itd tylko zioła

Witajcie!! Droga Lukrecjo_81, mam doświadczenie w takimi kosmetykami :) Znalazłam je w Yves Rocher i co najfajniejsze nie są takie drogie. Zawsze mają tam jakieś promocje, np. 2 w cenie 1 lub dają rabaty na zakupy. Obecnie dają 50 zł => okazje.yves-rocher.pl/?cd=fbos

Gość gość
Ja nie mam nic do parabenów. Większość kosmetyków używam naturalnych ale do zmywania buzi przypasował mi akurat z parabenami.

Gość gość
Większość firm zaczęła zamieniać parabeny na inne konserwanty dlatego, że jest jakaś nagonka na parabeny. Ale powiem wam, że lepszy przebadany paraben niż jakiś nowy wynalazek, o którym jeszcze nikt nie słyszał.

Gość gość
otóż to! parabeny.. wy wiecie w ogóle co to jest?

Czyli widzę, że znowu wytworzyli jakiś ekologiczny bełkot... Ehhh

Gość gość
Ja zamiast gotowych kosmetyków w których niby ma nie być chemi kupuję surowce naturalne i sama robię kremy bo niestety w tych sklepowych mimo iż zapewniają, że nie ma parabenów i konserwantów często znajdują się one ukryte pod nazwą np. parfum. niestety ale są przepisy które zezwalają na takie rzeczy. Dlatego wolę zrobić sobie sama a jak ktoś nie umie zawsze może używać jakiś olej, masełko, kwas hialuronowy czysty i wcale nie jest to droższe od gotowych kremów ze sklepu które potrafią kosztować kilkadziesiąt złoty. Polecam naturalne kosmetyki www.manufakturakosmetyczna.pl/

Gość elastyna91r
Parabeny to inaczej konserwanty, które powodują przedłużenie trwałości kosmetyku. Ja odczuwam różnice w działaniu jeśli chodzi np. o żel do mycia twarzy. Odkąd przestałam używać tych typowo drogeryjnych typu Garnier stan mojej cery znacznie się poprawił. Ponadto na rynku jest coraz więcej polskich marek, np. Clochee, które produkują kosmetyki bez szkodliwych substancji. Czego unikać w składzie łatwo znaleźć w internecie, warto czytać etykiety

Gość gość
"gość kosmetyki fitomedu sa na 3 miesiace tylko wiec nie sa takie chemiczne skoro sie psuja. nie maja sls, sles itd tylko zioła " mylisz się, mają w składzie slesy 🖐️ chyba każdy ich szampon ma czy tam do mycia preparaty. a co do parabenów, to akurat one są najmniejszym problemem w kosmetykach....

Gość Lilusia89
Kosmetyki mineralne earthncity nie zawierają ani konserwantów ani parabenów, mają krótkie bezpieczne sklady, nie podrazniaja skóry, nie obciążaja cery i nie zapychają porów. A makijaż wykonany tymi kosmetykami jest piekny :)

Gość agnieszka771
A próbowałyście już kosmetyków Arbonne? Są naturalne, wegańskie i przede wszystkim skuteczne. Tutaj http://www.rekowska.com możecie się o nich dowiedzieć i poczytać sobie jak zostać konsultantką. Warto, warto, bo w ten sposób można sporo zaoszczędzić.

Gość gość
Tylko nie Arbonne!!! Kosmetyki Arbonne zawieraja szkodliwe składniki. O tej firmie pisała blogerka Toksyczna kosmetyczka we wpisie: "Arbonne? Stanowcze nie!" Poczytajcie szczególnie komentarze konsultantów pod tym wpisem. Zobaczycie jak plują jadem za prawdę.

Gość gość
do mycia twarzy i całej pielegnacji cery mam dr medice bo jest hipoalergiczna

Gość gość
Ja teraz sobie kupiłam cienie do powiek Alilla, właśnie nie mają w składzie parabenów, silikonów czy konserwantów a do tego są hipoalergiczne, warto czytać składy i zwracać na nie uwagę bo to ma przecież wpływ na kondycję naszej cery :)

Gość Semilac

Ostatnio zastosowałam kosmetyki marki Semilac - podkład, tusz do rzęs oraz matowy cień. Jestem z nich bardzo zadowolona. Podklad wyrownal wszystkie niedoskonałości na mojej twarzy. Rozprowadza się bardzo dobrze i nadaje matowy wygląd. Tusz rozdzielił, wydłużył oraz podkręcił. Cień jest dobrze wybarwiony przez co długo utrzymuje się na powiece. Spróbuje bo warto. Czasem dobrze jest zmienić markę i wypróbować coś innego.

#SemilacMakeUp #DługotrwałyEfekt #NajpiękniejszeKolory

Gość Ulala

Bielenda w serii Botanic spa rituals nie ma sztucznych parabenów, barwników i silikonów. Ja używam już od dłuższego czasu ich kosmetyków i nie miałam nigdy żadnych alergii, uczuleń, czy podrażnień. Same produkty są bardzo fajne i np. aloesowy żel do ciała jest mega dobrym nawilżaczem 🙂

A ja kocham serie z Herla, cudowna linia naturalnych kosmetykow ❤️ prawie do 100% dkladnikow naturalnych, sa nietestowane, nie zawieraja tych wszystkich swinstw, ja mam delikatna cere ale sie sprawdzaja jak malo ktore!

o super, a jakiej linii uzywasz? Ja od kilku miesiecy zaczelam stosowac krem total spectrum, bo juz mi nic nie pomagalo na te przebarwienia na twarzy.. krem jest cudowny, wiec na pewno zdecyduje sie jeszcze na inne produkty z Herla.