Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie uwierzycie PUSTA KOPERTA

Polecane posty

Gość gość

moja kuzynka dostała na weselę pustą kopertę od dalszej rodziny ! Przyszli w 5 osób i wyobraźcie sobie, że dali kopertę z kartką życzeń i nic poza tym!!! MASAKRA!!!! jak tak można ? Przyjść na krzywy ryj ?

Gość gość
widać można ;)

Gość karmelki truskawkowe
tak? a jak dajesz prezent to dodatkowo masz wkladac do koperty?

Gość gość
mi byłoby normalnie byłoby wstyd!!!!!! Ja rozumiem, że ktoś może nie mieć pieniędzy, ale chociaż takie symboliczne 100 zł ! a rodzina 5 osobowa nażarła się, popiła i balowali do samego rana !!! wstyd !!!!! Dodam, że ta rodzina to mąż, żona i 3 dorosłych synów koło 20 lat !!!

Gość Escobar997
nie uwierzycie PUSTA KOBIETA

Gość gość
podpisana ?

Gość gość
no właśnie problem jest w tym, że prezentu też nie dali !!! kuzynka specjalnie czekała aż kamerzysta przyśle im film i oglądali całą rodziną czy tamci dali prezent, bo wiadomo mogło im to umknąć gdzieś wśród tylu gości ! Ale nie dali prezentu! Wręczyli kwiaty i pustą kopertę !

Gość gość
trochę nie ładnie ale bywa

Gość gość
tak !!! podpisali się - życzenia od cioci Zosi, wujka Franka i 3 synków..... żal !!!!

Gość gość
Moze zapomnieli wlozyc :D

Gość gość
a może ktoś ukradł były już takie sytuacje

Gość gość
jak podpisana to nie widzę w czym problem ? jeżeli to bliska rodzina -to pm na pewno wiedzą jaka jest u nich sytuacja rodzinna i nie oczekiwali pieniędzy a jak zaprosili wujka i ciotkę od ciotecznego szwagra brata kuzynki męża z którymi nie są blisko tylko dlatego ,że liczyli na kasę to dobrze im tak :D

Gość gość
5 osób żeby grosika nie dało wsty

Gość gość
ej wy się nie śmiejcie u mnie raz było tak ,że do chrześniaka mojej mamy jechaliśmy z zaproszeniem w kopercie ( bo były wskazówki jak dojechać a to drugi koniec polski był) i kopertą z kasą i nie uwierzycie ale pod kościołem dostali tę pierwszą kopertę hahaha na szczęście się zorientowaliśmy rano po weselu ,że koperta z kasą zostala i zadzwoniliśmy do młodych jak się sprawy mają haha

Gość gość
no jak widać zdarzają się różne sytuacje może pomylili koperty może ktoś zapierniczył a może jednak byli na krzywy ryj?;/

Gość gość
no tak, w sumie każdemu może się zdarzyć "wpadka" :) Ale jest już 4 miesiące po ślubie, a oni się nawet nie odezwali i nie odbierają telefonów! Kuzynka dzwoniła tam już parę razy, żeby zapytać czy to jakiś żart ?

Gość gość
ja bym chyba pojechała do nich i kazała kasę dać mi do ręki najlepiej 2 tysie od osoby

Gość gość
a w zasadzie to nie kuzynka dzwoniła, ale jej mama - bo to jej najbliższa kuzynka.

Gość gość
boże co za brak taktu dzwonić do ludzi pytać czy to żart!

Gość gość
Twoja kuzynka to też bez klasy. Jak mozna chcieć pytać czemu ktoś ci nie dał kasy i kazać się tłumaczyć :O

Gość gość
współczuję kuzynce ale za to najbliższe wesela w tamtej rodzinie ma za darmo bo na miejscu kuzynki idąc do tego kuzynostwa za kilka lat też nic bym nie dała

Gość gość
oni ,że bez niczego przyszli to nieładnie zrobili ale kuzynka ,że dzwoni i pyta czemu nic nie dostała to też nie lepsza

Gość gość
a taktem jest przyjść do kogoś na wesele w 5 dorosłych osób? nażreć się i wyjść ? a grosza młodym nie dać ? sorry.... ale mamy to na co zasługujemy i uważam, że jej mama bardzo dobrze zrobiła, szkoda tylko, że się nie dodzwoniła! Ale całej rodzinie już rozpowiedziała jakie to są dusi grosze i że młodym żałują i sępią na nich!!!!!!!

Gość gość
jakie to jest chamstwo, zeby tak dochodzic jeszcze na podstawie filmu czy ktos cos dal czy nie. Jak sie zaprasza ludzi tylko po to, zeby "zarobic" na nich to potem sa takie rozczarowania.

Gość gość
a może tamta rodzina nie ma pieniędzy ? a myślała ,że skoro dostała zaproszenie to są mile widziani na weselu jako goście a nie sponsorzy ?

Gość gość
a może tamta rodzina nie ma pieniędzy ? a myślała ,że skoro dostała zaproszenie to są mile widziani na weselu jako goście a nie sponsorzy ?

Gość gość
My też oglądaliśmy po swoim weselu film i patrzyliśmy co kto dał. Potem nawet dziękowałam za kwiaty i wino bo wiedziałam co było od kogo

Gość gość
Jak ktoś nie ma pieniędzy to nie przychodzi na wesele albo przychodzą przedstawiciele i dają jakieś marne 200 zł byle by nie przyjsć z pustymi rękami. A jak ktoś nie ma pieniedzy to chyba najlepiej przyjść do kościoła i złożyć życzenia ale na pewno nie pchać się 5 osobową rodziną i nie dać nic

Gość gość
fakt to boli że dorosłe osoby nic nie dały ale dochodzenie dopominanie się niczym fajnym też nie jest ja zachowałabym się z klasą i puściła to mimo chodem tamtym ludziom powinno być wstyd!

Gość gość
z tego co Nam wiadomo to rodzina wcale biedna nie jest !!! Wszyscy w 5 pracują i co nie mogli się chociaż po trochę złożyć ? Skoro zaproszenie dostali pół roku wcześniej ? Nie chodzi o to, żeby na kimś zarobić, ale jak można przyjść do kogoś na wesele bez żadnego prezentu w tyle osób? To nie jest jakaś samotna matka na zasiłku, która oszczędza każdy grosz dla dzieci, bo o takiej osobie nikt by nawet źle nie powiedział! A swoją drogą, to jest ciekawe że te biedniejsze osoby zawsze starają się więcej dać, jeżeli nie w kopercie to w pomocy własnej! Czy w przygotowaniach, czy organizacji czy czymkolwiek a Ci co mają, to skąpią jak się da.