Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onnn230

Zatoki a zmiany skórne

Polecane posty

Gość Onnn230

Witam W wieku 17 lat- czyli ponad 3 lata temu podczas długiej podróży letniej (ponad 48h) w autokarze klimatyzowanym, nabawiłem się ostrego zapalenia zatok. Wydzielina z nosa, która się wydobywała miała wszystkie kolory tęczy, trwało to prawie 2 miesiące. Od lekarza dostałem antybiotyk jednak z pewnych przyczyn przerwałem leczenie antybiotykiem i chcąc nie chcąc przeszło samo. Jednak skutki były widoczne pierwszej zimy. W okolicach zatok czołowych dosłownie powstał "kwadrat" gdzie pojawiają się, pryszcze, bąble i zaczerwienienie. W innych miejscach na twarzy nic nie mam. Leczyłem to do tej pory dermatologicznie: Differin, skinoren, laser, kwasy, itp. A będąc u laryngologa stwierdził on przewlekłe zapalenie zatok. Jednak te zmiany głównie pojawiają się podczas zimy i gdy jest chłodno. Latem w słońcu i przy ciepłym powietrzu czoło mam czyste jak gdyby nigdy nic nie było. I teraz pytanie czy to niewyleczone zatoki czy trądzik ?

Gość gość
tak czy tak - za głupotę się płaci kto przerywa leczenie antybiotykiem musi liczyć się z nieprzyjemnościami później leczenie teraz będzie znacznie trudniejsze