Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się załatwia przeniesienie do innego szpitala? Pilne!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, wiem że to nie jest może odpowiedni dział na tego typu pytanie, ale tu jest największy ruch, więc spróbuję: Czy któraś z was załatwiała kiedyś przeniesienie komuś z rodziny (rodzicom, dziadkom) przeniesienie z jednego szpitala (w którym zostali umieszczeni z pogotowia, a który nie cieszy się dobrą opinią) do lepszej placówki? Jak to wyglądało? Co trzeba zrobić? Wiem, że to szpital najczęściej kontaktuje się z innym szpitalem w tej sprawie, ale jeśli rodzina pacjenta chce to zrobić na własną rękę (bo przecież nie powie ordynatorowi, że opieka jest do bani) to jak to się załatwia??? W necie nie znalazłam nigdzie jednoznacznych odpowiedzi i mimo, że padają często tego typu pytania, to nikt nie dostaje odpowiedzi. Może tu ktoś wie???

Gość gość
Na pewno, nie można zabrać pacjenta samemu w samochód i podjechać na ostry dyżur do docelowej placówki, bo stan zdrowia na to nie pozwala. Trzeba to zrobić karetką i zabrać aktualną dokumentację z obecnej placówki, żeby było wiadomo co pacjentowi dotychczas zaaplikowano i jakie procedury podjęto.

Gość gość
Dobra, już nieważne. Znalazłam jakieś info.

Gość gość
jestem w podobnej sytuacji. pomozcie

Gość gość
Moja mama leży w szpitalu i szykują ja na wypis. Mam duzo wątpliwości co do sposobu leczenia. Jak spowodowac by znalazla się w innym, lepszym szpitalu? Może ktoś pomoże?

Gość gość
Moja mama leży w szpitalu i szykują ja na wypis. Mam duzo wątpliwości co do sposobu leczenia. Jak spowodowac by znalazla się w innym, lepszym szpitalu? Może ktoś pomoże?

Jeśli juz czeka tylko na wypis to po wyjściu udać się do innej placówki.. Jeśli jest w trakcie leczenia to potrzeba zgody ordynatora oddzialu, oraz transport. Zwykle szpital nie wyraża zgody na przewiezienie pacjenta, prywatny przewóz medyczny ok 700pln (można taniej). Osobiście się nie orientowalam, ale tak wygladala sytuacja dziewczyny która chciala zmienić szpital a lezalam z nią na ginekologii dwa mc temu.

Gość gość
trzeba pogadać z osobami, które są decyzyjne w szpitalu, zwykle nie ma z tym problemu