Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

child tax credit pytanie !!!

Polecane posty

Gość gość

Hejka mam pytanko wlasnie skonczylo mi sie macierzynskie i chce zlozyc wniosek o child tax credit, moj parner zarabia 19 tys rocznie ale we wniosku pytaja o moj dochod za zeszly rok podatkowy no i wpisuje cale macierzynskie wtedy nic nam sie nie nalezy.. czy tak ma byc? przeciez na ten rok podatkowy bedzie tylko meza wyplata ja juz nie bede miala nic i nic nam sie nie nalezy ??

Gość gość
Nie bo podajesz za zeszły rok podatkowy. Dopiero za rok będziesz podawała, że teraz nic nie dostajesz i w przyszłym roku dostaniesz ten benefit a nie teraz. Zawsze podajesz dochody za zaszły rok a nie teraźniejszy.

Gość gość
troche to bez sensu...

Gość utrom truom
ano tak to juz jest, ze pytaja o dochody za miniony rok podatkowy - czyli za okres od 6 kwietnia 2012 do 5 kwietnia 2013 - w przypadku terazniejszym.. jesli twoj maz i ty razem przekroczyliscie pewna kwote dochodu najprawdopodbnie nie otrzymacie teraz tax creditu ale sprobuj po 5 kwietnia w zaleznosci od etgo jak beda sie przedstawialy wasze dochody - bo 5 kweitnia konczy sie rok podatkowy w uk

Gość gość
Nie możesz wpisać jeżeli pytają o zeszły rok bo będziesz oddawała kase i na co ci to a oni i tak się dopatrzą. Poza tym 19 tysięcy to nie tak zle.

Gość gość
no nie wiem czy tak duzo mieszkanie nas troche wynosi...

Gość utrom truom
kliknij na ten link co wczesniej wyslalam - to tax credit calculator - dzieki temu dowiesz sie czy sie kwalifikujesz w przyszlym roku (jesli mniej wiecej orientujesz sie jaki bedzie wasz wspolny dochod od 6 kwietnia 2013 do 5 kwietnia 2014)

Gość gość
nie patrzy się na tej stronie a wiem bo załatwiałam nie raz komuś benefity jak ktoś prosił i troszkę sie na tym znam a ta strona nie da ci gwarancji czy dostaniesz czy nie. Niestety teraz nic nie dostaniesz bo jak pisze w dokumentach należy wpisać dochody za zeszły rok a nie teraz więc pozostaje ci czekać.

Gość gość
a jest cos co mi przysluguje?

Gość utrom truom
kliknij na ten link co wczesniej wyslalam - to tax credit calculator - dzieki temu dowiesz sie czy sie kwalifikujesz w przyszlym roku (jesli mniej wiecej orientujesz sie jaki bedzie wasz wspolny dochod od 6 kwietnia 2013 do 5 kwietnia 2014)

Gość utrom truom
no ja tez sie znam bo pracowalam w biurze ksiegowym w londynie i strona owszem nie daje ci 100% gwarancji ale jest najprostszym sposobem zorientowania sie czy warto wogole podjac jakiekolwiek kroki w tej sferze a poz atym to strona Revenue czyz nie?

Gość utrom truom
a poza tym wyraznie napisalam: niech poda swoje dochody za rok podatkowy ktory teraz sie skonczy 5 kwietnia a nie za poprzedni (za ktory nota bene nic sie nie bedzie nalezec) wiec bedzie miala orientacje w temacie

Gość gość
ktore mam wpisac kwiecien 2012-2013 czy kwiecien 2013 do 2014 ?

Gość utrom truom
od 6 kwietnia 2013 do 5 kwietnia 2014. Bedzie to dochod prognozowany wprawdzie bo ten rok jeszcze trwa ale jesli jestes w stanie wyliczyc wasz dochod to smialo mozesz sobie sprawdzic

Gość gość
wpisuje macierzynskie ok 5 tys ale to i tak wylicza od 12 lutego do 5 kwietnia 2014 wychodzi 92 funty a jakbym sprawdzila po tym 5 kwietnia to wtedy wyjdzie na caly rok tak? od kwietnia 2014 do 2015

Jak pytają o zeszły to ma być zeszły i nie próbuj kombinować ;) Od kwietnia do kwietnia 2012-1013

Gość gość
wiem ale od kwietnia jak bede wypelniac moge juz od 2013 do 2014

Gość gość
Oczywiście jest to strona revenue ale ostatnio sie troszkę pozmieniało więc to nie jest do końca tak a starać się powinna bez patrzenia na te śmieszne kalkulatory bo oni indywidualnie jej wylicza więc to i tak bez sensu. Normalnie wypełnij dokumenty i wysil bez znaczenia czy masz większe dochody czy nie.

Gość gość
no wlasnie dla mnie to jest bezsensu bo macierzynskie mi sie skonczylo i bedzie jedna wyplata co ma do tego dochod z zeszlego roku przeciez juz nie mam tych pieniedzy...

Jeżeli wypełnisz to po 5 kwietnia to nie powinno być problemu.

Gość gość
Oni biorą za zeszły rok rozumiesz i nie ważne czy to bez sensu czy nie. Tak jest i koniec nic z tym nie zrobisz. Poza tym bardzo dużo sie pozmieniało i na kokosy bym nie liczyła. Dla nich ważny jest zeszły rok a dla ciebie to lipa.

Gość gość
poczekam do 5 kwietnia i po tej dacie wypelnie

Jedno co mnie zastanawia to czy się nie przypieprzą, że czekałaś aż do nowego roku podatkowego. Więc dla pewności idź się zapytać - tak będzie najłatwiej.

Gość gość
a czemu maja sie przyczepic ?

Gość gość
Oj kochana to tak nie działa- zaraz sie przyczepia i będziesz miała problem. Wypełnij teraz a oni sami ci decyzje kolejna po 5 kwietnia przyślą. Ludzie chcą kombinować a sami sobie samobója walą.

bo celowo czekałaś żeby więcej dostać. Zależy na kogo trafisz. Po prostu dmuchaj na zimne.

Gość gość
odmowia a pozniej sobie o mnie przypomna?

Gość gość
Jak kończy ci sie macierzyński i nie wracasz do pracy to powiedz im ze dalas wymówienie i od kiedy i wtedy będziesz musiała oszacować swój i męża zarobek na ten rok podatkowy czyli teoretycznie od kwietnia,bo teraz oboje zarabialiście. Jednak przy zarobkach rzedu 19 tys.nie wiadomo czy wam cokolwiek dadza.

Gość gość
gdzie mam to oszacowac jak w kalkulaorze nie ma pytania o przyszly rok podatkowy