Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

child tax credit pytanie !!!

Polecane posty

Gość utrom truom
nie przyczepia sie - przeciez nie jest to zadne naduzycie a tak sie wlasnie powinno robic, jesli w danym roku sie nie kwalifikujesz - probujesz w nastepnym i jest to jak najbardziej poprawne. Ten kalkulator pomoze ci sie tylko zorientowac wstepnie czy wogole bedzie jakakolwiek szansa na otrzymanie benefitow ale oczywiscie jesli nawet benefity beda juz przyznane ostateczna kwote przyznaje urzad.. jesli bedziesz starala sie o tax crdits po 5 kwietnia w formie bedziesz musiala podac wasze dochody za okres od 6 kw 2013 do 5 kw 2014 (wiem ze sie powtarzam, to tylko dla utrwalenia)

Gość gość
Tak przyślą bo jeżeli zgłaszałaś to muszą ci przysła nie bądź taka pazerna bo jeszcze sobie sama pogorszysz i słuchaj co ci inni mówią. A nie pytasz i jeszcze jakieś ale..co roku przysyłają i jeżeli sie cos zmienia po 5 kwietnia również ci przyślą nie zależnie czy juz zgłosisz czy nie .

Gość gość
Nie wiem czy dobrze zrozumialas ja dzwonilam w czerwcu i powiedzialam ze nie wracam do pracy,mój dochód od kwietnia do czerwca to tyle i tyle i ze do kwietnia następnego roku nie podejmę pracy i oszacowalam ze chlopak zarobi 15000 tys.i tyle i mi przyznali a teraz w kwietniu przyślą do rozliczenia za rok 2013-2014. Ty musisz czekać do kwietnie bo teraz na bank nic nie dostaniesz.a od kwietnia tez moze byc ciezko bo Np.moj facet zarabia 15000,ja mialam 500 i przyznali nam 60f.tyg.

Gość gość
dla mnie 60f tygodniowo to duzo akurat... czyli najlepiej am zadzwonic i powiedziec ze juz nie wracam do pracy i dochod bedzie meza taki i taki i co powiedza...

Gość gość
I przyznali mi z góry,poprostu w czerwcu musisz określić jaka kwotę zarobi twój mąż na oko od kwietnia 2014-04.2015. Ale dopiero cokolwiek zdzialasz w kwietniu.

Gość gość
rozumiem

Gość gość
60 f tyg.ale zauważ ile zarabia twój a ile mój 3000 roznicy to akurat tyle ile przyznają na rok okolo wiec lucz die z tym ze nie dostaniecie nic.no ale próbuj w kwietniu.

Gość gość
Ja właśnie jej cały czas mowie, że maj lub czerwiec oni jej sami przyślą rozliczenie a teraz nic nie dostanie.

Gość utrom truom
autorko a czy twoj partner pracuje jako zatrudniony czy jako samozatrudniony (self - employed)? Ma to duze znaczenie bo w przypadku osob zatrudnionych bierze sie pod uwage dochod brutto, natomiast osoby samozatrudnione podaja tzw "net profit" czyli dochod jaki maja po odliczeniu kosztow zwiazanych z prowadzona dzialalnoscia..

Gość gość
22.50 mialo byc "poprostu w kwietniu"

Gość gość
To prawda są inne zasady rozluczania zatrudnionych i samozatrudnionych przy czym c****erwsi maja gorzej

Gość gość
zatrudniony 19 tys to dochod brutto.. ale mowicie ze przy jego dochodach nic nie dostane? w momencie jak wpisuje przy sobie 0 wychodzi nam 2200 rocznie

Gość gość
A na ile dzieci?ja mam na jedno ale brutto 15500 dochód obydwojga

Gość gość
Oni teraz wszystko zabierają wiec musisz sie liczyć z tym ze nic nie dostaniesz..

Gość gość
na jedno

Gość gość
To jak na jedno to mozliwe ze ci nic nie przyznają albo jakieś 5f.ale sprobuj,nic nie tracisz.

Gość gość
Tak poucinali wszystko o polowe a ludzie nawet ni wiedzieli dopiero skapnęli sie jak kasy na koncie nie było. Więc jak już mas w granicach 18 to nie dostajesz nic.

Gość gość
pisalam ze przy jego 19 tys rocznie i przy moim nic wyszlo nam 2200 rocznie czyli ok 200 funtow miesiecznie

Gość gość
wiec jakim cudem mi tak wychodzi? moze wiek ma znaczenie? nie wiem

Gość gość
No my ci wiecej nie poradzimy nic,byc moze i dostaniesz te 200 ale po prostu nie nastawiaj sie zbytnio i zadzwoń tam w kwietniu i zobaczysz.

Gość gość
wiem wiem dzieki za pomoc :)

Gość gość
Nie ma za co:-)