Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metalówaa1994

Dlaczego ludzie uważają ze black metal albo death metal to słaba muzyka

Polecane posty

Gość metalówaa1994

dla mnie to najpiękniejsza muzyka na świecie, i nie rozumiem dlaczego fani muzyki prostej lekkiej i przyjemnej śmią tą bardziej ambitną muzyke nazywac słabą :-o

Gość gość
nieładnie z ich strony

Gość olobolodiscopolofan
To co wyskoczymy na gołe klaty?

Gość olobolodiscopolofan
Nie , piersing

Gość gość
Ile ludzi tyle zdan.. ja metal bardzoo lubie

Gość gość
Dlatego bo to kiepska "muzyka " coś jak disco polo

Aby porównac metal do disco polo trzeba być totalnym debilem bez żadnej wiedzy na temat muzyki. No ale fakt, jak muzyka jest trudna w odbiorze, to plebs jej nie doceni i stwierdzi ze jest słaba.

Gość gość
od tego zacznijmi, ze metalowi do muzyki to baaaaardzo daleko.

dlaczego tak uważasz? bo twoje pedalskie uszka nie mogą znieśc tej muzyki? A moje moga, co więcej uwazam że to najlepsza muzyka na świecie. Wyjasnij więc skoro to według ciebie nie muzyka, to dlaczego miliony ludzi na świecie jej słuchają?

ble ble ble kiedy już laska wypięknieje i nauczy się jak zwracać na siebie uwagę przystojniaków, to przestaje słuchać metalu, rocka, tylko zaczyna z*********ć w podskokach na dyskoteki. Jest parę u nas takich buntowniczek estradowych co teraz na stare dzidzie się robią. Pomyśl nad tym :)

Gość gość
zacznijmy od tego, że nazywanie tego muzyką to ogromna nadinterpretacja. co ma darcie mordy do linii melodycznej, rytmu itp.? A to właśnie jest muzyka

Porównanie metalu do disco polo wcale nie jest takie nietrafione. Disco polo to muzyka często na jedno kopyto. Z metalem jest inaczej, co? :) No tak, metalowcy to sami wirtuozi :D Nawiasem mówiąc, lubię niektóre metalowe kawałki, więc nie czuj się dziewczynko wywołana do tablicy i nie spinaj od razu pośladów ;)

"zacznijmy od tego, że nazywanie tego muzyką to ogromna nadinterpretacja. co ma darcie mordy do linii melodycznej, rytmu itp.? A to właśnie jest muzyka" Dlaczego wypowiadasz sie na temat o którym nie masz pojęcia? Michałłł, aha, czyli uważasz ze 20 letnia kobieta, po 5 latach słuchania metalu, fanatycznie słuchająca tej muzyki, codziennie wyszukująca nowych zespołów w internecie, interesująca sie maniakalnie tym gatunkiem muzycznym, nagle przestanie słuchać metalu bo "zacznie zwracac uwage na przystojniaków i chodzić na dyskoteki" :D Kończ waśc, wstydu oszczędź :D Miałam już chłopaka, był typowym "metalem" długowłosym, teraz tez wpadłam w oko jednemu takiemu i moze coś z tego będzie :) P.S. Na koncertach widuje kobiety po 30, one jakoś nie przestały słuchac metalu wbrew twojej durnej teorii :)

jeszcze wracając do tego "zacznijmy od tego, że nazywanie tego muzyką to ogromna nadinterpretacja. co ma darcie mordy do linii melodycznej, rytmu itp.? A to właśnie jest muzyka" Metal dla ciebie sprowadza sie do darcia mordy? typowy lamus nie znający sie na muzyce zwraca własnie uwage jedynie na wokal, a nie na riffy gitarowe, perke itd. Co więcej metal ma linie melodyczną i rytm, a ty niemożesz jej dostrzec bo to muzyka TRUDNA W ODBIORZE, ja już napisałam i ty tego niestety nie dostrzeżesz.

Gość gość
Dlaczego nazywasz ludzi niesluchajacych metalu plebsem i bezgusciem?

Gość gość
Zgadzam się że polski metal to g***o i nic po za darciem mordy, ale posłuchajcie tego ttps://www.youtube.com/watch?v=mdwZV4Y95Nw , ttps://www.youtube.com/watch?v=hF-QqKiT1bI , ttps://www.youtube.com/watch?v=bHbelZhXsFI , ttps://www.youtube.com/watch?v=OKcuPnkG-mM Dodajcie na początku h

Gość gość
taa, jeden lubi dobry seks a inny jeść kupę jeden słucha muzyki, a inny metalu. Nie oszukujmy się, słuchanie metalu jest właśnie taką muzyczną koprofagią 🖐️

"Zgadzam się że polski metal to g***o i nic po za darciem mordy" no zwłaszcza Turbo, Crystal Viper, Chainsaw, Monstrum, Witchking i masa innych to "darcie mordy" :D no ale ty znasz tylko behemotha którego w dodatku nei jesteś w stanie zrozumieć to mówisz że polski metal to "g***o i nic poza darciem mordy" :D

Niech każdy słucha tego co lubi i nie zagląda innym do kolekcji płyt. Co Was to obchodzi kto czego słucha? Jeden lubi metal, inny disco polo, a jeszcze inny lubi słuchać rechotania żab. Weźcie się ogarnijcie.

Gość gość
metal to g***o

"Nie oszukujmy się, słuchanie metalu jest właśnie taką muzyczną koprofagią" dlaczego słuchanie ambitnego, trudnego w odbiorze gatunku muzyki, którego prostaki nie rozumieją nazywasz koprofagią? Co, prostaku?

dla mnie to w ogóle nie jest muzyka, choć być może jakiś przekaz artystyczno-laryngologiczny. trudno mi powiedziec.

Gość gość
Ależ ty jesteś nudna i tępa autorko...

Gość gość
ci co jedzą kupę też twierdzą, że to wyższa forma wtajemniczenia, więc możesz sobie autorko podać z nimi ręce. A że dla normalnego człowieka to zboczenie... to wnioski wysnuj sama

"dla mnie to w ogóle nie jest muzyka, choć być może jakiś przekaz artystyczno-laryngologiczny. trudno mi powiedziec." Dlaczego o muzyce mówisz że nie jest muzyką? I dlaczego o muzyce którą ludzi normalnie słuchają tak po prostu jak każdą inną mówisz, że może ma "jakiś przekaz artystyczno-laryngologiczny"? Tak trudno wam wszystkim zrozumieć że jak ktoś osłucha sie z metalem, to wtedy ta muzyka sprawia mu przyjemnosc? Identyczna sytuacja jest np. z jazzem. Nie przynudzam tylko odpieram argumenty debili. Cały czas mówie to samo, ale oni tego nie rozumieją.

Gość gość
""Zgadzam się że polski metal to g***o i nic po za darciem mordy" no zwłaszcza Turbo, Crystal Viper, Chainsaw, Monstrum, Witchking i masa innych to "darcie mordy" :D no ale ty znasz tylko behemotha którego w dodatku nei jesteś w stanie zrozumieć to mówisz że polski metal to "g***o i nic poza darciem mordy" :D" Ty obrażasz osoby które nie słuchają metalu, a oburzasz się gdy ktoś powie że nie lubi polskiego metalu :D? Oj hipokryzją mi tu zawiało :D Zresztą chyba jesteś trochę głupia i sama się nakręcasz. Napisałam że nie lubię polskiego metalu i wstawiłam link do piosenek z tego gatunku, które uwielbiam i są według mnie świetne. Amerykański metal to jest to coś, a nie ten chłam którego słuchasz. I nie trafiłaś, Nergala też nie słucham bo według mnie robi wszystko na pokaz i parodiuje zachowania Amerykańskich wokalistów.

Gość gość
z tego samego powodu co, jedni lubią ziemniaki, a drudzy ryż

Gość gość
Jak ktoś ma inne zdanie od Ciebie to zaraz piszesz że nie umie Cię zrozumieć :D

a dlaczego twierdzisz, że wiercenie dziur w ścianach nie jest muzyką? dla niektórych to pewnie jest muzyka to, że ktoś czegoś słucha nie oznacza, że to jest muzyka.

a co słyszałaś z polskiego metalu? i co słyszałas z zagranicznego, oprócz discopolowca dio? A Nergal nikogo nie nasladuje, taka jest konwencja gatunku. Kazdy death metalowy wokalista tak growluje jak on, z każdego kraju. I dlaczego muzyke, której nie rozumiesz, nazywasz chłamem? Wiesz ze w polskim metalu tez są zespoły zbliżone w brzmieniu do dio? zespołów metalowych jest "troche" więcej niż te najwyżej kilka-kilkanaście które znasz.