Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metalówaa1994

Dlaczego ludzie uważają ze black metal albo death metal to słaba muzyka

Polecane posty

Gość larry_f
"polski metal to "g***o i nic poza darciem" ot przykład, że jednak nie- Moonlight, Artrosis...

"a dlaczego twierdzisz, że wiercenie dziur w ścianach nie jest muzyką? dla niektórych to pewnie jest muzyka" bo wiercenie dziur nie jest muzyką. Co ma wspólnego wiercenie dziur z metalem? Metal da sie zapisac zapisem nutowym, a wiercenie dziur nie. Aby zagrac dobrze jeden deathmetalowy kawałek trzeba długo ćwiczyć. Metal jest grany na instrumentach, można okreslić metrum, tonacje, wyłuskac świetne solówki, riffy gitarowe, partje perkusyjne. Tylko do tego trzeba potrafić słuchac tej muzyki. Proste jak konstrukcja cepa.Są odbiorcy bardziej zaangażowani a są tacy, którym wystarczą melodyjki. Proste.

hm, ale w praktyce wiercenie dziur i bicie kota patelnią dają ten sam efekt foniczny, a dla mnie te rzeczy nie są muzyką. jakie melodyjki?

Gość ovechkin
Każdy ma swoje zdanie na temat jakiejś muzyki. Jak lubisz słuchać metalu to słuchaj jak ktoś inny słuch disco polo to niech słucha to danej osobie muzyka ma sprawiać przyjemność. A skoro tobie np nie podoba się właśnie disco polo to zrozum że komuś może nie podobać się metal i uważać to za gatunek gorszy niż inny. A co do argumentów typu bardzo dużo ludzi tego słucha więc to dobra muzyka to nie przemawiają do mnie gdyż przecież masa ludzi słucha też muzyki typowo popowej i jakoś nie jest to muzyka uważana za najwybitniejszą. A co do twojej osoby wydajesz się być osobą zapatrzoną we własny styl muzyczny i negującą pozostałe

a ty wyżej Michałłł czy jak ci tam, nie odpowiedziałeś dlaczego uwazas że porzuce moje maniakalne hobby na rzecz bycia głupia dyskotekową k****ą bez zainteresowań? To ze otaczasz sie samymi głupimi kobietami wokół, wśród których są takie co słuchały metalu ze wzlędu na "bunt" to nie znaczy ze każda taka jest. Z drugiej strony fakt, że przecietna kobieta to kretynka która interesują tylko znalezienie męża, zakupy i ploteczki, zawsze to powtarzam. no ale ja jestem ostatnią osoba o której można tak powiedzieć. zrozumiano??? "a dlaczego twierdzisz, że wiercenie dziur w ścianach nie jest muzyką? dla niektórych to pewnie jest muzyka" tylko dla osoby nieosłuchanej. Ja słysze wyraźna różnice między death metalem a wiertarką i doceniam walory tej muzyki. Po raz kolejny powtarzam że ta muzyka jest po prostu trudna w odbiorze. Tak jak niektóre ambitne filmy ktoś może uważać za nudne, a jazz za muzyke nieharmonijną, za zbiór przypadkowych dźwięków, tak ludzie nieosłuchani moga uważać death metal za dźwięk wiertarki. Nie oznacza to jednak że mają racje, i że mają prawo gadac takie bzdury.

Gość gość
"a co słyszałaś z polskiego metalu? i co słyszałas z zagranicznego, oprócz discopolowca dio? A Nergal nikogo nie nasladuje, taka jest konwencja gatunku. Kazdy death metalowy wokalista tak growluje jak on, z każdego kraju. I dlaczego muzyke, której nie rozumiesz, nazywasz chłamem? Wiesz ze w polskim metalu tez są zespoły zbliżone w brzmieniu do dio? zespołów metalowych jest "troche" więcej niż te najwyżej kilka-kilkanaście które znasz." Widzisz? Każdy może mieć odmienne zdanie- może to co napisałam w tym zdaniu da Ci do myślenia i przestaniesz się innym narzucać. Dla mnie Dio nie jest discopolowcem, a jego piosenki są dobre. Chociaż muszę przyznać że nie jest już na czasie i dla tego trzeba inaczej patrzeć na jego twórczość, a inaczej na twórczość Mansona i dla tego właśnie wolę Mansona i jest on moim ulubionym wokalistą. Z Amerykańskiego metalu słuchałam jeszcze : Rob Zombie,Derrick Green,Chad Gray,Ray Gillen,"Matt" Heafy i wiele innych, ale tylko ta trójka której piosenki wkleiłam naprawdę mnie urzekła. Z polskich zespołów słuchałam :Abused Majesty,Abusiveness,Dark Fury,Kat, Hefeystos,Hate,Cruentus......i niestety rzaden z tych zespołów mnie nie zachwycił. Rozumiem że Tobie taka muzyka może się podobać, ale nie wmawiaj innym że im też powinna, a kiedy piszesz że pop to g***o (z czym się zgadzam :) ) to nie zdziw się kiedy ktoś napiszę to samo o metalu i nie udawaj wtedy niewiniątka. A dlaczego uważam że Nergal parodiuje innych? No cóż, obejrzyj sobie występy Mansona i zwróć szczególną uwagę na to co robi na koncertach. Zresztą to on podarł biblię, a zaraz później zrobił to Nergal...przypadek? :) No, ale nie chce mi się już z Tobą kłócić

"Chociaż muszę przyznać że nie jest już na czasie" YEBUAM. Oceniać muzyke pod wzgledem tego, czy jest "na czasie". Facepalm tysiąckrotny. Mi nie chodzi o to czy Dio jest modny czy nie, bo sram na mode, chodzi mi tylko o to, że grał zbyt popowy rodzaj metalu z cukierkowymi syntetyzatorami, dlatego raczej za nim nie przepadam i nazywam go discopolowcem. No jak nie chcesz już sie kłócić to ok. Ja tam chce :)

broken, jestes nieosłuchana z metalem, z inną muzyką pewnie tak i temu nie zaprzeczam. Ja z kolei nie umiem słuchac pink floyd, nierozumiem tej muzyki, ale jakoś nie obrażam tego zespołu :) Wierze jej fanom że jest to dobry ambitny rock.

Gość gość
Nie no muszę Ci odpisać :D, pisząc że Dio nie jest na czasie codziło mi o to że ma już swoje lata i inaczej pojmuje muzykę niż młodsi wokaliści. Kiedyś nie było takie ostrego brzmienia jak teraz dlatego w ogóle nie porównuje jego piosenek do Mansona czy kogo tam chcesz.

metalówa, no to masz odpowiedź na temat, dlaczego cośtam metal i cośtam2 metal to słaba muzyka dla niektórych - ci nieszczęśnicy są nieosłuchani. masz odpowiedź, więc zamykam temat ____________________________________________________

Gość gość
Kurde, co ja piszę! Przecież on od 2 lat nie żyje! Chodziło mi o to że jego muzyka jest tak jakby nie z tych czasów. Wiem że dobra muzyka się nie starzeje.....ale już chyba rozumiesz o co mi chodzi?

Gość gość
I znowu plącze się w zeznaniach......sprawdziłam na wikipedii i nie żyje już od 4 lat. Jak mogłam się tak pomylić? Na swoje usprawiedliwienie dodam że dopiero od niedawna jest moim "ulubieńcem".

Gość gość
Dio jest według ciebie cukierkowy?! Przecież to był najlepszy wokalista wszechczasów!

Gość gość120
Każdy słucha tego co lubi.

Rozumiem już o co chodzi z tym Dio, spoko :) Ale co do Broken, nawet jak ktoś jest nieosłuchany i nie rozumie, to nie wolno mu uważać coś wbrew faktom. Ja nie mówie "Pink Floyd to słaba muzyka", to niech oni nie uważają mojej muzyki za słabą mimo iż nie jest słaba, o :) Mówi sie że o gustach sie nie dyskutuje, no a o czym można jeszcze dyskutowac jak nie o gustach? Dobra, już sie nie kłóce, bo wyładowałam już swoją złosc na cały świat i już wyłączył mi sie tryb internetowej wojowniczki. Więc uznajmy że doszłyśmy wszystkie do porozumienia i zakończmy ten temat :)

a co jest niby z tym zdaniem nie tak antyseksualistko, co? :P wyrażaj sie jaśniej i nie tak ironicznie bo czasem mam przez takie niejasności wrażenie że jestem głupia. :(

Gość gość
metalowaa...nie masz innych problemów?

no i uroniczny usmieszek zamiast wytłumaczenia. :( pisząc coś na forum komunikujesz coś innym ludziom. Jeśli komunikat jest niejasny, a jest, bo nie czytam w twoich myślach, to go nie rozumiem. Zreszta to truizm co napisałam. W ogóle za duzo sie dzis rozpisuje ale cóż zrobić, jak cały dzień siedze i sie ucze i ryja nie ma do kogo otworzyć :(

Gość gość
Metal to nie muzyka podobnie jak disco , pop czy disco polo .To chlam z którego bedziesz sie śmiać jak dorosniesz.

Na koncertach metalowych jest mnóstwo ludzi po 30, 40 roku życia, na niektórych koncertach takie osoby stanowią nawet większośc, tak samo na forach dyskusyjnych o muzyce metalowej większośc to 30 latkowie, więc twój argument o wyrastaniu jest kretyński. Poza tym, przeczytałęs w oóle, Gościu co wcześniej pisałam, czy tylko walisz tak idiotycznymi argumentami bez zastanowienia?

pewnie o ni słuchają, bo odczuwają nostalgię za dzieciństwem, ja też sobie od czasu do czasu puszczę majkę jeżowską:)