Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro Bóg stworzył siwat 7 tysiecy lat temu to co robil wczesniej

Polecane posty

Gość gość

zastanawialiscie sie kiedys?

Gość gość
stwarzał siebie? :-P nudził się? zapuszczał brodę?

Gość gość
Moze gral w gry albo cos :) ja bym sie dlugo wczesniej zastanawial czy stowrzyc idealny swiat ktory i tak glupi chciwi ludzie rozp******ą w drobny mak. gdyby Bog nie dal nam wolnej woli to cos takiego jak ZŁO nie istnialoby. Bog by nas kontrolowal. Ale jest inaczej i to my rzadzimy na ziemi a Bog tylko patrzy i czasami sie smieje a czasami placze.

Gość PrawaeTywae
Swiatem rzadzi szatan, i namawia ludzi do zla, niszczy wszystko co dobre.

Gość gość
A Bóg siedzi i sobie na to spokojnie patrzy...

Gość erwdo
jakie 7 tyś, skąd ?

Gość gość
No przecież w Piśmie jak byk stoi! ;-P

Skończył pielić w ogródku? Człowiek jest ograniczoną istota dlatego na to pytanie nie otrzymasz odpowiedzi.

Gość gość
Ale który świat stwarzał? Bo moze sa inne światy albo były wcześniej inne.

Gość PrawaeTywae
No nie do konca bo odpowiada na modlitwy. Poza tym w Pismie jest napisane ze bedzie zlo, beda wojny, przesladowania ale to musi sie stac, wiec Bóg nie siedzi z zalozonymi rekami tylko wypelnic musza sie przepowiednie, ale potem powroci Jezus i wszystko ustapi. I powstanie Nowa Ziemia, bez zla i szatana.

Gość gość
I tralala... A czemuż-to nie odpowiada na modlitwy matek, którym umierają dzieci?

Gość PrawaeTywae
LadyVaga - Mylisz pojecia :) Bog stwarzal swiat 6 dni, ale autor mowi o tym ze stworzył go 6-7 tysiecy lat temu. Bo tak oszacowana obliczajac pokolenia od Adama do Jezusa.

Gość gość
Wszystko jest czescia wielkiego skomplikowanego planu ktorego my jeszcze nie pojelismy. A po smierci jak mi Bog wylozy temat to powiem glosne AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA to o to chodzilo. To lajcik i na piwko.

Gość PrawaeTywae
czemu nie odpowiada na modlitwy matek - i znowu ta sama spiewka, juz chyba 100 razy na kafeterii slyszalam :) Odsylam do Biblii, tam dostaniesz odpowiedz na wszystkie pytania.

Gość gość
O jakie mądre głowy tu piszą ! Wszystko wiedzące :D A jaka pewność !!

Gość PrawaeTywae
No oczywiscie ze mam pewnosc bo wszystko jest napisane w Biblii, slowie Bozym wiec czego mam byc niepewna? :)

Gość gość
A niby czemu Bog ma wysluchiwac kazda modlitwe bo tak czlowiek chce. Bog to nie maszynka do spelniania zyczen. To by bylo bez sensu gdyby Bog wysluchwal wszystkich modlitw. ogladnijcie sobie film "bruce wszechmogacy" Milion ludzi modli sie o wygrana w totolotka i kazdy wygrywa i dostaje np 1 zl haha. LOL

Gość gość
"juz chyba 100 razy na kafeterii slyszalam" i co z tego, że słyszałaś, jak odpowiedzieć na to nie potrafisz? A w Biblii róóóżne ciekawe rzeczy są... i każdy je interpretuje inaczej...

Gość gość
"Milion ludzi modli sie o wygrana w totolotka i kazdy wygrywa" to jednak inny ciężar gatunkowy niż modlitwa o życie dziecka...

Gość gość
no ja wyzej napisalem czemu Bog nie odpowiada na wszystkie modlitwy. To nawet niezgodne z logika jest.

Gość PrawaeTywae
Oczywiscie ze wszystkich modlitw Bog nie wysluchuje :) Bo nie wszystkie powinny byc wysluchane to chyba logiczne. I Poraz kolejny odsylam do Pisma gdzie jest napisane na jakei modlitwy odpowiada.

Gość gość
zycie dziecka czy milion w totka. Jeden diabel. Gdyby kazdy sie tak modlil i zostal wysluchanym to ludzie by w ogole nie umierali bo przeciez wystarczyloby zeby sie ktos pomodlil za druga osobe albo nawet za siebie i ludzie zyli by wiecznie. Pomysl logicznie. To bez sensu.

Gość PrawaeTywae
No włąsnie. w Biblii sa rozne ciekawe rzeczy :) Wiec polecam przeczytac a potem zadawac pytania. Ja nie jestem wyrocznia ani Duchem Swietym wiec nie znam odpowiedzi na wasze pytania to nei odpowiadam, ale Biblia wam odpowie :)

Gość gość
Czyli jak się Stoch pomodlił o medal, to go wysłuchano, ale taką mamuśkę już olać można - jeden bachor mniej, czy więcej, cóż za różnica? Będzie miała aniołka.

Gość PrawaeTywae
Ale ludzie na ziemi nie moga zyc wiecznie :) To jest bardzo logiczne. Ludzie na ziemi umieraja predzej czy pozniej, mamy tu do spelenia "misje" i odchodzimy, dopiero nasza Dusza zyje wiecznie w Niebei lub Piekle.

Gość gość
Prawatywko - pierwszy raz Biblię czytałam w wieku 14 lat, potem jeszcze kilka razy. Stąd wiem, o czym mówię i daruj sobie złośliwości. Jakby wszystko było takie jasne, to by nie było tego miliona odłamków jedynie słusznej religii...

Gość PrawaeTywae
Ludzie nie sa przeznaczeni do zycia Ziemskiego tylko Wiecznego w Niebie lub Piekle. I jeszcze raz powtarzam - odsyłam do Biblii tam pisze wyraznie na jakie modlitwy Bóg odpowiada.

Gość gość
A malo to ma roboty w kosmosie? Takich planet jak nasza jest od groma, wiec niema czasu na nude:-)

Gość PrawaeTywae
No wlasnie mailas 14 lat, bylas mloda i naiwna brzydko mowiac :) A historie Hioba znacie? Bog zabrał mu rodzine i majatek zeby go wystawic na próbe, a jednak Hiob sie nie odwrocil, przeciwnie. I pozniej Bóg mu wszystko wynagrodził.