Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro Bóg stworzył siwat 7 tysiecy lat temu to co robil wczesniej

Polecane posty

zdaje się,zę nie bardzo rozumiesz istotę wojskowości :) zdajesz sobie sprawę jak wyglądałyby wszystkie służby mundurowe gdyby każdy żołnierz, policjant , strażak , ochroniarz zaczynał kwestionować rozkazy przełożonego i zastanawiać ise czy są słuszne ?:D

Gość PrawaeTywae
Ale Allium ani nikt inny nie wchodzi na twoje droge i nie mowi jak masz zyc, to jest meijsce dyskusji, wiec kazdy przedstawia swoje stanowisko, swoej argumenty. wiec nie wiem dlaczego czujesz sie taka osaczona.

Gość gość
Czuje ze allium chce za wszelka cenę udowodnić swoją racje

Za to tobie allium trudno jest pojąć świat nauki Wycwanilas sie Masz odpowiedz na wszystko. Tylko ze weź pod uwagę ze każdy człowiek na ziemi na swoje zycie i nikt nie moze mu wchodzić na jego drogę i mowić mu jak ma żyć bez jego przyzwolenia na to :D:D:D a coż ot za banał i ska ten wniosek ? dlaczego miałabym nie pojmować czy nie powążac nauki i jej osiągnięć skoro co dnia , w każdej godzinie wykorzystuję jej zdobycze ?:D I któż ci wchodzi w drogę ?:D

Gość PrawaeTywae
Wycwanilas sie Allium :(

Gość proste czyż nie
winny jest i dowódca i żołnierz - żołnierz bardziej Allium - piszesz jak osoba duchowna, nie bardzo lubię ten styl min- dlatego przestałam chodzić do kościoła, taki górnolotny styl gdzie ta górnolotność właśnie ma usprawiedliwiać brak logiki i wiarę w bezsensowne dogmaty, w mądry sposób głosimy prawdy które przeczą rozumowi, lub unikamy logicznych, racjonalnych wniosków zasłaniając się tajemniczością. Jesteś zakonnicą?

Gość PrawaeTywae
jestem przerazona jak kosicol katolicki odpycha ludzi od chrzescijanstwa :(

Gość gość
Allium skad u ciebie taka pewność siebie ? Byłaś , widziałaś ? Nigdy nie masz żadnych wątpliwości ? Przecież wątpić jest rzeczą ludzka.

Gość PrawaeTywae
Błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli :)

skoro według ciebie żołnież jest winny - to po co mu dowódca? żeby mu wydawał rozkazy sprzeczne z logiką i moralnością ?:) // dlaczego miałabym być zakonnicą ? bo w twoim świecie ktoś kto otwarcie przyznaje sie do Boga , do Jezusa , kto nie wstydzi sie Biblii to ksiądz albo zakonnica ?:)

Gość proste czyż nie
Allium - no normalnie sama się podkładasz. Pytasz ogólnikowo o posłuszeństwo rozkazom w wojsku i innych służbach, a przecież musisz wiedzieć że nie chodzi o o rozkazy typu "naprzód marsz, padnij, kryj się." ale - o rozkaz strzelania do bezbronnych ludzi, o rozkaz podpalenia stodoły gdzie są kobiety i dzieci. a tu miarą człowieczenstwa żolnierza jest siła jego sprzeciwu

mam mnóstwo wątpliwości . Ale nie dotyczą one Boga , Jego miłości i przebaczenia grzechów . Ponadto wszystko inne z zasady kwestionuję :) zadowolona ?:D

Gość gość
Dlaczego z katolikami tak trudno sie rozmawia ?

nie masz p pojęcia o wojsku , a już o wojsku współczesnym gdzie obowiązuje ścisła hierarchia i posłuszeństwo , czasami nawet ślepe wynikające z zaufania do dowódcy ... skoro winni są żołnierze - dlaczego ich pierwszą linią obrony i najczęsciej skuteczna jest - " ja tylko wykonywałem rozkazy " ? wyobrażasz sobie wojsko wchodzące w dyskusję z dowódcą na linii ognia co do sposobów waliki albo strategii ?

Gość PrawaeTywae
"Dlaczego z Katolikami tak trudno sie rozmawia" hahahahaha dobre 10/10 :)

Gość gość
A powiedz mi allium po co właściwie wchodzisz na tematy napisane przez ateistów ?

żeby mieli z kom pogadać bo sami ateiści w topiku dla ateistów zamykaja sie po góra 10 wpisach :)

Gość gość
Nikt nie ma pojęcia o niczym tylko TY Alium Wchechwiedzaca

Gość gość
I masz nadzieje ze cie posłuchają i zaczną wierzyć ?

i bardzo ładnie :) jak chcesz możesz tak isę do mnie zwracać :) Ale i ty mozesz pisać o tym o czym wiesz :) - czekamy :)

szczerze ? wątpię . ale nie tracę nadziei :) ponadto dobrze ejst czasami usłyszeć coś co wytrąca nas z naszego utartego sposobu myślenia .

Gość PrawaeTywae
Ja tam wchodze na topiki ateistow bo potem mam co na Grupie opowiadac :)

Gość proste czyż nie
Allium Napisz wprost - gdy żołnierz otrzyma rozkaz - podpal stodołę pełną kobiet i dzieci - ma ją podpalić, bo taki rozkaz dostał. O to w tej rozmowie chodzi przecież. Dlaczego brniesz? Dla zasady? Wymądrzasz się o wojskowości - myślisz że ja tego nie wiem? Co nie znaczy że uważam że to jest słuszne i biadolenie oprawców "taki rozkaz dostalem" nigdy nie robi na mnie wrażenia. Chyba jasne jest że generalnie żołnierze słuchają rozkazów ale są rozkazy których słuchac nie powinni - na przyklad - "wchodzimy do wioski i g****imy wszystkie kobiety (była Jugosławia) czyż nie?

Gość gość
Bóg wie, co robi, wszystko wie. Bóg nie zabiera nikogo z tego swiata bo tak, wierzę, ze na tym swiecie nie ma przypadków, wierzę, że wszystko jest po coś. Czasami powinniśmy dziekowac, że nie spełnił naszych życzen bo źle byśmy na tym wyszli. Poza tym - Powierz Panu swą droge, On sam będzie działał. Jezu ufam Tobie!

zanim zaczniesz sie zapętlać w swoje dywagacje najpierw odpowiedz sobie na pytanie - co to jest wojsko, komu- czemu służy ? A później zastanów ise czy żołnierz strzelający z rozkazu do kobiet i dzieci jest naprawdę żołnierzem.

a w szerszej perspektywie nie ma znaczenai co robi albo nie robi na tobie wrażenia , co ty uznajesz za słuszne albo nie uznajesz , czy wierzysz w jezioro ogniste czy nie . Bo to i tak ma swoją rzeczywistości i nie ma znaczenai czy ty sie z tym nie zgadzasz . smutne , ale takie jest zycie .

Gość gość
nie gadajcie z nimi to protestanci - fałszywi prorocy i niechrześcijanie skoro uważają, że istnieje piekło, że Bóg który jest miłością stworzył cos takiego jak piekło. Mają wiedzę biblijną, ale jej nie rozumieją. przykre to jest. Albo wiara w trójcę - Bóg Jahwe, Syn Jezus, a Duch? Jakie ma imię? Skoro to osoba musi mieć imię. I czemu ani razu nie wypowiada się w Biblii? Allium i prawatywa jesteście jak katolicy, jedynie macie troszkę większą wiedzę - świecie przekonani o swoich racjach i nie dopuszczacie logiki tylko ślepe zawierzenie w te same durne tradycje.

Gość PrawaeTywae
Oho! Wyczuwam Świadka Jehowy :) Zgadłam??