Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro Bóg stworzył siwat 7 tysiecy lat temu to co robil wczesniej

Polecane posty

Gość gość
Ja tylko w jedno wierze. Ze kiedyś umrę Tylko to jest pewne

Bóg stworzył też i niebo ale zeby sie do niego dostać trzeba Bogu zaufać a zaufanie juz nie jest takie proste , prawda ? Lepiej już stwarzać alternatywne " drogi " do Boga , swoje własne filozofie mające za zadanie oszukiwanie samego siebie ,ze Bóg do niczego nie jest nam potrzeby :)

Gość Pociotka
Pan nie jest moim pasterzem A niczego mi nie brak Nie przynależę i nie wierzę I chociaż idę ciemną doliną Zła się nie ulęknę i nie klęknę

ulękniesz się , ulękniesz . to tylko kwestia czasu .

Gość Gość v
Trzeba mu zaufać to wejdziesz do nieba , nie zaufasz nie wejdziesz Toz to szantaż

Gość PrawaeTywae
Pociotka - Twój wybór, twoja wola. :) Ale pozwol ze zacytuje "Sprawiedliwy jest nasz Pan, kazdy zbierze to co siał"

jeśli nie zaczniesz pracować - nie zarobisz pieniędzy . a to nie jest szantaż ?:D

Gość Gość v
Nie, to moj wybór

Gość PrawaeTywae
tak samo jest zbawieniem - to tez twoj wybor :) nie zaden szantaz.

Gość Gość v
Jeśli nie będę pracować , nie zarobie pieniędzy, ok zwierzęta nie pracują , nie maja pieniędzy a rodzą sie żyją i umierają Argument z d**y

Gość proste czyż nie
wiesz co Allium - chrzanisz - ten wpis z 18.31 zapętlasz, wymądrzasz się, dyskusja z toba jest bez sensu - moim zdaniem - zupełnie bezproduktywna - żadnych konstruktywnych wniosków, tylko walka o tzw. złote kalesony - nie masz argumentu - lecisz jakims wzniosłym tekstem i myślisz że to obroni twoją straconą pozycję. Brniesz bez sensu, nie odpowiadasz wprost, zamiast konkretnych odpowiedzi często komunały i frazesy, które często padają z ust księży. Nie pogadamy. Spadam

powiem tak - niebo nie jest dla każdego . nie chcesz splęnić warunków koniecznych " na bramce " ? nie spełniasz i nie wchodzisz - co jest w tym dziwnego? .

Gość Gość v
Zresztapieniadze wymyślili ludzie Jeśli nie chce iść do nieba bo tam nudno jest :) ale nie mam wyboru ...no cóż jest jakaś alternatywa inna czy tylko piekło pozostaje ? A na nie trzeba sobie zasłużyć ?

Gość gość
żaden śj, nieco inne wyznanie, jednak już świadkowie jehowy są nieco bardziej rozgarnięci niż protestanci. I co? jakie imie ma Duch święty? i przytocz jakąś jego wypowiedź

spadasz bo nie masz nic do powiedzenia :) ale nie zatrzymuję - spadaj :)

spadasz bo nie masz nic do powiedzenia :) ale nie zatrzymuję - spadaj :)

Gość Gość v
Ja tez spadam. Ta rozmowa nie ma sensu , jest jednotorowa. Pa pa do zobaczenia w niebie ;) albo w piekle :D Uważajcie bo jeden błąd moze was wiele kosztować.

nie martw sie , nikt na isłę cię tam ciągnął nie będize :) skoor masz takie pojęcieo niebie -piekło z pewnością sie z ciebie ucieszy . ty mniej ,no, ale wyboru dokonałaś .

Gość PrawaeTywae
Duch swiety ma na imie Duch swiety :) I nie wiem co w tym dziwnego? A czy wedlug ciebie to ze jest kilkukrotnie wspominany w Ewangeliach nie jest wystarczajacym dowodem na jego istnienie? musi miec jakis dialogi? :D Jestes Adwentystka?

jeden błąd - o ile tym błędem jest niewykorzystanie szansy i danego czasu :)

Gość PrawaeTywae
Jedynie grzech przeciwko Duchowi Swietemu jest niewybaczalny wiec nie mamy sie czego obawiac :) Spij spokojnie.

Gość Moj nju
Bierzecie prozac?

Gość gość
Nie wazne kim jestem. Dla mnie ma znaczenie, że nie ma jego wypowiedzi. Bo to znaczy, że to nie osoba ale siła Boża, jego moc a nie żadna osoba, poza tym nieraz wspomina się w Piśmie, że Bóg obdarzył kogoś Duchem Świętym, więc nie może to być osoba.

Gość PrawaeTywae
A dla mnie wazne bo chcialabym wiedziec z jaka doktryna mam dyskutowac. Sama wieszasz psy na Protestantow a swojego wyznania sie wstydzisz

Gość gość
Świadomie zapieram się i oznajmiam że nie wierzę w istnienie Ducha Świętego. Ups- już nigdy nie pójdę do waszego wymyślonego nieba. Jesteście żenujący spierając się o szczegóły waszych bajeczek.

nie ma Jego wypowiedzi ? a to jest co ? - - (25) Poróżnieni między sobą zabierali się do odejścia. Wtedy Paweł powiedział to jedno: Trafnie rzekł Duch Święty do ojców waszych przez proroka Izajasza: (26) Idź do tego ludu i powiedz: Usłyszycie dobrze, ale nie zrozumiecie, i dobrze będziecie widzieć, a nie zobaczycie. (Dzieje Apost. 28:24-26, Biblia Tysiąclecia)

Gość PrawaeTywae
No rzeczywiscie swiadoma z ciebie chrzescijanka, bardziej oswiecona niz Swiadkowie :) Gratuluje.

Gość PrawaeTywae
Chyba czas stad odejsc bo tez sie wycwanie :(