Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozwazna

Skonczenie szkoly sredniej po 2 letniej przerwie

Polecane posty

Gość nierozwazna

Witam. 2 lata temu przerwalam nauke w technikum 4letnim w 2 klasie z powodu ciazy. Teraz gdy synek nie jest juz taki malutki chciala bym isc dalej by miec chociaz srednie,a z czasem mogla bym pomyslec o czyms wiecej. Wiem, ze pojawia sie odpowiedzi roznego typu,te gorsze i lepsze ale mam nadzieje ze ktos mi podpowie jakie mam mozliwosci i czy wgl mam szanse skonczyc kierunek ktory zaczelam jakos zaocznie,czy lepiej znalezc cos innego.

Gość gość
Dasz radę skończyć zaocznie. Zajęcia nie są trudne. Jak chcesz czegoś więcej to trzeba kupić książki i uczyć się w domu. Ja w zaocznym liceum przygotowałam się do rozszerzonej matury z polskiego, historii, geografii, języka obcego i zdobyłam całkiem przyzwoite punkty. Na bezpłatne studia na różnych państwowych uczelniach wystarczyło i jeszcze miałam w czym wybierać jeśli chodzi o kierunki.

Gość gość
Ale same zajęcia to spokojnie szło zaliczyć. Obecności nawet nie sprawdzano. Ja miałam tak, że musiałam pisać pracę z każdego przedmiotu raz na pół roku i raz na pół roku z każdego przedmiotu był sprawdzian. Nauczyciele mówili jakie mają wymagania. Niektórzy mówili, że to co na lekcjach wystarczy, inni żeby przeczytać coś dodatkowo w domu, bo będzie wymagane.

Gość nierozwazna
To, ze dam rade to wiem, nie odpuszcze sobie nawet jesli to potrwa i 10 lat. Chodzi mi o to czy w PL jest wgl mozliwosc dokonczenia kierunku zaocznie czy od nowa. W moim miescie nie ma takich mozliwosci, a wieksze miasto mam 1,5h samochodem,ale najwyzej bym dojezdzała byle by miec chociaz te srednie.

Gość gość
Ja zaczynałam liceum zaoczne od 2 roku. Nie musiałam zaczynać od początki. Dodatkowo przepisali mi oceny jakie miałam już zdobyte w pierwszym półroczu, więc pierwsze półrocze tylko chodziłam słuchać, a od drugiego zdawałam. Jak nie zaliczyłaś z powodu kilku ocen to prawdopodobnie te przedmioty, które zaliczyłaś będziesz miała przepisane do końca roku.

Gość gość
Tylko jeśli chcesz przepisać oceny to muszą do nich dojść papiery z Twojej dawnej szkoły.