Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikamonikamonikamonika

diane 35 i dziwny skutek uboczny

Polecane posty

Witajcie, Diane 35 biore od 2 mcy, własnie zaczynam 2 listek i zauwazylam ze mam dziwny nieopisany wczesniej skutek uboczny. Otórz podczas tych 21dni przyjmowanie tabletek moj nos jest zatkany i suchy, cały czas musze wychodzic do toalety i go oczyszczac, niepokojace są tez takie czerwone żyłki wewnatrz. Dolegliwosci ustepuja na 2-3 dzien po odstawieniu, w trakcie tej 7 dniowej przerwy. Do lekarza ide dpiero za 2 tyg, a w innych tematach nic takiego nie znalazlam, czy spotkalyscie sie z czyms takim?

*oczywiscie 3 listek teraz zaczynam

a teraz jeszce zauwazylam ze po obu stronach na ramionach symeytrycznie, mam jakies takie bordowo brozowo sine skupiska plam, mialyscie cos takiego?

Gość gość
Diane to silny lek antyandrogenny, nie antykoncepcja, tylko lek. Widocznie masz słabą wątrobę i ona odczuwa wpływ leku. Kup coś wzmacniającego na wątrobę i zobaczysz czy dolegliwości ustąpią.

wiem dobrze ze to lek i jako lek go stosuje a nie jako antykoncepcje

Gość monikamonikamonikamonikamonika
jestem w polowie 3listka i zauwazylam ze zmniejszyly mi sie wargi sromowe. wiem ze to wydaje sie dziwne i glupie ale tak naprawde sie stalo, czy to mozliwe??

Gość barbapapa_a
monika skoro wystąpił u ciebie taki problem naczyniowy to radzę odstawić ten lek , leki hormonalne u niektórych osób mogą powodować nadcisnienie i zwiększyć ryzyko powstania zakrzepicy. a diane 35 to jeden z slniejszych leków tego typu , okryty zresztą złą sławą kiedy to po nim odnotowano kilka przypadków śmierci z powodu zakrzepicy i zatorów nią spowodowanych .