Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolka 5 tygodniowego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj już wymiękam. Syn całą noc płakał. Dobrze zasnął dopiero o 6 nad ranem. Kochane dajcie jakieś sposoby na kolki ?

Gość gość
Ja swojego synka ukladalam na brzuszku kup espumisan a karmisz piersia czy mm

Gość gość
Karmię mm.

Gość gość
Mamy te krople niemieckie i daje je do każdego mleka.

Gość Mama Domina
O niemieckich nieslyszalam u mnie espumisan sie sprawdzil a sproboj wlaczyc suszarke jak maly placze to tak robie zaraz spi:-)

Gość gość
Tylko gorzej jak się przyzwyczai do suszarki.

Gość Mama Domina
Ja ja ur******** jak juz niemam sily wiec sporadyczne to sie nie nauczy

Gość gość
Włącz szum z radia między stacjami. Jakie masz mm? Może zmien mleko. Może nie toleruje laktozy. Kup wtedy delikol. To enzym który trawi laktoze. Dodaje się do mleka lub na łyżeczce. Sab simplex bardzie pomaga na smoczku. Ale bardziej noszenie albo szum. Może mleko zmien zapytaj pediatry. Może nutramigen.

Gość gość
Używamy Nan 1. W szpitalu był już karmiony tym mlekiem i nic mu nie było, ale od 2 dni płacze po karmieniu. On tez*****ardzo szybko.

Gość gość
Suszarka z you tube. Włącz i szum na dwie godz. Ja mojej kładę tableta w lozeczku z tym szumem i spokój

Gość gość
Mojej nan szkodził strasznie. W ogóle dzieci nie bardzo tolerują to mleko. Kup chociaż hipp comfort albo bebiko HA. Albo bebilon pepti. W każdym razie odejdź od nan i kup jakieś HA. Ostatecznie nutramigen

Gość gość
Małe sprostowanie mój syn ma 5 dni nie tygodni. Czyli zmiana mleka powinna pomóc ?

Gość Mama Domina
Moze to byc mlekiem ja niestety duzo nie pomoge w wyborze mm bo karmie piersia

Gość gość
Moja mala tez zle tolerowala nan pro. Po wyjsciu ze szpitala mialam przygptowany bebilon. Sprobuj tez espumisanu,tylko bez przesady. 3 kropelki na poczatek nie wiecej. Napisane jest ze mozna stosowac powyzwj jednego miesiaca, ale my po konsultacji z polozna a potem lekarka podawalismy gdy mala miala tydzien. Tylko tak jak pisalam, nie za duzo. No chyba ze chcesz sie skonsultowac ze swoim lekarzem. Zmiana mleka moze pomoc, ale moze tez zaszkodzic, a jak z kupami?

Gość gość
Słyszałam że te polskie krople są słabsze niż niemieckie. Kupki są 2 -3.razy dziennie.

Gość gość
A kolor i twardosc kup ok?jesli tak to raczwj nie mleko. No chyba ze sa zielonkawe czy twarde wtedy mozna rowazyc zmiane. Polecam espumisan. Kiedys juz z wyczerpania jej i naszego dalismy na lyzeczce trzy kropelki. Zasnela piec minut pozniej

Gość gość
Moja mama twardzi, że kupki są ok. Teściowa tak samo. Mają większe doświadczenie ode mnie.

Gość gość
Moja corka miedz 1 a skonczonym 4 miesiacem zycia jechala na Delikolu. Kazda proba odstawienia tych kropelek skutkowala nawrotami atakow kolek i dzikimi wrzaskami nie do uspokojenia. Po 4 miesiacu, gdy uklad pokarmowy dojrzal, krople przestaly byc potrzebne. Zadne Espumisany, Bobotiki ani Sabsimplex nie pomagaly. Caly czas jadla mm Hipp Combiotik.

Gość gość
Moja córeczka też miała kolki i u nas sprawdził się Delicol i Latopic. Oba preparaty podawałam przez 3 miesiące. Kropelki podawałam bezpośrednio do buźki dziecka a Latopic zmieszany z łyżeczką mleka podawałam przez smoczek od butelki. U nas powodem kolek była nietolerancja laktozy, więc podanie tych preparatów zlikwidowały problem. Dodam jeszcze, że latopic podawałam jedną saszetkę dziennie i kupowałam duże 30 saszetkowe opakowania, które wychodziły dużo taniej

Gość gość
Moja córka ma kolki od 3 tyg. życia, kolki potrafiły ją trzymać nawet 4 godziny , krzyczała tak jak by ją ze skóry obdzierali aż się zanosiła. Poszliśmy do lekarza, kazał zmienić mleko na Bebiko Comfort plus Delicol, nie pomogło, od 4 tyg. kazał dołączyć Espumisan, zero efektu, poszliśmy jeszcze raz dodał Debridat, znowu zero efektów. W końcu mała dostała wysypki, zaczęła jej skóra schodzić z uszu i nosa. Okazało się że ma skazę,tak jak jej starszy brat. Dostaliśmy Bebilon Pepti DHA, dodatkowo mialam podawać delicol i espumisan.Skóra zrobiła się ładniejsza,ale nie idealna, kolki jednak zostały, raz są mniejsze,raz są większe. Jeżeli chodzi o kupki, mała robiła bardzo obfite, wodniste w kolorze zielono brązowym. Jutro idziemy na kontrolę,ale dziś zauważyłam,że mała ma znowu szorstką i zrogowaciałam skórę na uszach a kupy są zielone i śmierdzące,więc może skończy się to Nutramigenem tak jak u syna Idź z małą do lekarza, może zaczyna się u niej nietolerancja na białko lub laktozę.

Gość gość
espumisan można podawać dopiero po 4 tygodniu zycia! moje dziecko miało wzdęty brzuszek i płakało przy robieniu kupki po bebilon comfort, po normalnym bebilonie wsyztsko jak ręką odjął. Kup kateter rektalny usuwa gazy bez problemu

Kup windi w aptece. Wkladasz rurke do pupy dziecko sie odgazowywuje i juz nie ma kolki.

Gość gość
myśmy najpierw przeszli na mleko ha - ale było coraz gorzej, potem w 3 miesiącu przeszliśmy na bebilon pepti i jak ręką odjął kolki i zaparcia. córa jest wcześniakiem, dlatego zle tolerowała zwykłe mm, powinna od razu dostać mleko dla wcześniaków, a w szpitalu na dzień dobry bebiko jej podali. teraz ma 5 miesięcy, od tygodnia jesteśmy na Hippie Combiotiku i jest wszystko ok. śpi spokojnie, bąki puszcza sobie dużo łatwiej niż kiedyś, okres kolkowy się skończył. tylko zauważyłam jakąś taką wysuszoną cerę na policzkach. zobaczymy co to jest.

Współczuję! U nas trwały kolki aż 3,5 miesiąca! Codziennie od 20 do 24 . Stosowałam - espumisan,infacol,wodę różaną ( tak nam poradziła farmaceuta) , masowanie brzuszka,okłady,zmiana smoczków/butelki ... Nic nie pomogło.Ale może u was będzie inaczej.

Gość gość
zauważyłam też za uszkami takie suche płaty, ale posmarowałam oliwką i już tego nie ma

Gość gość
A wypróżnia się ładnie? Może ma zaparcia? Dopajasz małego?

polecam sab simplex info email patikk21@o2.pl czeskie kropelki na kolke

Gość gość
karmiłam dziecka nan na początku miał niesamowite kolki . przeszłam na bebiko jak reka odjal zmien mleko

Gość gość
u nas nie pomogły ani polskie ani niemieckie krople z simetikonem-bo wszystkie są oparte na tym samym tylko stężenie jest inne. Trochę lepiej było po debridacie -alemożna go podawać niezbyt długo i na pewno lepiej było po Latopicu-można podawać długo. Próbowałam też tych rurek windi-i też mogę polecić. Do tego masaż brzuszka, ogrzewanie-u nas świetnie sprawdzała się suszarka a szum dodatkowo małą usypiał:).Oczywiście przez pieluszkę żeby nie poparzyć...

Gość gość
Ja mialam wielki problem z kolkami u mojego syna. Doszlo do tego, ze przestal jesc mleko i wyladowalismy w szpitalu na 3 tygodnie bo lecial z wagi. Byl dokarmiany sada bo inaczej nie dalo rady. Nic nie pomagalo, zadne kropelki, masaze, suszarka nic doslownie nic. Dopiero zmienili nam mleko na Nutramigen, okazalo sie, ze Maly ma nietolerancje laktozy. Po tym mleko kolki zniknely jak reka odjol. Moze warto isc do lekarza, niech sprawdzi czy to nietolerancja laktozy. Czasami kolke poprostu trzeba przeczekac. Mojej kuzynki dziecku na kolki pomogl Bobotic forte i debridat plus masowanie brzuszka 3 razy dziennie po 10 minut i kladzenie na brzuchu 3 razy dziennie chociaz po 5 minut plus oklady z nagrzanych pestek wisni.