Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Idą w ślady hitlerowców

Polecane posty

Gość gość

Oto jedna z najstraszliwszych zbrodni, jaką jest pozbawienie życia chorego, słabego dziecka, została w Belgii uznana za dobrodziejstwo. Dobrodziejstwo, które zostanie cierpiącej, chorej istocie udzielone, jeśli tylko o to poprosi. Świat po dzisiejszej decyzji belgijskiego parlamentu nie będzie już taki sam. Otwarte bowiem zostały drzwi, których nie można będzie zamknąć. Zbrodniczy, ohydny strumień, któremu uchylono oto furtkę, będzie wzbierał, napierał, poszerzał sobie koryto, aż zaleje całą Europę, a może i świat. Pomysł Belgów podchwycą inni szaleńcy, przekonają opinię publiczną, zakrzyczą opozycję, przeforsują stosowne projekty, uchwalą prawa. Utinam falsusu vates sim… Jedną z cech, jakimi szczyciła się cywilizacja zachodniego chrześcijaństwa, był wynikający z chrześcijańskiej caritas imperatyw opieki nad najsłabszymi i najbardziej potrzebującymi. Podobnie jak wiele innych zasad i wartości łacińskiej cywilizacji stał się on dziedzictwem zachodniego kręgu cywilizacyjnego, pozwalając jego dzieciom na wielowiekowe, przeważnie zresztą zupełnie usprawiedliwione, poczucie wyższości cywilizacyjnej nad przedstawicielami rozmaitych barbarzyńskich kultur pozaeuropejskich. Dziś Zachód, odwracający się ze wstrętem od swego wielkiego dziedzictwa, staje w jednym szeregu z dzikusami rozbijającymi o skały główki swych niepełnosprawnych dzieci, czy pozostawiającymi je w dżungli na pastwę dzikich zwierząt.

Gość gość
Stopień poparcia, jakim w belgijskim społeczeństwie ma cieszyć się pomysł eutanazji dzieci, zaiste może przerażać, choć aż tak bardzo nie zaskakuje. Nie od dziś wiemy, że nie ma takiego obłędu, w który nie mógłby popaść motłoch, a skoro największe narody europejskie o wielkim dorobku dziejowym coraz bardziej ów bezładny i bezrozumny motłoch, złożony z izolowanych od siebie, niezorganizowanych przez żadne naturalne wspólnoty, jednostek przypominają, cóż dopiero można powiedzieć o mieszkańcach państwa eksperymentalnie stworzonego niespełna dwa wieki temu przez spadkobierców oświecenia, a dziś żyjącego w plugawym, złym cieniu dwóch wież współczesnego Mordoru? (Każdy, kto był choćby przez chwilę w brukselskich siedzibach Komisji Europejskiej i Parlamentu Europejskiego, z pewnością wie o co chodzi). Gdyby w III Rzeszy ktoś przeprowadził badanie opinii publicznej na temat zasadności „ostatecznego rozwiązania”, pewnie też spory procent poddanych przez lata hitlerowskiej propagandzie Niemców opowiedziałby się nie tylko za przymusową emigracją, ale również za eksterminacją Żydów. I być może również, jak w Belgii, byłyby to 3/4 zapytanych. Lub więcej.

Gość gość
Szczególnie smutna jest nie tyle postawa większości mieszkańców Belgii, ale rachityczność reakcji przeciwko zbrodniczemu projektowi ze strony belgijskiej prawicy oraz Kościoła. Spójrzmy na sąsiednią, zlaicyzowaną i totalnie – wydawało się – spacyfikowaną Francję: o tamtejszej skali protestów przeciwko rewolucyjnym projektom lewicy w Belgii tylko pomarzyć. Czyżby tamtejsi katolicy się przestraszyli? Przygniotła ich odpowiedzialność? Jeśli tak, teraz już mogą odetchnąć – znów nic od nich nie zależy. Podobnie, jak nic nie zależy od króla Filipa, który – jak informują media – „musi” podpisać ustawę. Kto wie, może jednak zechce zachować twarz i zada sobie choćby tyle trudu co jego wuj Baldwin, by obłudnie „abdykować” na dwa dni, umożliwiając w ten sposób wejście w życie zbrodniczego prawa? Pewnie nie, skoro jego poddani przekonani zostali przez media „cywilizacji śmierci”, że zabijanie chorych dzieci na ich życzenie to w gruncie rzeczy czyn humanitarny i rozsądny.

Gość gość
śmierci”, że zabijanie chorych dzieci na ich życzenie to w gruncie rzeczy czyn humanitarny i rozsądny. Jedyne, co napawa nieco nadzieją, to polskie reakcje na belgijską ustawę. Nawet lewicowe media wykazały bowiem u nas daleko posuniętą rezerwę do takiej formy wcielania w życie „postępowych” idei. U nas – o czym przypomniał ostatnio Grzegorz Braun w filmie „Eugenika” – eutanazja chorych dzieci kojarzy się wciąż jeszcze z bestialstwem hitlerowskich oprawców likwidujących nad Wisłą kolbami, seriami z automatów i kanistrami z benzyną „problem” szpitali dla ciężko chorych dzieci. U nas wciąż jeszcze ludzi, których do głębi nie porusza taka straszna wizja, uważa się za pozbawionych prawa do publicznych wypowiedzi łajdaków. I niech tak zostanie.

Gość gość
:-D kogo to obchodzi

Gość gość
Wszystkim przeciwnym eutanazji na nie pełnosprawnych (dałn itd) czy chcielibyscie być chorzy? Czy chcielibyscie by wasze dziecko miało dałna? To pytanie retoryczne, oczywiście że nie. Załózcie że ulegacie wypadkowi w wypadku którym paraliżuje wasze ciało i dostajecie porażenie mózgowe - jesteście zależni od rodziny/obcych ludzi ktoś się wami będzie opiekował do końca życia będziecie obciążeniem, powodem smutku wśród bliskich. Każdy w tym przypadku chciałby poddać się eutanazji ale nie może bo "nie kontaktuje" wstyd mi za was katole paskudne

Gość gość
Człowiek ma prawo decydować o swoim życiu. Jeśli ktoś chce umrzeć, to niech zrobi to w normalny sposób, podda się eutanazji, a nie wiesza się jak zwierze na drzewie albo skacze z wieżowca i przyprawia o kontuzje psychiczne przechodniów. Eutanazja jest dobra.

Gość gość
mnie to interesuje. Piszcie dalej ale kulturalnie prosze.

Gość gość
Bóg Stworzył człowieka. I tylko on może zakończyć życie człowieka. Wszyscy inni chcący bawić się tu na ziemi w "Boga" to chorzy z egoizmu i własnych zysków mordercy. Nazwijmy rzeczy po imieniu. Każde odebranie drugiemu człowiekowi życia to jest MORDERSTWO.

Gość gość
Niestety to jest prawda co piszesz, że została otwarta furtka do innych ohydnych działań przeciw życiu niewinnych istot. Aborcja, eutanazja to jest morderstwo "w białych rękawiczkach" Gdzie my mamy sumienia ?!!

Gość 3gośc
tak. Bóg zmusił człowieka do istnienia a potem pomimo ciężkiej choroby tegoż zmusza go do cierpienia bo zycie to wielki dar nawet jeśli jest g******e

Gość gość
masz dziecko w terminalnym studium nowotworu? Twoje dziecko wyje z bólu bez przerwy, gdy nie jest uśpione końską dawką leku? nie możesz go dotknąć bo każdy dotyk potęguje jego cierpienie? tak wyglada twoje życie? Jeśli nie to nie masz prawa sie wypowiadać.

Gość gość
"Idą w ślady hitlerowców" Już dawno poszli. Ustawy aborcyjne, antynikotynowe, antynarkotykowe, przymus szkolny, in-vitro, ("eliminacja" słabszych zarodków) to wszystko "prawo hitlerowskie". W ogóle gospodarka i ideologia UE bardzo przypomina program NSDAP,jest jego rozwinięciem, na razie bez mordowania.

Gość gość
naprawde wam się wydaje że ktoś godzi sie na eutanazję dzieci z wygody? To sa potworne, niewyobrażalne sytuacje, cierpienie, niemożliwy do wyobrażenia ból gdy patrzysz na swoje dziecko i nie możesz mu pomóc, ulżyć w bólu, a wiesz że umiera i tak. Czy wy nie macie wyobraźni?? Jakim prawem - nie będąc w takiej sytuacji - oceniacie innych ludzi.

Boga w to nie mieszajmy, ten koles to niezły kawał sk@urysyna. Wszystkie te dalny i inne warzywa stworzył dlatego że dzieci najbardziej umiłował??? Śmieje się w twarz temu bogu i chorej projekcji miłości do człowieka w jego wydaniu, skazując go od urodzenia na dożywotnie cierpienie. W imię czego? Zbawienia?:D:D hrrrr tfu mu w ryj. Ja bym się eutanazji a nawet wyskrobaniu poddał gdybym wiedział że będę niedorozwojem i ciężarem komuś

Gość gość
tak. Bóg zmusił człowieka do istnienia a potem pomimo ciężkiej choroby tegoż zmusza go do cierpienia bo zycie to wielki dar nawet jeśli jest g******e" ... A wiesz dlaczego? Dlarego, że życie doczesne życie ziemskie daje Ci szanse po Twojej śmierci na wieczne życie bez bólu, cierpień i chorób. Dlatego nasze życie jest wielkim darem tu i teraz mimo cierpień, na które wspóczesny człowiek XXI w. mimo nowoczesnych technologii nie ma wpływu na pozbycie sie cierpienia. To pozbywa się człowieka??? To jest szaleństwo!!!

Wiesz co? Pie/rdole to zbawienie w zdrowiu szczęściu i bez chorób jeśli doczesne ma być dla mnie udręką. Nagroda której pewności nie mam że dostanę? Bo ktoś mi wmowil że istnieje drugie życie? A może tam nic nie ma? Wszystko w imię wiary? Dziękuje nie wierze

Gość gość
"masz dziecko w terminalnym studium nowotworu? Twoje dziecko wyje z bólu bez przerwy, gdy nie jest uśpione końską dawką leku? nie możesz go dotknąć bo każdy dotyk potęguje jego cierpienie? tak wyglada twoje życie? Jeśli nie to nie masz prawa sie wypowiadać." ... Miałam bliską osobę z rodziny w takim stanie. Wiem co to znaczy kiedy leki przestają działać. Nawet końskie dawki. Trzy miesiące takiego krytycznego stanu. Wszyscy modliliśmy się do Pana Boga o zakończenie jego cierpień o cud zdrowia albo jego odejście. Nawet kiedy to piszę to same łzy mi lecą. Ale nikt z rodziny, mimo dostępu do wszelkich medycznych środków bo rodzina pracuje w służbach medycznych to nikt z nas nie odważyłby się zakończyć jego życia. Dlaczego? Bo nikt z nas nie dał mu życia i nikt mu nie mał prawa go odebrać. Bóg jest Stwórcą naszym i a nie my sami. Wierzymy w Boga i jeśli On dopuszcza takie skrajne cierpienia to Ma Swój cel. Wierzymy, że tymi cierpieniami miał szanse odkupić swoje życie w Oczach Boga i dostać Życie Wieczne już bez bólu, chorob i strasznych cierpień jakie nam Obiecał przez Swojego Syna Zbawiciela rodzaju ludzkiego.

Gość gość
Jeśli odpowiedzialność za czynniki ekonomiczne, które wywołały II wojnę światową – czyli kartel olejowy i narkotykowy – nie zostanie wywiedziona na światło dzienne, te same czynniki wywołają w przyszłych pokoleniach jeszcze więcej szkód niż naziści. [Telford Taylor, amerykański oskarżyciel w Trybunale do Ścigania Zbrodni Wojennych w Norymberdze przeciwko IG Farben, w 1947 r.] Przygotowania do utworzenia faszystowskiego rządu światowego zaczęły się przed I wojną światową i trwają konsekwentnie do dziś! Unia Europejska jest pierwszą cegiełką.

Gość gość
POLITYCZNE PERSPEKTYWY BRUKSELSKIEJ UE W tym zwięzłym wykładzie dr Matthias Rath, na podstawie protokołów Procesów Norymberskich, przedstawia zupełnie nową, do tej pory UTAJNIONĄ, wersję historii świata. Dowiesz się, że Hitler był tylko korporacyjną marionetką opłacaną przez bankierów z Wall Street. Poznaj prawdę o tym, kto i po co wywołał I i II wojnę światową i stworzył UE! Jak to możliwe, że nie miałeś o tym wszystkim pojęcia?!

Gość gość
dieta gersona dieta alleluja dieta hunzów dieta ewy Dąbrowskiej lecza wszystkie choroby razem z rakiem bo bo rak powstaje w wyniku zasyfienia organizmu chemia i dla tego dzieci chorują na raka a dla czego te diety bo są oparte na piśmie św

Wierzymy w Boga i jeśli On dopuszcza takie skrajne cierpienia to Ma Swój cel. Wierzymy, że tymi cierpieniami miał szanse odkupić swoje życie w Oczach Boga i dostać Życie Wieczne już bez bólu, chorob i strasznych cierpień jakie nam Obiecał przez Swojego Syna Zbawiciela rodzaju ludzkiego. Odkupić? Co odkupić. Za jaki grzech ta kara? Za to że się narodził? To ma odkupić cierpieniem? Kpisz czy o drogę pytasz?

Gość gość
Młodsze ciacho Nie wierzysz w Boga bo Ci tak wygodniej. Wygodniej nie chcieć nawet myśleć, że cierpienie Cie nie dotyczy. Dotyczy każdego człowieka. Cierpienie każde daje Łaskę przybliżenia się do Boga. Zobaczhttps://www.youtube.com/watch?v=kpfj9QjjBck Zabiłbyś swoje dziecko bo nie spełnia Twoich oczekiwań?

Tak, siebie z resztą też w takiej sytuacji. Mogę wierzyć w boga ale na pewno nie w jego dobroć bo to co ten gosciu wyczynia nie jest dobre. Skazywanie człowieka na doczesna udreke mimo że nie zgrzeszyl w imię zbawienia. Nagroda niewspolmierna do kary. Szczerze? Jak mam cierpieć na ziemi to i piekło zniose którym tak katole grożą więc jeśli mam cierpieć tu, wolę się zutylizowac

Gość gość
bóg ustanowił prawa a łamiac je zaczynamy chorowac dla czego zabronił mięsa świńskiego jeść sami naukowcy ostrzegają ze jedząc mięso zachorujemy na raka i tylko powrud do biblijnego jedzenia powoduje zdrowie

Gość gość
:-Dczytam i niewierze po smierci każdy się przekona i zakończcie rozmawiać o bogu marni ludzie bo nie jesteście godni

Gość gość
"Wierzymy w Boga i jeśli On dopuszcza takie skrajne cierpienia to Ma Swój cel. Wierzymy, że tymi cierpieniami miał szanse odkupić swoje życie w Oczach Boga i dostać Życie Wieczne już bez bólu, chorob i strasznych cierpień jakie nam Obiecał przez Swojego Syna Zbawiciela rodzaju ludzkiego." Mam nadzieję że gdyby moja rodzina - bliscy mogli pomoc mi zakończyć takie cierpienie to by to zrobili. Nie chciałabym żyć w Twojej rodzinie. Ty wierzysz że cierpienie jest czymś co ma sens, ja nie, ja nie wierze w Boga który zsyła cierpienie, nie wierzę w Odkupienie przez cierpienie, to wszystko są wg mnie szkodliwe bajki, aby ludzie mieli nadzieję, może niektórym pomagają, ja w to po prostu nie wierzę i nie wierzę w takiego Boga. Mam nadzieję, że sama będę mogła podjąć decyzję o własnej śmierci - zgodnie ze swoim rozumem i wolną wolą którą Bóg mi dał Cierpienie to zło, śmierć nie jest niczym złym - jest końcem cierpienia w takim przypadku i każdy decyzję powinien podjąć sam Współczuję tej osobie w Twojej rodzinie - mam nadzieję że decyzję o kontynuacji swojego cierpienia podjął sam, że nie błagał Was o większe dawki leków, nawet jeśli mialyby oznaczać eutanazję Ja znam właśnie taki przypadek - umierający na szpiczaka mąż błagał żonę o wieksze dawki - a ona na to że może się tylko za niego moglić, bo większa dawka = śmierć. Ja mam w doopie taką modlitwe i postawę - tchórzostwo po prostu, mam nadzieję że mój mąż nie byłby takim tchórzem

Gość gość
"Zabiłbyś swoje dziecko bo nie spełnia Twoich oczekiwań?" ty nie masz serca. ty nie masz dziecka. nie masz wyobraźni i rozumu Jak można napisać coś takiego. Jak można tak nie mieć empatii, wrażliwości. Jesteś samotny.

Gość gość
"zabił bo nie spełnia oczekiwań? " pogięło cię? czy my tu rozmawiamy o dostaniu się na Oxford, czy o skróceniu cierpień o kilka dni??? o jakich oczekiwaniach ty pieprzysz?? zastanow się dlaczego po śmierci kogoś tak często katolicy mówią -"na szczęście Bóg nie kazał mu cierpieć dłużej,lub - dzięki Bogu on juz nie cierpi" to nie Bóg karze cierpieć - tylko taka tchórzliwa zona, czy lekarz. Czy durny ksiądz. Macie jakieś chore wyobrażenie o szlachetności cierpienia i zrzucacie to na Boga. Pewnie że tak łatwiej wytłumaczyć sobie coś okropnego co nas spotyka, nadać temu sens, ale po co to robić i po co mieszać w to Boga.

Gość gość
Wierzymy w Boga i jeśli On dopuszcza takie skrajne cierpienia to Ma Swój cel. Wierzymy, że tymi cierpieniami miał szanse odkupić swoje życie w Oczach Boga i dostać Życie Wieczne już bez bólu, chorob i strasznych cierpień jakie nam Obiecał przez Swojego Syna Zbawiciela rodzaju ludzkiego. xxx no cóż - tak najłatwiej!