Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Idą w ślady hitlerowców

Polecane posty

ale się dzieciaczki burzą, a argumentów brak:) "ogarnij się" to gimbusiarski tekst z mojego dzieciństwa:D

Gość gość
jest zły bo ma taką naturę :) Zabija zwierzęta, syfi, zabija swoich. Widziałaś psa degenerata? Bo ja nie. Znam tylko jednego człowieka który może o sobie powiedzieć "dobry" a równie dobrych zwierząt tysiące. Ale broken i tak uważa że pójdzie do nieba.

Gość gość
Co do tekstów rodem z gimbazy to wiesz "z anglikiem po angielsku..."

a ja nie znam żadnego cierpiącego dziecka i na tej podstawie uważam, że one nie istnieją:):):):):):)

Gość gość
No więc nawet jeśli istnieje złe zwierze (złe nie z powodu choroby itp. tylko z własnego wyboru) to nie zmienia faktu że takie przypadki są równie rzadkie jak yeti. A więc rozsądny człowiek uzna że RACZEJ nie istnieją :) Podstawowy warunek bycia "zwierzakiem" to bycie dobrym, demon w futrze to bestia jak już. Każde zwierze jest dobre jeśli nie jest to znaczy że to nie zwierze :) Mojego zdania nie zmienisz a sugerowanie ze zwierze może być złe to śmiech na sali...

złe z Twojego punktu widzenia. tak samo z Twojego może być dobra aborcja i eutanazja, ale są ludzie, których to brzydzi. ci "źli" ludzie gimbusku (pewnie chłopak Cię rzucił i wszyscy faceci to świnie, co nie?;) bardzo się różnią od siebie. i to że Ty uważasz, że pobicie kogoś jest dobre nie sprawia, że mamy Ci na to pozwolić.

albo jeśli uważasz, że zabicie człowieka jest lepsze niż kota to też nie oczekuj, że ktoś uzna Twoją "moralność".

Gość gość
broken, czy coś tam ...- kocham cię. mogłabym cię słuchać,jak baję do snu. :D lowciam cię! - nie żartuję!

Gość gość
broken - nie masz w sobie wrażliwości, empatii, wyobraźni, jesteś tępa, argumenty twoje są prymitywne, jesteś też wulgarna - stąd mój tekst "ogarnij się" szkoda czasu na rozmowę z tobą, w realu nie zamieniłabym z tobą zdania, bo to nie ten poziom - teraz wyraziłam się jasno - zrozumiałaś? nie osądzaj innych suko, w sytuacji która najwyraźniej przerasta twój poziom percepcji, nie oceniaj, zajmij się własnym życiem, poczytaj trochę - nie brawogirl tym razem

Gość gość
to broken czy coś tam, jest kobietą ?😭

Gość gość
No tak niby wszystko ok...bo cierpia...bo na wlasna prosbe.....tylko nie rozumiem czemu z Holandii, gdzie istnieje eutanazja....starcy masowo uciekaja do Niemiec....

Gość gość
Starsi i chorzy psychicznie częstymi ofiarami eutanazji Opublikowano statystyki dotyczące wspomaganego samobójstwa w stanie Oregon. Jak z nich wynika śmierć w ten sposób poniosło w 2013 r. 71 osób. Zdaniem obrońców życia szczególnie często problem ten dotyczy zamożnych osób starszych, które stają się obiektem nadużyć na tle finansowym. Z kolei w Holandii zaobserwowano coraz częstsze poddawanie eutanazji osób chorych psychicznie. Dane te, podobnie jak legalizacja eutanazji dzieci w Belgii pokazują równię pochyłą, po jakiej staczają się społeczeństwa, które zalegalizowały eutanazję lub wspomagane samobójstwo.

Gość gość
W stanie Oregon w 2013 r. wypisano 122 skierowań na wspomagane samobójstwo. Skorzystały” z niego 63 osoby. 28 umarło z innych przyczyn, w 31 przypadkach status jest nieznany, a 7 osób zmarło, ale nie ma żadnych informacji na temat przyczyn zgonu. Ponadto status 24 nie został jeszcze sprawdzony. W ubiegłym roku w wyniku wspomaganego samobójstwa zmarło w sumie 71 osób - w 8 przypadkach skierowania zostały wypisane w 2012 r. Wśród osób, które dostały w ubiegłym roku skierowanie na wspomagane samobójstwo 69 proc. było w wieku minimum 65 lat, a mediana wieku wyniosła 71 lat. Najwięcej z nich było „pacjentów" białych i wykształconych. Tylko 5,6 % należało do innych ras.

Gość gość
Jak zauważa Alex Schadenberg na łamach lifesitenews.com, wiele wskazuje na to, że znaczną część pacjentów stanowili ludzie starzy i zamożni - szczególnie podatni na wykorzystywanie na gruncie finansowym. Publicysta przypomina też, że prawo stanu Oregon zezwala na wspomagane samobójstwo nie tylko w przypadku osób śmiertelnie chorych, lecz także cierpiących na schorzenia przewlekłe, takie jak cukrzyca. Z kolei w Holandii w 2013 r. eutanazji poddano 45 osób cierpiących na choroby psychiczne. Obserwuje się znaczny wzrost tego typu przypadków. W 2012 r. zabito 14 chorych psychicznie, a w 2011 r. - 13. Według minister zdrowia Edith Schippers przyczyną tego wzrostu jest spowodowany coraz częstszym przekonaniem lekarzy, że mają prawo do dokonania takiego kroku. Przekonanie to wynika z decyzji sądów, które aż w 27 przypadkach w latach 2011-12 orzekły, że eutanazja chorego psychicznie była usprawiedliwiona

Gość gość
Nie chce mi się lokować, zarzucono mi brak empatii i dzieci. Dzieci mam dwoje, ZDROWYCH. Chore tak jak i żona kazalbym usunąć. Empatii też mam ogrom i właśnie empatia bym się kierował w takich wyborach- by Młodsze Ciacho

Gość gość
A jak by dziecko zachorowało nieuleczalnie to byś je zabił? To - nazywasz empatią?