Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co na stypę

Nie chcę kwiatów na swojej stypie. Jak powiedzieć gościom by przynieśli wino?

Polecane posty

Gość Co na stypę

Nie chcę kwiatów na swoim pogrzebie, bo będą śmierdzieć po trzech dniach i zwiędną i tyle pieniędzy w błoto. Wolę by najbliższa rodzina dostała wino lub kupon totolotka. Kwiaty nie dość, że zwiedną, to i mi się już na nic nie przydadzą wtedy, nawet oka nimi nie nacieszę. Jak delikatnie napomnknąć o tym rodzinie?

Gość gość
normalnie. wprost

Gość gość
w klepsydrze niech rodzina dopisze "zmarła prosiła o wino zamiast kwiatów"

Gość gość
:D:D:D a już myślałam, że się na kafe dzisiaj nie uśmieję

Gość Co na stypę
A Wy co o tym myślicie? Praktyczny i chyba dobry pomysł, prawda? Nie ma co się czaić wydaje mi się. Bo na co komu kwiaty jak i tak zwiedną.

Gość gość
Dobry pomysł, popieram. Możesz też poprosić bliskich, żeby zamiast tracić kasiwo na ofiarę na mszy żałobnej, kupili sobie po lizaku, czy totku, jak kto woli.

Gość Co na stypę
O nie pomyślałam o ofierze na mszę. Hmm. Ale tam to już będą musieli chyba dać. Coś by mogli rzucić, żeby stypa się zwróciła. Bo jak to, za darmo tak będą jeść i pić.

Gość gość
popieram, popieram. my też prosiliśmy, żeby na pogrzeb prababci nie przynosić kwiatków, bo prababcia była alergiczką, a kuzynka jest strasznie wrażliwą duszyczką i jakby zobaczyła, że te kwiatki zwiędły i trzeba wyrzucić, to by bardzo przeżywała- już raz dostała takiego ataku z powodu zbędnych kwiatków po swoim weselu i trzeba ją było na tydzień zamknąć w Tworkach. w zamian prosiliśmy o wino, bo dziadek- syn owej prababci- jest alkoholikiem, to się zawsze przyda

Gość Co na stypę
O proszę, fajnie, że te wino dostaliście. A rodzina ze spokojem to przyjęła? Współczuję biednej kuzynce, na co komu badyle, co i tak powiędną. Teraz właśnie dużo osób ma alergię na kwiaty, więc trzeba być zapobiegliwym.

Gość gość
No właśnie co z talerzykiem? Ile dać, żeby pogrążonej w żałobie rodzinie zwróciła się impreza no i żeby coś zostało na nowej drodze bez Ś.P. drogiego zmarłego.

Gość gość
popieram, popieram. my też prosiliśmy, żeby na pogrzeb prababci nie przynosić kwiatków, bo prababcia była alergiczką, a kuzynka jest strasznie wrażliwą duszyczką i jakby zobaczyła, że te kwiatki zwiędły i trzeba wyrzucić, to by bardzo przeżywała- już raz dostała takiego ataku z powodu zbędnych kwiatków po swoim weselu i trzeba ją było na tydzień zamknąć w Tworkach. w zamian prosiliśmy o wino, bo dziadek- syn owej prababci- jest alkoholikiem, to się zawsze przyda,oj poszczałam się,oplułam monitor

Gość gość
Po wnikliwym przeanalizowaniu trendów w sieci, głupoty, ciemnoty, ignorancji wielu użytkowników zrozumiałym, że nie ma sensu zabierać głosu merytorycznie, bo głupota przeważa nawet w internecie i nawet wśród młodych, i nie ma z kim dyskutować, zacząłem zatem prowokować idiotów, ale nie piję tutaj do Ciebie, tylko wyjaśniam motywy moich zachowań. Lubię łapać w sidła, bo tylko kretyni dają się złapać, a za żarty z trupa kremówkojada drugiego, gotowi zabić człowieka.

Gość gość
hahahaha ciesze sie ze moja wypowiedz o stypie i przynoszeniu wina i kuponu totolotk na pogrzeb az tak kogos zainspirowala ze otworzyl nowy topik na ten temat. Ale prawda jest taka i jeszcze raz to napisze- nienawidze par mldoych ktorzy zebrza ze zamiast kwiatow chca wino totolotka, ksiazki, srodki czystosci czy karme czy cokolwiek innego.... tak a propos to tak wlasnie jest - tyle kwiatow dostaje sie na slub a potem na pogrzeb...chyba ze pominelam jakas okazje do dostania takiej ilosci kwiatow.....

Gość gość
Wlasnie, oprocz tego ze nie chce kwiatow na moim pogrzebiei bo zaraz zwiedna a szkoda zeby goscie wydawali po 20zl na bukiet, to wole zeby na klepsydrze bylo napisane ze wole wino i kupony totolotka dla rodziny. Poprosze tez o dopisanie na klepsydrze zeby nie przynosili prezentow typu swiece, gromnice czy znicze bo mam ich duzo i w sumie mam juz urzadzony grobowiec, a w zamian za to niech przyniosa 'znaczek wodny' ......albo prezent co sie do koperty zmiesci. Potem zaraz kolo grobu rozpalimy grila i rozsadzimy zalobnikow na kocu - bo przeciez mamy 21 wiek wiec wypada zrobic piknikowa stype w plenerze. A i goscie niech przyjda ubrani na kolorwo najlepiej w bieli i zolci bo mamy tez 21 wiek wiec po co maja trzymac sie jakiejsc glupiej tradycycji - zreszta kto ja wymyslil zeby chodzic ubranym na czarno na stype. Przeciez kady ma prawo chodzic tak jak chce. A jezeli chodzi o prawo do tego jak sie zyje bo kazdy zyje tak jak ma ochote w takiej kiolejnosci jak ma ochote - to ja chcialabym po cremoni pogrzebowej aby wyjeto mnie z trumny i posadzono na troche na tym kocu z goscmi weselnymi a jak skonczy grac dj to chcialabym zeby jeszcze zniesli mnie do domu na tydzien. No i potem ewentualnie dopiero do grobu.

Gość Co na stypę
gośc 03.22 - zgadza się, Twoja wypowiedź mnie zainspirowała :)

Gość gość
Dobre dobre:) Uśmiałąm się z tej kuzynki,babci i dziadka;)

Gość gość
Czy kwiaty zwiędną czy nie to i tak wszystko jedno, bo będziesz je wtedy wąchać od spodu :-P a co? jak przyniosą wino to będzie lepiej? wstaniesz z grobu i walniesz kielicha na rozgrzewkę? :-P a tak w ogóle to jest chyba forum ślubne a nie pogrzebowe????? :-)

Gość gość
Nawet nie będzie wąchać jak już tak chciałaś być błyskotliwa:)

Gość gość
teraz nawet kwiaty już nie pachną, chyba że sztuczne więc co Ty chcesz wąchać

Gość gość
wiesz, prawda jest taka, że tradycja to ogromna siła, sporo gości może uznać to za fanaberię lub nietakt. Powiedzieć zawsze możesz, ale na zbytnią akceptację bym nie liczyła Wiazanki pogrzebowe tego typu http://www.exitus.com.pl/index.php/uslugi/pracownia-kwiatowa to nieodłączny element pogrzebów, który chyba jeszcze długo bedzie ciężko wykorzenić.

Gość gość
ale to wszystko pazerne! Bo sie kwiatki zmarnują. A feeeeeeeeee.

Gość gość
śmiesza i zarazem irytują mnie takie tematy o planowaniu wlasnego pogrzebu. Ile ty człowieku masz lat, ze juz myslisz jak zorganizowac swoj pogrzeb? Ja bylam ostatnio na pogrzebie tesciowej kolezanki, ktora zarzyczyla sobie zeby w kaplicy leciala muzyka. Jak weszłam tam http://wroclaw-zakladpogrzebowy.pl/ to jakos tak nie czulam przez ta muzyke atmosfery i powagi sytuacji. Dobrze ze to chociaz muzyka powazna byla a nie jakies pitu pitu

Gość gość
proste. Jak już umrzesz, to przemów do nich w ciemnym pokoju

Gość gość
ja po prostu napisałam testament i tam uwzględniłam informacje jak chce by wyglądał mój pogrzeb, możesz zrobić podobnie, zakupiłam też już nagrobek w http://www.nagrobkibialystok.pl/ by nie zostawiać rodziny z dużymi wydatkami