Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieje Zycie po Smierci?

Polecane posty

Gość Mafaffate
gdzie byłaś i co konkretnie widziałaś?

Gość gość
Istnieje :) Czuję to :) Niekoniecznie są to banialuki wciskane przez kk, ale istnieje na 100% :) Wypróbuj OOBE wtedy zrozumiesz o co mi chodzi :)

Gość gość
Kosciol tepi istnienie reinkarnacji.Dowiedzialam sie od znajomego ksiedza ze w 553 roku na V soborze w Konstantynopolu wiara ta zostala odzucona,dlatego zeby ludzie nie popelniali zbyt wielu zlych uczynkow,dlatego strasza na pieklem

Gość gość
od znajomego ksiedza ze w 553 roku na V soborze w Konstantynopolu wiara ta została odrzucona bo jest nie zgodna z pismem św przekazy zmarłych też mówią ze nie ma reinkarnacji i co ukrzyżowali Jezusa cierpa w czyscu już 2 tys lat

Gość gość
do te verde mylisz sie sadzac ze z poprzedniego zycia nic sie pamieta.Jest duzo relacjii osob ktore pamietaja swoje poprzednie zywota. Mnostwo relacji osob bedacych pierwszy raz w nowym miejscu wiedzialy dokladnie dzie miesci sie sklep uliczka mpamietaly nawet w jakim kolorze sa drzwi.Byl kiedys program od dwoch chlopcach mieszkajacych w innych krajach,dobrze pamietajacych swoje poprzednie zywota.Rodzina pojechala z nimi w miejsca o ktorych czesto opowiadali.Okazalo sie ze zyli kiedys ,o czym swiadczy zapis w ksiegach parafialnych,rozmowa ze starsza kobieta,ktora pamietala mezczyzna o podanym nazwisku.Odrodzic mozna sie jako czlonek rodziny

Gość gość
tez mysle ze istnieje.Po smierci cialo obumiera,a dusza zostaje na ziemii i czeka na kolejne wcielenie.Czeka na kolejna powloke cielesna nawet 1000 lat

Gość gość
Cieszy mnie to co piszecie, mam nadzieje, że Karen Lancaume już się odrodziła i gdzieś sobie hasa. :classic_cool:

Gość gość
Z hipnozy nie korzystalem, wiem ze czlowiek w chwili zagrozenia mysli o najblizszych tym tlumaczy sie ze jak ktos umiera to daje najblizszym znaki.Smierci sie nie boje bo wiem ze tam cos jest.martwie sie tylko o rodzine jak sobie poradza.wiem ze bede czuwal nad nimi z drugiej strony

Gość gość
istnieje odradzamy się w nowym wcieleniu

Gość gość
gdyby głupota bolała to by szpitale pełne były by pacjentów z kafeterii bo tylko idiota morze wierzyc w reinkarnacje Doktryna reinkarnacji jest absolutnie nie do przyjęcia dla każdego, kto wyznaje wiarę chrześcijańską jest zaprzeczeniem nauk jezusa jezeli urodził sie jeszcze raz Karen Lancaume to znaczy ze urodziła się jako żebraczka taki jest sens reinkarnacji ale jezeli sie nie nawruciła to jest w piekle

Gość gość
Gosc 11:01 krytykujesz reinkarnacje argumentujac, ze jest ona wbrew chrzescijanstwu. A przeciez obie doktryny sa wyrazem osobistych wierzen, tradycji i kultury danego czlowieka. Dowodow na istnienie Boga czy reinkarnacji nie ma. Nikt z nas nie wie co tak naprawde czeka nas po smierci. Osobiscie uwazam, ze jezeli istnieje jakies zycie, to bedzie to zupelnie inna forma rzeczywistosci, ktorej czlowiek nie jest sobie w stanie wyobrazic. A biblijny raj jest dla mnie z wielu powodow nie do zaakceptowania i nigdy nie byl dla mnie wyznacznikiem moich wyobrazen na ten temat.

Gość gość
tak na 100% to sie dowiemy po smierci

Gość gość
to moze z innej beczki. Jak myslicie ilu jest Bogow.Z naszych wywodow wynika ze dla kazdej religii powinien byc inny.Inny dla Jehowych,inny dla czhrzescjan,Budda i wielu innych.Ja uwazam ze jest jeden dla wszystkich ludzi.Za zlo wyrzadzone innym pokutuje sie jak nie w tym to w innym zyciu.Reinkarnacja nie uczy zabijania krzywdzenia innych,wrecz przeciwnie uczy krzywdy wyrzadzone innym wracaja niczym bumerang z sila razenia 10 razy wieksza.Wedlug mnie wiara chrzejscian nie powinna wykluczac reinkarnacji

Gość gość
mam pytanie: Kto to jest Bog? czy to jest czlowiek z krwi i kosci w niebie czy jakas energia?

Gość gość
Ja mysle, ze raczej energia

Gość gość
Z chwila smierci nastepuje odlaczenie duszy inaczej swiadomosci od ciala. Sa ludzie ktorzy dzieki swojemu darowi psychometrii,potrafia polaczyc sie ze swiadomoscia tych ktorzy odeszli. W swietle powyzszego po smierci ciala,zostaje tutaj nasza dusza.Podobne zjawisko pamieci scian,na ktorych odbita jest nasza energia ,kazde przezycie niezawsze szczesliwe,jak tez zjawisko pamieci przedmiotow martwych

Gość gość
w wyobrazni jak na obrazach w kosciele ktore go przedstawiaja starca z broda,glebiej sie nie zastanawialam nad tym

Gość gość
W ten sposób religijnym prawem karmy i reinkarnacji wytłumaczył swój bezlitosny wyzysk chłopca (por. miesięcznik "List" 11/96). Teoria reinkarnacji pozbawia człowieka poczucia grzechu i zdolności rozróżniania dobra od zła. ofiary indyjskiej religii...Proszę sobie wyobrazić, przynoszą mi do ośrodka zdrowia dziecko, które zostało oślepione, z oczodołów leje się ropa - "Ratuj go!" "Co się stało?" - pytam. Okazuje się, że w świątyni dokonano liturgicznej ceremonii przygotowania do pełnienia dharmy tegoż rodu, w którym urodził się ten chłopak. Trzeba go było okaleczyć. A dharmą tego rodu było żebranie, więc żeby skutecznie żebrał, trzeba go było oślepić. W tym celu niektórzy potrafią ręce obciąć do łokcia, pozbawić oczu czy kręgosłup połamać, że powstaje straszna karykatura postaci ludzkiej"

Gość gość
Wiara w reinkarnację znosi odpowiedzialność i wolną wolę człowieka. W tamtejszej duchowości nie ma przykazań. Jedyną normą postępowania jest prawo silniejszego, naturalna selekcja, walka o byt i prawo karmy czyli "dług" dobrych lub złych czynów który nagromadziła sobie dana dusza podczas wcześniejszego lub obecnego wcielenia. Jeżeli karma jest dobra kolejne wcielenie duszy nastąpi w wyższej kaście, natomiast gdy karma jest zła wcielenie będzie w kaście niższej. Według tych wierzeń cierpienie zawsze spowodowane jest złą karmą, dlatego rzeczą bezsensowną jest pomaganie osobie cierpiącej ponieważ ona sama musi wypracować sobie lepszą karmę. Stąd bierze się pogarda dla ludzi cierpiących i ciężko pracujących. Poprzez prawo karmy wszystko staje się względne, a więc nie można kierować się współczuciem, litością i miłosierdziem. I tak na przykład g**** na kobiecie tłumaczy się tym, że musiał się on na niej dokonać z powodu złej karmy

Gość gość
według teorii reinkarnacji, człowiek zbawia się sam, własnym wysiłkiem poprzez ćwiczenia różnych form jogi, medytację i kolejne wcielenia, w konsekwencji taka duchowość prowadzi to do skrajnego egocentryzmu i całkowitej obojętności na potrzeby innychTo właśnie dzięki "duchowości" reinkarnacji w dzisiejszych Indiach bardzo częstymi ofiarami przemocy i niesprawiedliwości, związanej z kultem religijnym, stają się starcy, kobiety i dzieci. Ludzie ubodzy są wyzyskiwani, pogardzani i obwiniani za swoje ubóstwo winami z poprzedniego wcielenia. Zbrodnicze ofiary z dzieci, skrytobójstwa, oszustwa, rabunki, sakralna prostytucja, grzechy sodomskie itp. są popełniane w oparciu o prawo zaczerpnięte z hinduskich "świętych ksiąg". Według nich dusza przyjmuje takie ciało na jakie zasłużyła, wszelkie cierpienie jest sprawiedliwe i dlatego nie powinno budzić litości a czyny miłosierdzia nie mają żadnego sensu.

Gość gość
wiara w reinkarnację oraz system kastowy została wymyślona przez ludzi z najwyższych kast, aby utrzymać w ślepym posłuszeństwie i poddaństwie ludzi z kast niższych. Do dnia dzisiejszego w Indiach tak zwani siudrowie - ludzie należący do najniższej kasty - są przeznaczeni do najgorszych prac i to pod nadzorem osób z kast wyższych. Warstwy wyższe mają zakaz dotykania tych ludzi. Łamiących te zasady karano chłostą lub zabijano. Jest to rasizm w czystym wydaniu. Bramińskie prawo "nadczłowieka" inspiruje do różnych form bezprawia z potajemnym uśmiercaniem niewygodnych osób włącznie. Trzeba pamiętać, że ideologia hitlerowskiego rasizmu swoimi korzeniami sięga wschodniej duchowości reinkarnacji i kastowości. Czołowi ideolodzy hitlerowscy wyznawali reinkarnację, rasistowską gnozę, byli prawdziwymi okultystycznymi magami należącymi do filii masonerii staropruskiej tak zwanego stowarzyszenia Thule. Do jego członków należeli wszyscy przywódcy nazistowskiego reżimu: Hitler, Hess, Himmler, Rosenberg, Frank, Borman

Gość gość
tej strony reinkarnacjii nie znalem , w gazetach mojej zony religia ta przedstawiana jest w inny inaczej ujmujac pozytywny sposob,pokazywane klasztory,medytujacy michowie

Gość Mafaffate
Ale dlaczego WY zakładacie że reinkarnacja jest taka jak ją opisują tu na ziemi jacyś inni ludzie? Uważacie to za pewnik? Nie pomyśleliście przez chwilę, że może ona być zupełnie inna? I na czym innym polegać? Ja uważam, że wszystko co zostało o religii napisane nie jest prawdą. Jedynie jakaś być może niewielka część :) Ja uważam że istnieje dusza oraz stwórca duszy - Bóg, energia czy jak kto sobie nazwie :) Nad całą resztą najlepiej się samemu zastanowić. Mamy mózg po to by go używać, a nie ślepo wierzyć we wszystko co ktoś powie i napisze

Gość gość
dałem linka fuli horak była ateistka do czasy gdy zaczęli do niej przychodzić zmarli i opowiadali co sie dzieje po smierci z człowiekiem

Życie jest zaprzeczeniem śmierci... nie istnieje coś takiego jak życie po śmierci, ale nie jest powiedziane, że śmierć to pustka... śmierć może być piękniejsza niż życie...

Gość Było miło
Co to za pytanie? Pytasz żyjących? Jak jest naprawdę tego nikt nie wie.

Gość gość
Co za bzdury :P