Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy istnieje Zycie po Smierci?

Polecane posty

Gość gość
Gość z 13:35 skąd wziąłeś ten link z tymi bzdurami? Z pomocy dla powodzian?

Gość gość
to wlasnie pranie mozgu kosciola nie ma nic po smierci :) po prostu umierasz i cie nie ma tak jak w katolickim znaczeniu jest u zwierzat... Nie wierze w bajki w Bozie, Maryję wieczną dziewice , arke Noego i w gadajaca zmije :) mam pompe z ludzi ktorzy w to wierza i jeszcze chodza do kosciola opowiadaja o swoich grzechach panu w sukience da jakis wierszyk to poczytania yyy tzn modlitwe i grzechy odpuszczone hahaha porażka

Gość cozabzdury
czytam te bzdury i nie wiem czy smiac sie czy plakac. to jest chore co tam wypisuje ta niby mistyczka :-O

Gość gość
fula Horak święta pani a co dałem to tylko fragment tej książki została wydana przed wojna przez Edward rydz śmigły a taka ciekawostka Stefan Ossowiecki i fula Horak sie znali ale jeszcze wiele innych objawień muwiło o zyciu pozagrobowym maria simma moje przeżycia z duszami czyśćcowymi do niej terz przychodziły zmarli

Gość cozabzdury
terz :-O

Gość gość
a ja terz słyszałem w radiu jak dzwoniła kobieta ze jej matka jak żyła to powiedziała jej jak umrze to przyjdzie i powie jej jak tam jest i przyszła i powiedziała ze to co kosciuł naucza to prawda

Gość gość
dupa dupa dupa dupa

Gość gość
Stefan Ossowiecki posiadal dar psychometrii zagladania w przyszlosc.terazniejszosc,oraz w przeszlosc.Z jego uslug korzystal Rydz Smigly marszalek Jozef Pilsudski oraz wiele innych osob Znany z tego daru byl rowniez Franek Kluski,zakonnik Czeslaw Klimuszko.Pomagal w poszukiwaniach zaginionych znal sie na wlasciwosciach ziol,wystarczylo ze spojrzal na rosline wiedzial jakie ma dzialanie.Kardynalowi Karolowi Wojtyle przepowiedzial ze zostanie papiezem.Z podobnego daru na dzien dzisiejszy korzysta Krzysztof Jackowski.Skoro po smierci ciala da sie nawiazac kontakt ze swiadomoscia inaczej dusza,to wydaje mie sie ze po smierci ciala dusza zostaje na ziemii

Gość gość
po smierci ale nie krzyczcie na mnie bo wg mnie jest tylko trup mogilka kosci robaki

Gość gość
boga wymyślono, żeby starsi ludzie mniej bali się umierać, po śmierci nie ma nic

Gość gość
ja kiedys wymyslilam ze czlowiek powstal tak jak robak w zepsutym miesie, sam sobie powstal, takie mial warunki ku temu zeby narodzic sie w starym smierdzacym miesie albo mozna natknac sie w puszce na robaki obslizgle,

Gość gość
boga wymyslono, bo ludzie musza koniecznie nadac sens swojej egzystencji. I nie potrafia zrozumiec, ze smierc moze oznaczac definitywny koniec. Ze nie bedzie raju, a ich ciepienia i zycie na ziemi sa zwyklym dzielem przypadku

Gość gość
ludzie wolą żyć złudzeniami i wierzyć w boga niż użyć mózgu i stanąć w prawdzie, że boga nie ma. tak samo wolą się modlić do boga, którego nie ma, zamiast wziąć sprawy we własne ręce

Gość gość
ale pewnie gdyby nagle znalazly sie dowody na to, ze Boga nie ma. To na swiecie zapanowalaby anarchia.

Gość gość
Nic nie wiadomo, ale ludzie potrzebują w coś wierzyć, cokolwiek (ja też) że np. będzie reinkarnacja, ale to jest myślenie pozytywne, dające nadzieje, bo przecież nikt sobie nie wyobraża, że będzie robakiem, który zostanie zaraz zgnieciony, tylko, ze będzie to lepsze wcielenie niz to,teraz. To samo z wiarą w Boga, nikt nie myśli, że tam bedzie gorzej tylko lepiej. Mnie interesuje czy to jest prawda, że chwilę przed śmiercią człowiek "widzi" jakby film ze swojego życia? wszystkie chwile mu sie przewijają i jakie to uczucie jak umiera, co wtedy czuje.

Gość gość
wszystko jest przypadkiem, jeden choruje na raka i wyzdrowieje inny ma malutkie dzieci i umiera na raka robiac wszystko by zyc dla tych dzieci, ten co wyzdrowieje dziekuje bogu i wierzy w to ze bog dam mu zdrowie, a co maja powiedziec male dzieci ktorej mama umiera i nie ma ratunku

Gość gość
to co widzisz gdy umierasz to twoj mozg juz nato jest nastawiony bo sie o tym duzo mowi, jesli my teraz o tym gadamy to mozg sie nastawia na to ze w czasie umierania widzisz cos przez chwile, to ze widzisz tunel to tez jestes nastawiony juz ze go zobaczysz, ja gdy mialam znieczulenia ogolne bylo mi wszytsko jedno gdy zasypialam i mialam jakies zwidy, to normalka, to co zobaczysz to tylko gra twojego mozgu

Gość gość
slyszalam ze nasze zycie wyswietla sie jak na tasmie

Gość gość
mialam narkoze ale nawet nie spostrzeglam sie jaa zasnelam