Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was chodzi do kościoła i dlaczego

Polecane posty

Gość gość
Kościół katolicki wychodzi z założenia,że człowiek ma wolną wolę i jak przeżyje życie to jego sprawa.Obowiązkiem duchownych jest jedynie przypominać wiernym o właściwej drodze, ale niczego nie mogą nakazać czy zakazać.Wszystko w KK opiera się na wolnej woli. W przeciwieństwie do SJ gdzie tych zakazów i nakazów jest całkiem sporo np. idiotyczny zakaz obchodzenia urodzin,rocznic czy innych uroczystośc***aństwowych lub kościelnych, obowiązek kupowania czasopism itp o transfuzjach nie wspominając. A ze zborów SJ wywalają. Wyrzucili np. mojego sąsiada,bo nadużywał alkoholu.

Gość do tego gosci apowyzej
widzisz różnice miedzy spozywaniem alkoholu a pijanstwem ? jestem świadkiem Jehowy ale mnie nikt niczego nie nakazuje ani nie zakazuje gazety tez kupuje jakie tylko chce kupic moze ty o kims innym piszesz ?

Gość gość
kto z was przeczytał Biblię? Znałem jednego takiego niby "porządnego". Do kościoła chodził, biblię czytał, a ciągle kłamał, kradł, oszukiwał i wykorzystywał innych.

Gość gość
Wiem to od Ś,J.No chyba ze On zmysla :-P /Nie został wyrzucony ze zboru ,zeby nie bylo ze się msci ./

Gość to musisz kurde
do tego gosci apowyzej no i nie dziwię sie ze ludzie tak reagują skoro nic nie wiedzą i niewiele rozumieją myślisz ,ze z Boga mozna drwić \----- ====== xx to musisz qrde tych ciemnych ludziów oświecić

tutaj nie ma niczego pod przymusem albo jestes SJ i zdajesz sobie z tego sprawe albo nie myslisz ,że Boga mozna oszukac ,okłamac ?

Gość gość
Z K K JESZCZE ŻADNEGO UZALEŻNIONEGO NIE WYWALI .Nawet są kluby AA przy kościołach .A u Ś.J.nie ma miejsca dla uzależninych .Taka jest prawda .

to musisz kurde ----> oświecic ? zastanów sie co dla ciebie w zyciu jest najwazniejsze ? dostaniesz wówczas odpowiedz

Gość ojejkujejku naprawdę
gość kto z was przeczytał Biblię? Znałem jednego takiego niby "porządnego". Do kościoła chodził, biblię czytał, a ciągle kłamał, kradł, oszukiwał i wykorzystywał innych x haha tylko jednego znałeś? To gdzie Ty żyjesz,w jakiejś izolatce? Nie wiedziałeś że chrześcijanin (nawet ten prawdziwy,wierzący)all swój life prowadzi walkę ? Im bardziej zbliża się do Boga,tym bardziej szatan nasila wysiłki aby go od niego odciągnąć-proste. Każdy niemal ma raz na wozie raz pod wozem.Nie znam ludzi którzy by nigdy z niczym nie zgrzeszyli-nawet wielcy święci grzeszyli.Taka jest natura ludzi-no nietstey to jest spadek po pierwszych Rodzicach.Musimy z tym żyć.Na szczęście jest Ktos kto nas dzwiga z upadków i choćbyśmy byli baardzo brudni On nas z wszystkiego może obmyć-tylko musimy tego chcieć i tez wyjść w jego kierunku jak ten syn marnotrawny

ość Z K K JESZCZE ŻADNEGO UZALEŻNIONEGO NIE WYWALI .Nawet są kluby AA przy kościołach .A u Ś.J.nie ma miejsca dla uzależninych .Taka jest prawda .x to zła prawda :) wywalili ? a znasz przykazania ? zasady i prawa Boże ?

Gość gość
To znaczy że S.J jest tylko dla " porządnych"a kK przyjmuje wszystkich .Ot .I tak powinno być ,Bóg nie ocenia a ŚJ tak.

Gość to musisz kurde
do tego gosci apowyzej to musisz kurde ----> oświecic ? zastanów sie co dla ciebie w zyciu jest najwazniejsze ? dostaniesz wówczas odpowiedz ------ xx ====== mam to już dokładnie obczajone i rozmkninione.Nie myślę też że takich mądrych ludziów jak ja nie ma zbyt wielu...

To znaczy że S.J jest tylko dla " porządnych"a kK przyjmuje wszystkich .Ot .I tak powinno być ,Bóg nie ocenia a ŚJ tak. x powiedziala co wiedziala a ze malo wiedziala to nic madrego nie napisala :(

Gość gośćiówa
gość To znaczy że S.J jest tylko dla " porządnych"a kK przyjmuje wszystkich .Ot .I tak powinno być ,Bóg nie ocenia a ŚJ tak ANO WŁAŚNIE.....

to musisz kurde x podzielisz sie informacjami ?

Gość gość
,Ale człowiekiem jest grzeszny i dlatego moze się oczyszczać przy spowiedzi .Nie u Was oczywiscie /,Bo Wy jesteście chodzącymi aniołami przecież ,to po co Wam spowiedz ...

Gość prze gościówa
Napisała to co każdy widzi...

Gość to musisz kurde
do tego gosci apowyzej to musisz kurde x podzielisz sie informacjami ? Nie wydaje mi się to konieczne gdyż nie wydaje mi się aby innie nie posiadali tego samego narzędzia potrzebnego do owej rozkminki jakim jest mózg i serce.Te dwie rzeczy wystarczą aby samemu dojść do odpowiednich wniosków i informacji.Ba,jak jeszcze ktoś jest widomy,umie czytać i kupi sobie Biblię, to już będzie ful wypas i sam na pewno sam wpadnie szybko na właściwe tory.WIERZę w to,wierzę w ludzkość :D a podzielić się tym w co samemu sie wierzy-bardzo chętnie,tylko nie wiem czy akurat tutaj jest na to dobre miejsce..?

Gość gość
Swiatk Jechowy ,haha widzisz nie odpowiadasz na pytania bo pisza Ci prawdę a Ty jak człowiek we mgle nie wiesz w która strone iść ,to idziesz w pokrętną .

Dlatego otwarcie wyznawajcie+ jedni drugim swe grzechy i módlcie się jedni za drugich, abyście zostali uzdrowieni.+ Błaganie prawego, gdy działa, ma wielką siłę.+ a twoja spowiedz to skad sie wzieła ? skoro grzeszny czlowiek grzesznemu czlowiekowi odpuszcza grzechy ?

Gość to musisz kurde
to do mnie bylo? Ja nie jestem świaDkiem Jehowy.Jestem katolikiem (och jak mi przykro że Cię rozczarowuję :D)

Gość gość w dom cukier do szafy
tylko widzisz to nie czlowiek odpuszcza grzechy lecz Bog.Czlowiek jest tylko posrednikiem,narzędziem.

świadek Jehowy - to imie Boga , pewnie modlisz sie o uswiecenie tego imienia w modlitwie Ojcze Nasz ale pewnie nie zwrociles uwagi o jakie imie chodzi :)

1 Tymoteusza 2:5 skoro jestescie katolikami to napewno macie biblie pod reka wiec przeczytajcie

Gość gość
tak teraz bedzie ś.j. katolików uczył rozumu . odpowiedz lepiej dlaczego nie ma miejsca dla uzależnionych w waszych szeregach ? czekam na jasna odpowiedż . !

Gość gość
To było do * tego gosci a powyżej

ty to bys chcial /a gotowca , trzeba myslec :)

Gość do tego do tego gosci apowyzej
po prostu nie umiesz odpowiedzieć więc się wykręcasz :)

skad taka informacja ?

po pierwsze kim jest czlowiek uzalezniony ? pijanstwo to grzech - skoro jestes katolikiem powinienies byc tego swiadomy nikt nie jest wywalany z szeregów !