Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza ciąża po 30tce

Polecane posty

Gość gość

mam 32 lata, zaczelismy starac sie o dziecko dopiero teraz, tak wyszlo, narazie nic nie wychodzi ... czy to nie za pozno? ktoras z was zaszla w pierwsza ciaze po 30tce?

Gość gość
nie przesadzaj, że to za późno, choć zaraz zlecą się pewnie takie, które urodziły w gimnazjum i będą twierdziły, że będziesz babcią, a nie mamą

Gość gość
a ty się z choinki urwałaś? pewnie,żadna kobieta nie zaszła już po 30 :D bo przecież to już próchno. Granica wieku obecnie się przesuwa i to bardzo i nikogo nie zdziwi Twój wiek.

Gość gość
czasami czuje sie stara bo znajomi maja juz po 2 dzieci

Gość gość
moja ciocia urodziła dziecko jak miała 38 lat , dziś jej syn ma 20 lat, nie słuchaj debilek bo zaraz się tu zacznie że jesteś za stara i powinnaś już mieć wnuki , powodzenia w staraniu o dzidziusia !

Gość gość
oczywiście że za późno, z definicji taka ciąża jest zagrożona...

Gość gość
jakie za późno? dobrze ktoś wyżej pisał, że górna granica wieku się przesuwa, na Zachodzie 32 lata to ZA WCZEŚNIE na dziecko, nie rób z siebie starej baby. Ja rodziłam jak miałam 34 lata, córka zdrowa, ciąża bez powikłań, poród naturalny. Spokojnie :)

Gość gość
a oni czują się młodo, bo mają po 2 dzieci? no litości, dziewczyno jeszcze całe życie przed tobą

Gość gość
ja mam 31 lat i urodziłam pierwsze dziecko, wszystkie moje koleżanki rodziły w przedziale 30-34 lata swoje pierwsze dzieci.

Gość gość
wiadomo ze im pozniej tym wiecej powiklan moze byc, ale w dzisiejszych czasach 32 lata i pierwsza ciaza nie robi na nikim wrazenia ze "za pozno"

Gość gość
ja mam 36 i dopiero w ciazy jestem

Gość gość
jakbys miala 45 to bys mogla sie martwic, ale teraz?

Gość gość
ooo matko, to juz nie te czasy ze do 25 i potem koniec

Gość gość
Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 33, drugie, jak miałam 35, a teraz mam 38 i trzymam właśnie noworodka 2-tygodniowego. Wszystko przed tobą :) Powodzenia!

Gość gość
35 lat i pierwsza ciąża :) no i mam pełno koleżanek, które dopiero po 30-tce zachodziły w ciążę i rodziły; raczej nie miały problemów (jedna, która zaczęła się starać o dziecko mając jakieś 37 lat, miała z tym trudności, nawet już chyba o in vitro zaczęli myśleć, po czym - przestali, po czym okazało się, że jest w ciązy; synek urodził się, jak miała 39 lat; oboje - zdrowi i zadowoleni) 32 to bardzo dobry wiek :) nic się nie martw, do "zachodzenia" podejdź na luzie, nie spinaj się, to będzie łatwiej :)

zaszłam w pierwszą ciąże jak miałam 31 lat, urodziłam synka 3 tygodnie przed moimi 32 urodzinami i wszystko było i jest w porządku, teraz znów jestem w ciąży i drugiego synka urodzę za 2,5 miesiąca a 3 miesiące po moich 33 urodzinach :)

Gość gość
35 pierwsza ciaza, porod sn, za czwarta proba zaszlam w ciaze bez zadnej farmakologii wczesniej, ginekologow lata cale mijlam szerokim lukiem

Gość gość
podnioslyscie mnie na duchu :)

Gość gość
30 lat decyzja że czas na dziecko, odstawiam tabletki i miesiąc później test pozytywny. 9 miesięcy mija i mam zdrowego i ślicznego synka (dokładnie miesiąc przed moimi 31 urodzinami Poród wywoływany, przeszłam 1 etap do skurczy partych i po 10 godzinach cesarka (dziecko owiniętę pępowiną dlatego nie chciało się urodzić)

Gość gość
Cześć dziewczyny, Przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia występującego w ciąży. Jeżeli macie wolne około 10 minut zapraszam do wypełnienia ankiety ( w badaniu mogą wziąć udział wszystkie panie ciężarne oraz w okresie połogu niekoniecznie z nadciśnieniem) link do ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/135611/nadcisnienie-tetnicze-a-ciaza.html Z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie Ania

Gość gość
akurat 32 lata, to dla mnie nie tak dużo, a pierwsze w wieku powiedźmy 37 lat, to jest spora różnica...ja urodziłam 10 dni przed swoimi 31 urodzinami, ciąża bezproblemowa, niebawem zaczniemy starania o drugie, a rocznikowo mam 33 lata, ale jestem z końca roku...

Gość gość
ja jestem w pierwszej ciazy a za kilka miesiecy bede miec 31 lat, w ciaze zaszlam bez problemu, wszystko ok, cisnienie itd jedynie mecza mnie mdlosci, sennosc ale to normalne przypadlsoci kobiet w ciazy. Za to moja znajoma ma 23 lata, drugi raz wciazy, pierwsze dziecko starcila, miala za duze cisnienie i inne komplikacje dziecko, wczesniak zylo kilka tygodni, teraz caly czas pod kontrola, kilka razy juz w szpiatlu byla, caly czas na lekach, problemy z cisnieniem ale na szczescie juz 2 m jej zostaly wiec dziecko ma duze szanse na przezycie tym razem

Gość gość
ja mam 34 i wlasnie sie niedawno dowiedzialam, ze jestem ciazy, pierwszej