Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy cos poza negatywem grozi na all

Polecane posty

Gość gość
Regulamin Allegro jasno precyzuje zasady wystawiania aukcji. "Poprzez wystawienie Towaru Sprzedający oświadcza, że obrót wystawionym Towarem nie narusza przepisów obowiązującego prawa lub praw osób trzecich a także, że jest uprawniony do zawarcia i wykonania umowy, w celu zawarcia której została rozpoczęta Transakcja. 5.4. Opis Towaru powinien być rzetelny i kompletny oraz nie może wprowadzać w błąd innych Użytkowników, w szczególności co do właściwości Towaru, takich jak: jego jakość, pochodzenie, marka czy producent. Opis Towaru powinien być zgodny z wymogami prawa, w szczególności powinien zawierać wymagane w określonych okolicznościach informacje, w tym informacje wskazane w obowiązujących przepisach dotyczących ochrony konsumentów. Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za treści umieszczone przez siebie w opisie Transakcji, w tym jest odpowiedzialny za wszelkie błędy lub nieścisłości takiego opisu." "Celem Transakcji dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, Transakcji w kategorii „Wakacje” oraz Transakcji w kategorii „Motoryzacja”, w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle”, „Maszyny budowlane”, „Maszyny rolnicze”, „Inne pojazdy i łodzie”, "Przyczepy, naczepy" oraz "Wózki widłowe", Transakcji w kategorii "Usługi" oraz Transakcji w podkategorii "Żywe zwierzęta" nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynności podejmowane przez Użytkowników w ramach tych Transakcji nie są wiążące, a Transakcje te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy." Niestety to Autorka nie czyta regulaminu, a nie kupujący. Sprzedający nie może uzależnić sprzedaży od ilości zamówień, może natomiast regulować termin wysyłki.

Gość gość
Nie miałaś prawa wystawić ogłoszenia :) więc kupujący ma rację i jak cię pozwie to wygra, a ty zapłacisz dodatkowo koszta sadowe :)

Gość gość
a co w przypadku ...np kradzieży towaru ? no wiecie jak autorka nie wysle bo jej ukradziono wszyscy beda wiedziec ze to grubymi nicmi szyte ale nie do udowodnienia co jej zrobi ? :D

Gość gość
cwaniakujesz to ty. ja myślę że wystawiłaś tę aukcję w ogóle nie zgodnie z zasadami na allegro.

Gość gość
nie to nie ja jestem autorem wątku sam miałem kiedys takąs yt.kupiłem tanio telefon i nagle się zagubił