Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wazne prosze powiedziec czy NUTRAMIGEN jest lekiem na kolki

Polecane posty

Gość gość
na KOLKI miało być:O

Gość gość
No to mamy kolejne cudowne zioło i przyprawę do kolekcji nieodzownych produktów spożywczych w kuchni każdej mamy.

Gość gość
a 7 tyg dziecku tez mozna podac majeranek i ile?

Gość gość
Ja osobiście dałabym na łyżeczkę albo taką łyżkę stołową naparu dolała do mleczka lub wody czy co tam dziecku do picia dajesz. Napar z pewnością mu nie zaszkodzi. Ja w tym wieku już podawałam na łyżeczce podgrzaną pepsi bo miało rozwolnienie a rotawirusy szalały co druga koleżanka z dzieckiem w szpitalu leżała

Gość gość
Nie martw się dziecko nie bańka mydlana nie pęknie. Co najwyżej nie pomoże na te kolki akurat, bo wiadomo jak mleczko nie jest właściwe to nie ma co oczekiwać że dziecko od razu je zaakceptuje już lepiej podać takie, które nie będzie mu szkodzić-czasami nawet mleko z piersi okazuje się trudne do przetrawienia:(

Gość gość
Nutramigen lepiej podać dziecku od razu jak się pojawi problem kolek bo ono ma taki gorzki smak trochę-niemowlę im mniejsze tym szybciej się do niego przyzwyczaja-dzieci nie czują smaków tak jak my dorośli, ale jednak lepiej wcześniej.

Gość gość
Ta pepsi pomogła? Słyszałam o tym że dziecku łyżeczkę można takie rozgazowanej i podgrzanej.

Gość gość
nie czytałam wypowiedzi, więc nie wiem czy ktoś już to tutaj pisał. Nie wiem, czy dziecko w ogóle będzie chciało pić to mleko, a im więcej zmian tym gorzej. To mleko jest najrzadziej przepisywane, ale nie dlatego że jest tanie. Powód jest taki, że to jest dla dzieci, które w ogóle nie tolerują białka. Nie jest to dobre i zdrowe mleko.

Gość gość
Tak pomogło. Zahamowało rozwolnienie. Tylko trzeba uważać bo tam są azotany a one uszkadzają mózg! TO DLATEGO NIEMOWLĘTOM DAJE SIE EKOLOGICZNĄ ŻYWNOŚĆ.

Gość gość
Dlaczego jest nie zdrowe? Uzasadnij. W wypowiedziach drażni mnie brak uzasadnień poszczególnych tez. Twierdzisz że jest nie zdrowe -ok! -Ale teraz napisz dlaczego tak twierdzisz!

Gość gość
Nutramigen zawiera hydrolizaty kazeiny, które zmniejszają ryzyko zachorowania na atopowe zapalenie skóry w ciągu 3 pierwszych lat życia. Hydroliza to proces, w którym rozbija się daną substancję na dwie lub więcej. Przykładem hydrolizy może być hydroliza białka. Białko tego typu jest bardzo wysoce przyswajalne przez organizm i nie ma ono skutków ubocznych. Próbowałaś bebilon pepti? Zanim podasz nutramigen wypróbuj pepti jeśli nie zadziała to dopiero.

Gość gość
Koncze druga puszke bebilonu pepti.

Gość gość
Tylko nie rozumim dlaczego niektorzy twierdza ze dwa tyg az dwa trzeba siedziec na mleku zeby uznac czy pomaga czy nie. Kto karmi piersia widzi od razu efekt szkodliwosci zjedzonego pokarmu na dziecko. Jaka matka po zjedzeniu pokarmu ktory wywoluje kolke bedzie jadla go dwa tyg zeby stwierdzic czy to rzeczywiscie to czy nie.