Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzciny w restauracji a karmienie piersią ? jak to zrobiłyście ?

Polecane posty

Gość KingaRusin
Warto zorganizować w miejscu gdzie jest pomieszczenie w którym spokojnie można pokarmić. dobre i sprawdzone lokale znajdziecie na www.ChrzcinyiKomunie.pl

Gość gość
Litości znów te co dla nich sranie=jedzenie/karmienie . Same jedzą pewnie siedząc na klopie...

Gość gość
temat nieaktualny, ale ja bym po prostu kupiła mleko i zrobiła butlę, tak robiłam jak ktos mnie odwiedzał w domu po porodzie;)

Gość GosiaMajewska
Karmienie piersią jest najpiękniejszym zjawiskiem :) Wiadomo, że jak dzidziuś jest mały to ssie... Myślę, że w restauracjach nie ma z tym problemu :) Na portalu www.ChrzcinyiKomunie.pl , szukając lokalu można wysłać zapytanie do wielu miejsc. Wystarczy zapytać w których restauracjach jest dogodne miejsce do karmienia :)

Gość gość
Chłopak zaprosił mnie na chrzciny swojej siostry.widok był mało apetyczny. Karmiła małego przy stole, pierś masowała jej matka, miała jakieś problemy z karmieniem.dziadek nie wytrzymał, wstał i poszedł na papierosa :-P :-P

Gość gość
odciagnij pokarm albo daj mm-sadzisz ze twoje dziecko po nim obrosnie w luski? pani kp przy stole-gratuluje..dyskretnie wywalic cycka przy 50ludzi sie nie da.Ale coz...

Gość gość
Tu u mnie w USA kobiety czesto decyduja sie na zycie bez dziecka i maja duzo szczesliwesze i bardziej spelnione zycie i maja kariere i hobby i wolnosc i podroze… 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
Usiądź gdzieś z boku, odwróć się lekko od gości, zakryj tetrową pieluszka i karm. Ja tak karmiłam. Do niektórych wypowiadających się tu: na chrzcinach najważniejsze jest dziecko, to jest jego impreza, każdy wie na jaki rodzaj uroczystości się wybiera. Bez sensu karmić gdzieś w ubikacji, aby niechcący nie urazić jakiejś pruderyjnej dziuni, która sama nosi dekolt po pas, ale gorszy ją widok karmiącej matki, gdzie tej piersi znacznie mniej widać niż w niejednym dekolcie. Chyba, że ktoś jest zboczony i się wpatruje. Ale myślę Autorko, że na uroczystości Twojego dziecka nie będzie takich osób, jak niektóre z wypowiadających się tutaj, więc nie przejmuj się :-)

Gość gość
Do tej od mm. Naprawdę super porada, nie ma co :/ Widać, że niewiele wiesz o naturalnym karmieniu i przeciwciałach z mleka matki. Jeżeli matka nie ma problemów z laktacją, nawet wody nie powinno się dziecku podawać przez pierwsze pół roku, aby nic nie zaburzyć, a Ty wyjeżdżasz z jakimś syfiastym mm! Wszyscy będą na imprezie zajadać dobre rzeczy, a dziecku, którego to jest impreza proponujesz syf , bo jakaś wydekoltowana lalunia w mini poczuje się urażona, lub jakiś zboczony wujek nie będzie mógł później spać w nocy :D Jesteście fałszywe i pruderyjne, wszędzie pełno golizny, na ulicy, na plakatach, ale to Wam nie przeszkadza: Was gorszy matka karmiąca i to jeszcze na imprezie po chrzcinach :D No"brawo" :) Najzabawniejsze jest to, że gorszą się nie starsze ciotki, ale młode dziewczyny, które teoretycznie powinny być bardziej światłe :D

Gość gość
każdy wie na jaki rodzaj uroczystości się wybiera. xxx i co według ciebie wybierając się na chrzciny kazdy sie ma spodziewac widoku dojnego cyca??

Gość gość
te 8:36zaloze sie ze ty karmiona bylas tym syfem z puszki bos glupia jak but Juz widze cie pasztecie z wywalonym dlugim obwislym cyckiem z dumna mina bo na wzor krowy swoje piersi traktujesz jak wymiona nie intymna czesc ciala. O autorce jej dylemat b db swiadczy.To nie jest bezmyslna osoba ale szanujaca siebie wrazliwa osoba ktora nue wciska swoich piersi innym.Brawo autorko.Za kp w kiblu nie jestem ale przy stole tym bardziej!Idz do auta albo na 100proc maja jakis pokoik socjalny tam nakarm.Ja idciagalam albo szykowalam mieszanke. powodzenia:)

Gość gość
Głupie to wy jesteście z tym karmieniem piersią jak by to było celem waszego życia ja karmiłam mm i mój syn ma same czerwone paski na świadectwie szkolnym jest mądry wiec do tych co twierdzą ze karmienie piersią wpływa na inteligencje to pogratulować wam debilizmu wyssanego z cyca który wygląda jak po masakrze kijem bejsbolowym bardziej paskudnego widoku nie ma jak wywalone obleśne cyce po porodzie i przebieranie osranej pieluchy w restauracji gdy ktoś je obiad.

Gość gość
Ja chrzcze za 2 tygodnie. Mammograficzne zamiar po mszy wyskoczyć do domu i nakarmić. Mam blisko a dziecko Ssie bardzo szybko. Na kolejne karmienie biorę.butle ze swoim mlekiem. Dla mnie to.nie jest komfort wywalac.cycka przy wszystkich, zwłaszcza że mam w rodzinie osoby płci męskiej, które.b lubią patrzeć jak mała ssie :-o

Gość gość
Mam fartuch do karmienia w miejscach publicznych. Polska replike tych, ktore sa popularne za oceanem. Jest dyskretny, ladnie wyglada, nie blokuje dziecku dostepu powietrz, nie opada jak pielucha lub chusta przezucona na ramie (choc one tez sa dobrym pomyslem i wielu ludzi ich uzywa), bo wisi na szyi.

Gość gość
Po prostu nie widzą w tym nic a nic krepujacego i bezczelnie się gapia :-o

Gość gość
Mnie na przyklad dziwi niezaradnosc wielu dziewczyn z tego forum. Kurde siedzicie tyle godz. wytracajac czas na forum zamiast skorzystac z wyszukiwarki i zobaczyc ile jest rozwiazan dla karmiacych piersia. Wezcie sie obudzcie.

Gość gość
Wez ze soba karton po duzej lodowce wytnij u góry okienko wstaw tam krzeslo i sala karmienia cacy

Gość gość
16:08 a jakby nie bylo mm to co bys zrobila suczyco zaglodzila dziecko czy z krowy dawala.

Gość gość
Liofilizowalaby mleko jakiegos czworonoznego gatunku i przesypywala do sloikow po granulowanej herbacie.

Gość gość
najpierw chyba się szuka knajpy pod swoje wymagania, a nie później jest problem i "żądanie" dodatkowych opcji pt. pokój do karmienia, tylko wiadomo, że w przystosowanej dla dzieci kanajpie będzie drożej, bo zamiast dwóch dodatkowych stolików jest 'pokój dla karmiących piersią", więc chce się jak najtajniej, ale opcje na full czy wy myślicie, że restauracje, to jakieś apartementy? stoją wolne pokoje i czekają na niespodziewane sytuacje? otóż nie, zwłaszcza w takich, które są w budynkach stuletnich nalepsze rozwiązanie, to sciągnąć pokarm i karmić butelką

Gość gość
Do tych pań co twierdzą że jestem złą matką bo mm karmiłam wiecie co to choroba i brak mleka idiotki?? musiałam akurat tak karmić i w sumie tego nie żałuje bo nie miałam problemu z chowaniem się po kątach i wywalaniem cycków zazdrość was bierze że na mleko z puszki mnie stać??

Gość Jedynaczka4
W święta Wielkanocne mamy też chrzciny i zamówioną restauracje na 25 osób.Również karmie piersią i właściciel przygotuje mi osobny pokój na karmienie i stolik na przewinięcie dziecka,żeby nie odbywało się przy gościach.Zaraz na wstępie mąż zapytał o dodatkowe pomieszczenie i nie bylo problemu.

Gość Jakie to żenujące
Gość z godz.17,46 szczerze żal mi ciebie.Dlaczego tyle w tobie jadu i podlości???? Ogarnij się kobieto. Jezeli uważasz ze ktos ci zazdrości, to jesteś w błedzie.Pokarm matki jest najzdrowszy, szkoda ze tego nie wiesz.Mleko z puszki mogę kupic w każdej chwili, stać mnie z pewnością.

Gość gość
Dawniej za czasów naszych babć karmiono dzieci kozim lub krowim mlekiem i nasze mamy żyją i mają się dobrze a mleko w proszku jest teraz inne niż te pierwsze doświadczalne mleka wiem bo mi to lekarz mówił a wy macie zaściankowe myślenie ograniczone.

Gość gość
Radze ci sie doksztalcic. Zastanawialas sie dlaczego wydaliny dziecka kp maja neutralny zapach, a karmionego mm odor zblizony do fekaliow doroslego osobnika? Dlatego, ze mm nie jest do konca trawione przez niemowle, a naturalny pokatm tak. Mm nie jest ni jak odpowiednikiem kp. W zadnym calu. Jest zblizone, ale jest nadal mlekiem innego gatunku ssakow. Miedzy niemowleciem a cieleciem istnieja pewne roznice morfologiczne jakby ktos z was jeszcze nie zauwazyl.

Gość gość
up.

Gość gość
Dla mnie sama myśl że obok przy stoke siedzi kobieta i karmi jest OBRZYDLIWA! Nic nie dają wasze odsunięcia od stołu, zakrywanie się chustami, pieluszkami itp. To po prostu obrzydliwe. Jeszcze te dzieci jak niektore mlaszczą , cmokają przy jedzeniu z cycka... Wyszłabym i na pewno przy tym stole nic nie zjadła już.

Gość gość
10.57 -mas z dzieci labo chcesz mieć ?