Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mamammmmmm

Moje dziecko nie mowi , nie wskazuje palcem ... zacząć sie martwić ?

Polecane posty

Nie mówi nieraz zdarzy mu się powiedziec mama albo baba ale bardzo rzadko nie wskazuje palcem , nie robi kosi kosi ani papa ma 11 miesiecy Czy powiedziec o tym lekarzowi czy jeszcze ma czas ?

uppp

proszę odpiszcie

Gość gość
powiedziec mozesz, ale w tym wieku jeszcze za wczesnie na jakakolwiek diagnoze. wg niektorych specjalistow dzieci maja czas na pokazywanie palcem od 13 do 15 miesiaca. moja corka zaczela pokazywac, jak miala 12, teraz palec jest w ciaglym uzyciu. co wiecej jesli wy nie pokazujecie palcem, to dziecko nie podchwyci tego gestu, dlatego uruchom najpierw wlasny palec.

Gość gość
Nic sie nie martw mój synek pokazywał palcem jeszcze pożniej, za wczesnie na niepokój.

Gość gość
a może jest zwyczajnie idiotą?głupie dzieci też istnieją

Gość gość
Moj tez jescze nie robi kosi kosi. Palcem pokaze jak mu sie chce. Tzn.mozna go prosic i prosic a on ma d... a jak go najdzie to chodzi i tylko wskazuje palcem wszystko pokolei. Papa umie,jescze jakis czas temu tez jak tylko mial chec,od , kilku dni jak ktos wychodzi albo my wychodzimy i mowimy zrob papa to zrobi. Ale to od niedawna. Wg.mnie nie musisz sie martwic. Ma jeszcze czas. Kazdy rozwija sie w swoim tempie.

Gość gość
jeju jak mnie wkurzają te durnowate matki, które jak się od nich wychodzi za każdym razem każą bachorowi robić to z****** kosi kosi. Oczywiście trzeba stać w drzwiach i patrzeć jak on to robi, głupio się uśmiechac i brawo bić, no zgroza!

Gość gość
ma jeszcze czas, mój zaczął wskazywać palcem z dnia na dzień i to z miesiąc temu (ma 13 miesięcy) mówić też nie bardzo-ewentualnie zaśpiewa "lalala" mama i baba powiedział kilka razy i koniec, wszystko jest e i ej. Nie przejmuj się ma czas, przy okazji jak będziesz u lekarza możesz zapytać :)

Gość gość
Do 3 lat ma prawo. Znam przypadek, że dziecko nie mówiło do 3 lat, a potem nagle zaczęło mówić pełnymi zdaniami. Bądź spokojna, dużo czytaj i przede wszystkim dużo rozmawiaj z dzieckiem. Nie ma powodu do niepokoju.

Gość gość
zawsze można oddać do domu dziecka

Gość gość
chrzanicie jak potłuczone, trzeba zbadać dziecko neurologicznie, koniecznie

Gość gość
Jeszcze ma duzo czasu na te czynnosci bez przesady.

Gość gość
neuroligicznie bo nie pokazuje palcem w wieku 11 miesiecy :(??? chyba ciebie trzeba zbadac. poczytaj lepiej w jakim wieku dziecko powinno pokazywac palcem. w wieku 11 miesiecy jeszcze zdecydowanie nie musi.