Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo leczy się zapalenie płuc u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dziś się dowiedziałam,że syn(3 lata) ma obustronne zapalenie płuc, byłam z nim u lekarza w piątek i wczoraj a dziś taka informacja. Jak długo trwa leczenie? Syn generalnie nie wygląda,żeby był bardzo chory, jak ma zbitą gorączkę, bawi się jest wesoły. W środę idziemy na kontrolę,mam nadzieję,że już będzie jakaś poprawa.

Gość gość
ma antybiotyk?u mojej małej ok.tygodnia i przechodziło oczywiście po antybiotyku i sterydach

Gość gość
Tak ma antybiotyk, najbardziej wkurza mnie to że wczoraj byłam z dzieckiem u lekarza na dyżurze niedzielnym, osłuchiwała go jakaś młoda kobieta, która nawet na pieczątce nie miała wpisane lekarz med. zamotana na maksa, no ale jak ktoś studiuje medycynę, ma staż to chyba potrafi rozpoznać zapalenie płuc. Mały dusił się od kaszlu, gorączka 39 a ona twierdzi że jest przeziębiony. W piątek też byłam, bo miała ten kaszel, nie taki silny i stan podgorączkowy ale nasz pediatra był na urlopie i za niego była jakaś babcia. Może gdyby on go zbadał, to dziś by nie był aż tak chory.

Gość gość
17dni mój półroczny syn leczył zapalenie oskrzeli antybiotyki cefulolsazyn w zastrzykach

Gość gość
cefuloksazyn

Gość gość
W domu mam jeszcze 2 miesięczną córkę, jest odizolowana od brata,ale wiadomo wirusy i bakterie są w powietrzu, jak ona się zarazi to będzie już kaplica.

Gość gość
Mały ma Amoksiklav 400

Gość gość
moja ceclor i do tego inhalacje ze sterydami bo miała duszności

Gość gość
my oprócz Amoksklavu mamy 3x inhalacje z soli fiz. z 10 kroplami Berodualu, 2 x flegaminę i 2x Clemastinum. Teraz bynakmnie mały się nie dusi, od czasu do czasu zakasła, ale to co ja przeżyłam z soboty na niedziele tego nie da sie opisać. Mały aż tracił oddech, dopiero jak dałam mu Pulmeo to zaczął normalnie funkcjonować,