Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

musiałam zapłacić za morfologie mimo że miałam skierowanie

Polecane posty

Gość gość

Poszłam do laboratorium i kazali mi zapłacić. Podobno na skierowaniu nie było konkretnie określonego laboratorium. Czy wam jak lekarz daje skierowanie to pisze gdzie macie je zrobić ? Jak to jest ?

Gość gość Wrocław
a nie miałaś tego skierowania od prywatnego lekarza?

Gość gość
Jak dostaję skierowanie od rodzinnego to on mnie informuje, gdzie mogę bezpłatnie wykonać badania.

Gość gość
Albo mialas skierowanie od prywatnego lekarza albo poszlas do niewalsciwego laboratorium, kotre nie ma podpisanej umowy z placowka kierujaca na badanie.

Gość gość
no wiesz jak poszłaś do prywatnego laboratorium ,ja ze skierowaniem bardzo dawno robiłam ale u mnie w przychodni bo jest laboratorium.

Gość gość
no niema tak że idziesz gdzie chcesz - konkretny lekarz daje do konkretnego labolatorium - u mnie rodzinny daje do innego - specjalista np. ginekolog do innego - a prywatny jest zawsze płatny skierowanie to czasem jest potrzebne tylko po to żeby było napisane jakie badania zrobić

Gość gość
Byłam u internisty na NFZ. On wypisał mi skierowanie na kilka badan, jest pieczątka itp ale babka w laboratorium stwierdziła że lekarz powinien wskazać konkretne laboratorium a nie takie ogólne skierowanie. Nie czaje tego, zawsze wydawało mi się, że jak masz skierowanie to idziesz tam gdzie Ci wygodnie i gdzie mają podpisane umowy z NFZ.

Gość gość
nie idziesz tam gdzie placowka czytaj przychodnia ma podpisana umowe na swoje zlecenia - skierowania.

Gość gość
to dlaczego internista nie wpisał konkretnego laboratorium ? W takim razie to skierowanie można sobie wyrzucić, bo i tak nie mogę z niego skorzystać.

Gość gość
nie wyrzucic tylko zadzwon i zapytaj gdzie mozesz zrobic te badania na skierowanie. Czemu wyrzucic?

Gość gość
Bo jak pojechałam do tego laboratorium mi okazało się ze muszę zapłacić to już to zrobiłam niestety, nie będę traciła czasu skoro już przyjechałam, a mam kawałek. Ale wkurzyłam się bo raz do roku człowiek chce się zbadać a i tak musi sam za wszystko płacić.

Gość gość
ja akurat mam w portfelu skierowanie corki do laboratorium od pediatry. NIe ma tam nazwy laboratorium ale lekarz mnie poinformawala do kotrego mam sie udac. Zreszta zawsze w tym robimy.

Gość gość
No a mi nic nie powiedział lekarz. Heh

Gość gość
to teraz bedziesz juz wiedziala. Nie idzie sie do pierwszego lepszego labo tylko tam gdzie uznją skierowanie z tej przychodni. Zawsze trzeba dopytac.

Gość gość
Pretensje to miej do siebie. Nie wiesz jak się robi badania na NFZ? Jeśli nie masz pojęcia, które laboratorium ma podpisaną umową z twoją przychodnią i nie dowiedziałaś sie tego na czas to ponosisz finansowe konsekwencje :P Dorosła baba a prostego zadania wykonać nie potrafi :D

Gość gość
Po pierwsze to nie laboratoria podpisuja umowe z nfz a lekarze i lekarze wybieraja laboratoria ktorym chca zaplacic za uslugi. W twoim interesie jest sie dowiedziec jakie to laboratorium.

Gość gość
umowa jest zdaje się obustronna więc obie strony umowę podpisują