Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elisabethanna

Czy to poważne bóle jajników?

Polecane posty

Gość elisabethanna

Hej:) Mam takie pytanie (tutaj bo może ktoś wie a mi do ginekologa się nie pali:). Dopóki nie urodziłam dziecka (3 lata temu) całe cykle menstruacyjne miałam bezbolesne. Samo krwawienie też nie było straszne. Teraz - od jakiegoś roku - w 9-17 dniach cyklu i przed okresem strasznie bolą mnie jajniki. Ból to taka jakby "kolka" - bardzo mocna - nasila się przy ruchu. Czy to normalne? czy to mogą byc objawy chorobowe? Nie chcę iść do lekarza i usłyszeć - każdą kobietę bolą jajniki.

Gość elisabethanna
Rozumiem że podczas owulacji jajnik ma prawo zaboleć ale podobno to trwa pare godzin. A ostatnio najpierw bolał mnie lewy jajnik (3 dni) a po 4 dniach prawy prawie dwa dni. Zaczęłam schizowac że to wyrostek. Nospa na taki ból nie pomaga

Gość gość
jajniki podczas owulacji nie bolą jedynie kilka godzin, bóle moga się utrzymywac kilka dni, jeżeli jesteś zaniepokojona, to powinnaś pójść do lekarza

Gość elisabethanna
. Mój ginekolog postanowił pójść na urlop i nie wiadomo kiedy wróci. A do innych na nfz kolejki a prywatnie boję się iść do niesprawdzonego lekarza. Dlatego tak się ogólnie orientuję czy to normalne,że wczesniej nic nie bolało a teraz herezje jakieś.

Gość gość
może masz pco ?

Gość elisabethanna
Raczej nie. Nie mam mocno nieregularnych cykli (3-5 dni różnicy miedzy cyklami) - średnio co 30 dni. Ale to moze byc od stresu bo nerwus jestem. Nie mam objawów wysokiego steżenia androgenów - jestem drobna i kobieca;) Jedynie ten ból, kłucie momentami pieczenie w jajnikach.

Gość gość
ja mam pco i o dziwo cykle regularne, a hormony w normie, więc różnie to bywa

Gość gość
może stany zapalne ? ja niby też nie mam pco a ostatnio na usg lekarka powiedziała że mam jeden niepęknięty pęcherzyk...bardzo mnie to zdziwiło bo niegdy nie miałam takich cudów brałaś ostatnio tabsy ? one mogą namieszać

Gość gość
niepękniety pęcherzyk nie jest niczym anormalnym i wbrew pozorom dosyć często się zdarza

Gość gość
No wiesz, przyczyny mogą być różne, ale tak częsty ból na pewno nie jest prawidłowym objawem i kwalifikuje się do pójścia do lekarza. I nie przesadzaj z tym zaufaniem ,ważny lekarz, który sprawdzi czy nic złego się nie dzieje, jak to nic poważnego kontynuować leczenie możesz u swojego lekarza.