Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obawiam sie ze jeszcze dzis na ukrainie wybuchnie wojna

Polecane posty

Gość gość

jak patrze co sie tam dzieje to straszne, tym razem dojdzie do wojny:o

Gość gość
a co ma Polska do tego???

Gość gość
moze nie ma nic ale zal m tych ludzi ktorzy musza tak walczyc o chleb

Gość gość
nie oni jedni. Nas jakoś mało komu było żal. Tobie ich żal, a oni naszych na Wołyniu wyżynali :O

Gość gość
A co mnie to obchodzi niech się leją

Gość gość
serca nie macie, to tez ludzie i chca zyc wolni:(

Gość gość
A czy oni żądali jakiegoś referendum? Przecież tam są normalne wybory jak u nas. Według mnie to Amerykanie i Niemcy podpuszczają bo chcą tam wejść i robić biznesy. A z drugiej strony jest Rosja. Będą tak przeciągać aż rozerwą jak Jugosławię. Wielcy mi pokojowi demonstranci z butelkami z benzyną. W USA jakby tacy ruszyli na Biały Dom to by ich już dawno porazili paralizatorami i pozamykali.

Gość gość
mi też ich nie żal, niech Rosja ich rozgromi, a jak oddadzą polskie tereny to powinni wysłać wojsko z Polski

Gość gość
walczą biedacy aby żyć tak jak Polacy :D głupole

Gość gość
zaczelo sie:(

Gość gość
jezuu znam takiego co tak meczy i truje o wojnach a jaki to kto biedny, kurde ale nudy

Gość gość
putin po olimpadzie zrobi tan porzadek... w unii im wcale nie bedzie lepiej... ceny pojda w gore a pensje sie nie zmienia, a jak wejdzie euro to ich dobije, tak samo jak nas zreszta...

Gość gość
A ja sie troche obawiam. Tak blisko nas...

Gość plus dla Wschodu
Ja też się obawiam wojny domowej na Ukrainie. I wcale nie chodzi mi o zagrożenie dla Polskie, bo nam nic nie grozi podczas ewentualnej wojny. Najgorsze jest to, że zginą ludzie, którzy chcą tylko żyć w demokratycznym kraju. A wypominanie Wołynia dzisiaj jest co najmniej nie na miejscu.

Gość wszystkie pseudo zajęte
Oni przynajmniej wyszli na ulicę, żeby walczyć o lepsze życie, a nie jak polaczki, tylko w necie narzekać potrafią.

Gość gość
na ulicy wygrasz lepsze życie? kretyn jakiś?

Gość plus dla Wschodu
Ja się tylko zastanawiam dlaczego UE nie ingeruje? Co z tego, że Ukraina nie jest państwem członkowskim? Jest państwem europejskim, które w jakimś stopniu aspiruje do Unii. To tak jakby 28 ludzi przyglądało się jak 1 osoba jest bita i nic z tym nie robili. A gdyby tak ta sytuacja miała miejsce w 2012r. przed Euro? Też nikt by nie zaingerował?

Gość gość
Co mnie jakieś obce ludziska

Gość biZ0n
z UE już spore pieniądze popłynęły do opozycji na Ukrainie, z Polski również , nasz Senat podarował ponad 3 miliony USD , z najbiedniejszego województwa , czyli warmińsko-mazurskie dało opozycji ponad 100 tys. PLN zatem opozycja ma w tej chwili bardzo dużo pieniędzy także z USA , wielu opozycjonistów nie wytrzymało psychicznie w oczekiwaniu na rozmowy polityczne i poszli na bój i walkę z rządem , z parlamentem i chcieli przywrócenia konstytucji z 2004 roku, która nie daje władzy prezydentowi jak jest teraz a Janukowycz nie ulegnie presji , był dwa razy w pierdlu i trzyma z mafią i gangsterami takimi jak ON, obawiam się że tej nocy wiele osób zginie , co może teraz zrobić UE ? na Ukrainie wszystko zmierza do wprowadzenia stanu wyjątkowego z Janukowyczem na czele , który władzy nie odda

Gość gość
no przecie mają demokrację hehehe

Gość plus dla Wschodu
A dziwisz im się, że nie wytrzymali psychicznie? Nikt nie wytrzymałby napięcia protestując przez 3 miesiące, obawiając się o życie podczas gdy rząd robi sobie żarty z demonstrujących i albo brutalnie chce ich usunąć z placu albo do nich strzela. Też obawiam się, że wiele osób zginie, mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie. UE powinna zaingerować 3 miesiące temu, teraz obawiam się, że jest za późno, ale może powinna chociaż trochę naciskać na rządzących. Cała Unia, nie tylko Polska i Niemcy. Janukowycz władzę powinien oddać, to byłoby zakończeniem krwawych protestów.

Gość gość
i bardzo dobrze, bo dziewczyny to szmaty bez serca lecące na patoli, świat się kończy

Gość gość
pewnie,że żarty ja bym na drugi dzień czołgi wysłał i dzisiaj byłby ordnung

Gość biZ0n
to jest największy debilizm i kretynizm aby zabijać swoich obywateli, do naszych górników w kopalni WUJEK w 1981 roku wojsko strzelało z ostrej amunicji i komu to pomogło ? w 1981 roku generał Jaruzelski został mianowany przez cały Świat jako 'morderca' i spalony politycznie na stosie , Janukowych już jest 'zerem' politycznym

Gość plus dla Wschodu
biseksualny k*******n - Jakie lewicowe poglądy??? Partie Swoboda albo Batkiwszczyna wg Ciebie są lewicowe??? Spoko, nie musisz przejmować się sytuacją na Ukrainie tak jak np. ja, ale najważniejsze to nie pisać komentarzy przepełnionych nienawiścią pod adresem sąsiadów, którzy potrzebują naszego wsparcia. biZ0n - W 100% zgadzam się z tym, co napisałeś.

Gość biZ0n
teraz UE i Helveci oraz USA powinni zrobić bardzo ważną rzecz, czyli Janukowycz powinien mieć blokadę wszystkich rachunków bankowych w krajach zachodnich

Gość gość
Jak na Ukrainę wjedzie armia radziecka to polską granicę zacznie szturmować ogromna liczba uchodźców. W woj. lubelskim juz 2-3 tygodnie temu zaczęli planować gdzie ich umieszczaś i zliczać ilu Polska może przyjąc.

Gość plus dla Wschodu
biZon - Właśnie o to mi chodziło. UE powinna tak się zachować już 3 miesiące temu. Albo i 3 lata temu, gdy Tymoszenko została zamknięta.

Gość gość
tymoszenko ta żydowska ku_rew powinna zgnić w kamieniołomach jak sobie wyobrażasz,żeby ue wpływała na wyroki sądów na ukrainie? sympatyzujesz z pisiorami? :D

Gość biZ0n
'armia radziecka' - nie ma już czegoś takiego, a armia rosyjska nie powinna, to by było szaleństwo aby Putin wysłał swoją armię do obrony Ukrainy przed opozycjonistami , w końcu żyjemy w XXI wieku , średniowiecze już było