Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc 33

Czy ból gardła to coś poważnego ?

Polecane posty

Gość gosc 33

Witam mam taki problem. Ostatnio byłam przeziębiona...wszystko zaczeło sie od bólu gardła. Już wieczorem czułam się źle i bolało mnie gardło. Na drugi dzień obudziłam się z ponad 30 stopniami gorączki. W nocy ciężko było mi nabrać ślinę a nos miałam strasznie suchy co sprawiało mi ból. Po trzech dniach gorączka mi spadła do normalnej temperatury. Ale upłyneło juz chyba z 4 dni a gardło mnie nadal boli, najczęściej odczuwam ból wieczorami po jednej stronie. Proszę o pomoc mam nadzieję ,że to nic groźnego, że nie mam jakiegoś nowotworu. Poszłabym do lekarza ale nie mam kiedy wiecznie w pracy a z wolnym jest bardzo ciężko :(

Gość gość
ja ostatnio miałam takie bóle gardła i okazało się, że to angina. pierwsza w moim życiu (a mam ponad 30 lat). tylko ja nie miałam temperatury. idź do lekarza po co masz się stresować.

Gość gość
Ja Ci radzę idż.Mam kogoś kto miał podobny problem i.....idż i nie zwlekaj.

Gość gosc 33
Też myślałam ,że to angina. Bo ciężko było mi coś w ogóle przełknąć. Teraz jest lepiej ale nadal boli, ból nie jest bardzo mocny. Ale ta pogoda tez tak działa na człowieka. Do tego jeszcze dochodzi katar i mam nadzieje ,że to tylko przeziębienie a nie wiadomo co. No teraz ciężko mi będzie z lekarzem ale poczekam jeszcze do końca tego tygodnia i się wybiorę :)

Gość gość
angina sama nie przejdzie. ostatecznie poczekaj do piątku wieczór i zgłoś się na nocną pomoc lekarską jeśli masz coś takiego w okolicy.

Gość gość
ja idę pojutrze do laryngologa , pobolewa mnie gardło , i mam kaszel , a gardło wygląda jak jakiś flak przekrwione , spulchnione i migdały wyglądają dziwnie i tak mam od roku :( rodzinny tak mnie leczył , teraz idę prywatnie do laryngologa bo już siły nie mam :( skierowania mi franca nie chce dać bo twierdzi że z gardłem ok

Gość gosc 33
Poczekam i faktycznie się zgłoszę. Bo powoli nie daje mi to spokoju :(

nowotworu?:O to żart? gardło leczy się najdłużej, bo zatrzymują się na nim bakterie, to jest bariera ochronna, jeśli nie brałaś żadnego leku antybakteryjnego to normalne, że Cię jeszcze boli. pij duże ilości płynów i kup sobie jakiś dobry lek do ssania. poza tym duża gorączka jest wskazaniem do skontaktowaniem się z lekarzem.

Gość gosc 33
Dla mnie taka gorączka 38 stopni to nie gorączka....bywało gorzej. Ile razy musiałam wchodzić do letniej wody bo lekki na mnie nie działały nawet jak brałam antybiotyki to miałam gorączkę po 41 stopni. Majaczyłam i co tylko :(

nie no, 38 to nie jest nic, ja bym już dzwoniła. a jakie są objawy nowotworu? bo jeśli takie jak przeziębienia to mam go od dziecka;)

Gość gosc 33
Wiesz co prosiłam o rade a nie wyśmiewanie się ze mnie. Po prostu dostaje już do głowy z tym gardłem i siedze i czytam na internecie. Opisałam to bo zaczeło się od choroby,.....i tyle. A brokeninside87 jeśli masz złośliwie komentować to nie komentuj w ogóle.

a gardło mnie zwykle rąbie tak, że nie mogę jeść bo mam odruch wymiotny pamiętam takie coś z dzieciństwa, że nie mogłam go w ogóle "używać" i żadne leki nie pomagały. to chyba była angina, ale nie pamiętam, nie jestem pewna

Gość gosc 33
Prosiłam o rade !

Gość gość
Zdziwicie sie co powiem,dziewczyna 35 lat,od jakiegosc czasu pobolewało ją w jednym miejscu w gardle,konkretnie po jednej stronie.Kupowała wszystkie mozliwe tab.do ssania,lekarz rodziny swoje przepisywał.Poszła do laryngologa,ten ja skierował do onkologa.Wynik pobranego materiału z migdałka okazał się rakiem.Obecnie jest po 6 seansach chemii i czeka na dalsze. Co nie znaczy ze kazdy ból to rak ale takie rzeczy sie widac zdarzają.