Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze dzieci zaczeły siedzieć kiedy raczkować

Polecane posty

Gość gość

??

Gość gość
Siadac samo 8,5 miesiaca Raczkowac 11 m-cy Wstawac przy meblach, chodzic za reke 13 m-cy Chodzic samodzielnie 3 dni przed skonczeniem 15 m-ca

Gość gość
Moja umiala juz siedziec jak miala 6 m-cy a chodzic zaczela jak miala 13m-cy,raczkowania nie pamietam dokladnie

Gość gość
Siadanie i raczkowanie na 8,5 miesiąca, prawie że jednego dnia.

Gość gość
moj synio siedział od ok 7 miesiąca, sam usiadł jak miał ponad 8 i wtedy tez zaczął jednocześnie raczkować siadać wstawać, jak miał 10 miesiecy zaczął sam chodzić.

Gość gość
Moja corka siadala na POCZĄTKU 7 miesiąca a zaczęła właśnie raczkowac. Pod konieć 7 miesiąca. To bardzo indywidualne kazde dziecko jest inne. Jeśli pediatra nie ma zastrzeżeń to się nie martw. Moja corka z dnia na dzień zaczęła siadac a potem raczkowac.

Gość gość
Usiadl sam jak mial 8 skonczone I wtedy dopiero sam siedzial i doslownie za kilka dni zaczal raczkowac. Wstawal juz wczesniej. Potem tylko to doskonalil i zaczal choszic przy meblach. Ma 11 i dalej to robi.

Mój Kubuś miał siedem miesięcy, gdy zaczął siedzieć, a 11, gdy raczkował. Natomiast jego cioteczny brat siedzieć zaczął później, a chodzić przy meblach i raczkować wcześniej, więc nie ma reguły ;)

Gość gość
starsza usiadla kilka dni przed skonczeniem 8 miesięcy, raczkowac zaczela dokladnie miesiac wcześniej. mlodsza usiadła majac 5 miesięcy i tydzień,raczkowac 2 tygodnie później.

Gość Zoja§
Córka siedziała jak miala 6,5 miesiąca a raczkować jak skonczyla 7 miesięcy.

Gość penyyyy
moja ma 5,5 mieś i podciąga się sama do siadu od skończenia 4 mieś. wczoraj nie mogłam jej wykąpać bo mi ciągle siadać w wanience chciała, musiałam ją kąpać w pozycji na brzuszku :D sama jeszcze nie siedzi stabilnie, ale bardzo by chciała :)

Gość gość
Moja siadała jak miała 8 mięsiecy. Raczkować zaczęła późno, jakoś w 11 miesiącu, chodzić jak skończyła równe 13 mięsiecy.

Gość gość
witam widze ze ok 8 mca zycia przewaznie dzieci zaczynaja same siadac.martwie sie troche bo moj synek za tydzien konczy 9 mcy i jeszcze nie potrafi.tylko sie turla jak szalony i siedzi sam bez podparcia jak go posadze.wydaje mi sie ze ciezko mu usiasc samemu nie wiem

Gość Mama Domina
Moj synek ma 4mc. I tydzien i ciagle chcesie podnosic ale to chyba za wczas

Ok 7 miesiąca. Najpierw raczkował chwilę później siadał za chwilę stał. Wszystko w ciągu 2 tygodni. A byliśmy skierowani na ćwiczenia, że dziecko za wolno się rozwija. Teraz widzę, że to głupota była bo spokojnie miał jeszcze czas. Tam się dowiedziałam, że 3 miesięczne różnice w rozwoju niemowlaków są jak najbardziej ok i dopiero po tym czasie można coś myśleć o rechabilitacji. Więc jest jeszcze czas. A jak zacznie to pewnie pójdzie lawinowo :)

Gość gość
Penny moj tak siadal jak twoj ale sam usiadl jak mial wlasnie 8 miesiecy skoncone. Autorko moj posadony nie siedzial. Dopiero jak sam usiadl to sie nie przewracal. A zanim nie usiadl to tylko sie turlal,nie pelzal,nie raczkowal,nawet za bardo ppycji do raczkowania nie przyjmowal.

Gość gość
"moj synio siedział od ok 7 miesiąca, sam usiadł jak miał ponad 8 i wtedy tez zaczął jednocześnie raczkować siadać wstawać, jak miał 10 miesiecy zaczął sam chodzić" u nas było jota w jotę tak samo, tyle że mam córkę ;)

Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. To, że w 4 msc chce się podnosić to zupełnie normalne. Moja Perełka też była bardzo *****iwa;) Szybko chciała siadać, ale samodzielnie udało jej się to zrobić na początku 8 msc.

Gość Mama Domina
A jak mu sie nieuda podniesc to wylewa zale i pyskuje gaworzac

Gość gość
5 misięcy i tydzień jak siedziała a jak zaczęła raczkowac to miała 6 miesięcy :)

Gość Justann
W 8 miesiącu. Ale nie jest ważne kiedy, tylko jak. Lepiej później a dobrze, niż za wcześnie i źle

Gość gość
Siedzieć jak miał 6 mc skończone, stać jak miał 7,5 a chodzić 9 mc

Gość dziwaczka to ja
strasznie SZYBKO , nie wiem czy to mozliwe zeby wiekszosc dzieci byal tak aktywna tak wczesnie Moje pierwsze dziecko raczkowalo na 8 m, siadalo na 9 , chodzilo na roczek. Drugie dziecko ma 7 miesiecy, nie robi jeszcze nic samodzielnie

Gość gość
Siadanie przed 10tym miesiącem, raczkowanie też wtedy.

Gość gość
syn podciągał się za szczebelki czy w gondoli przed 5 miesiącem,sam usiadł bez podciągania w wieku 5,5 miesiąca,zbierał się do raczkowania w wieku 6mcy a raczkował ładnie w wieku ponad 6,5 miesiąca,a chodzić zaczął w wieku 11mcy ale był duży i silny i chyba dlatego tak szybko mu poszło :)