Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego lekarze uważają siebie za święte krowy

Polecane posty

Gość gość
hgg - najgorsze co byc moze to taka zlewka i hipokryzja. Tato mowi do syna "masz jakies ale to po co ze mna zadajesz sie". Jesli ludzie pisza konkrentie co dzieje sie w sluzibie zdrowia to arogancja jest pisanie "po co do nich chodzicie" "leczcie sie sami". Co pani doktor obrazona bo ktos smie powiedziec nie tyle o krytyce postepowania lekarskeigo co o FAKTACH! Znalezc dzis jednego czloewieka ktory nie mialby negatywnych przejsc roznorodnego typu z tym srodowiskiem jest ciezko. Ale lekarze jak zawsze staja okoniem bo najlepsze co moga zrobic to obrazic sie, zero autorefleksji, samokrytyki, zapytania "moze rzeczywiscie nie jest za dobrze, trzeba lepiej, bardziej". Kiedy dotrze do siwadomosci ze jest zle, to zwykle konczy sie na krytyce SYSTEMU. Ale to wy lekarze jestreswcie jego czescia. O podwyzki i place potraficie negocjowac wiec negocjujcie tez aby bylo dobrze dla pacjentow i aby zmieniac chorobliwe usterki w sysytemie ktorym sie wykrecacie i tlumaczycie.

Gość gość
ale o co spina latwe studia dobra kasa nic nie trzeba robic to na co czekacie ? idzcie wszyscy na medke i zostaniecie tymi lekarzami ktorzy pracuja za najnizsza krajowa robia wszystkie badania na wlasna kieszen bo nfz nie zaplaci, diagnozuja bez bledow i sa super uprzejmi do pacjentow ktorzy sa bardzo niemili i co chwile pozywaja kolegow po fachu do sądu kto broni ? x ja nie miałam ochoty iść na medycyne bo to nie moje zainteresowania 🖐️ nie każdy ci zazdrości chłopcze bycia ''bogiem'' 🖐️ a jesli chodzi o stosunek pacjentów do lekarzy to większość jest miła tak samo ja jak przychodziłam to byłam miła, bo przychodziłam by mnie wyleczył ich chamstwo chyba ma odzwierciedlenie jedynie w ich za wysokim ego🖐️

Gość gość
Chcialam isc na medycyne, doskonale znalam chemie, ale zapladnianie szyszek i pantofelki i dzdzownice mnie zniechecily. Nie wiem kto wymysla te bezsensowne egzaminy

Znam różnych lekarzy, miłych, niemiłych, chamskich, ale nie śmiałabym oceniać negatywnie ich kompetencji. Bo wiem że są świetni w tym co robią. To nie wina lekarzy że są kolejki, leki nierefundowane, trudności w dostępie do badań diagnostycznych i obrazowych. Lekarz nie będzie płacił kar dla nfz bo pacjent czegoś sobie życzy. Co do podwyżek, lekarzy zarobki są tak zróżnicowane, że o tym się zapomina. Przywołuje się jakieś bajońskie sumy wąskiej grupy, a zapomina że od groma pracuje za średnią krajową albo niewiele więcej. O pracy na wolontariacie na pełen etat to już nawet nie wspomnę, bo to się w głowie nie mieści żeby lekarz medycyny przychodził na 8 godzin dziennie i nie dostawał z tego ani złotówki...

Gość gość
jeszcze lekarz jak mi szył rane to opowiadał jak to ''baby na niego lecą, aż piszczą''... dosłownie mi tak mowił :o i że takie małolaty jak ja to w ogóle szczają po nogach, żenada :o

Gość gość
a specjalizacja ''ortopedia'' jest trudna? czy słaba? mój znajomy nie dawno to zrobił i jest ortopedą

Gość gość
A wez mu daj kosza to do konca zycia nie zrozumie, jak to mozliwe :D On bog i ty

hehe, od groma kobiet tak robi więc powiedział jak jest :) Niejedną znam laskę która uważa że mąż-lekarz to winda do wyższej ligii kobiet "doktorowych" ;/

Gość gość
mnie to śmieszyło z tym że tak baby na niego lecą, bo urodą nie grzeszył w okularach jak słoiki i z wielkim brzuchem przed soba :o

Ortopeda? Każda specjalizacja to ilość wiedzy na której przyswojenie przeciętnemu człowiekowi zajęłoby całe życie, a tu trzeba przyswoić w 5-6 lat

Gość gość
Mnie ortodonta na krzywe zeby zalecil jesc dwa kilo marchwi dziennie

Gość gość
Przecietny czlowiek i lekarz nieprzecietny. To wasze megalomanstwo jest nieuleczalne

Gość gość
:D:D Zwazywszy na to co wyprawiaja z tymi aparatmi i jakie sa potem tego skutki to osobiscie radze poprzestac na marchwii...przynajmniej zdrowa.

Gość gość
Ich megalomanstwo skonczy sie tam gdzie wszystko sie konczy . W trumience i zobaczymy po drugiej stronie teczy kto byl prawdziwy dobry czlowiek a kto pozer zerujacy w tym zawodzie i brylujacy byle pod siebie pod siebie ps na sam kitel leca same niedowartosciowane kobitki.

Gość gość
Jeszcze bym dostala zapalenia wyrostka od tej marchwi a dowiedzialabym sie ze to bol krzyza od przysiadow.

Gość gość
LOL :D

Gość gość
Znam przypadek gdy z dzieckiem majacym nadwage z powodu zaburzen hormonalnych rodzice udajac sie do lekarza uslyszeli iz musi do pewnych badan schudnac. Kolejny przyklad....lekarz diagnozuje przerost tkanki gruczolowej piersi....z jakis czas inny tej samej specjalnosci twierdzi na podstawie badania dotykowego ze to tkanka tluszcziwa....reszta wizyty sprowadzila sie do drobiazgowego wypytywania pacjenta co studiuje,gdzie robi i ile zarabia. Jeszcze jeden przyklad-koleś starszy na wylocie z racji wieku stwierdza u pacjenta stan zapalny zatok....mimo iz wizyta jest prywatnie kaze na pismie oswiadczyc pacjentowi iz jest ubezpieczony i podlega jakiejs tam kasie chorych...potem daje wyklad na temat technik mycia uszu i wykluca sie co do przebiegu studiow pacjenta choc ich nie studiuje w odroznieniu od pacjenta. Nastepnego dnia zostaje wykonane rtg zatok i kolejny lekarz stwierdza iz sa one czyste jak łza. Nic dziwnego skoro pacjent zglosil sie do lekarza z bólem gardła. To znane mi historie i nie bez zwiazku z tematem gdyz wspomniany lekarz jeden jak i drugi wymadrzal sie rowniez w sprawach jakich przynajmniej teoretycznie nie mogl znac.

Gość gość
Znam przypadek gdy z dzieckiem majacym nadwage z powodu zaburzen hormonalnych rodzice udajac sie do lekarza uslyszeli iz musi do pewnych badan schudnac. Kolejny przyklad....lekarz diagnozuje przerost tkanki gruczolowej piersi....z jakis czas inny tej samej specjalnosci twierdzi na podstawie badania dotykowego ze to tkanka tluszcziwa....reszta wizyty sprowadzila sie do drobiazgowego wypytywania pacjenta co studiuje,gdzie robi i ile zarabia. Jeszcze jeden przyklad-koleś starszy na wylocie z racji wieku stwierdza u pacjenta stan zapalny zatok....mimo iz wizyta jest prywatnie kaze na pismie oswiadczyc pacjentowi iz jest ubezpieczony i podlega jakiejs tam kasie chorych...potem daje wyklad na temat technik mycia uszu i wykluca sie co do przebiegu studiow pacjenta choc ich nie studiuje w odroznieniu od pacjenta. Nastepnego dnia zostaje wykonane rtg zatok i kolejny lekarz stwierdza iz sa one czyste jak łza. Nic dziwnego skoro pacjent zglosil sie do lekarza z bólem gardła. To znane mi historie i nie bez zwiazku z tematem gdyz wspomniany lekarz jeden jak i drugi wymadrzal sie rowniez w sprawach jakich przynajmniej teoretycznie nie mogl znac.

Gość gość
Finlandia w szoku jestem z tym aparatem twoim

Gość gość
Finlandia nie przesadzaj! Dwa lata moglabys potrzymac se ręką....mloda jestes...masz siłę.:classic_cool:

Gość gość
Dodam tez ze wspomniane oswiadczenie wymuszone przez owego ekscentrycznego laryngologa nie bylo rowniez w zwiazku z jakakolwiek refundacja leku bo leku na recepte nie dostal tylko kazal zrobic rtg....to pewien plus bo nie ma nic bardziej waznego niz podparcie sie badaniami....pacjent wspomniany jednak drugiej wizyty wolal nie ryzykowac i ze zdjeciem udal sie juz do innego mniej ekscentrycznego (czyt. raczej normalnego)lekarza.

Gość gość
Moja corka miala cyrk z aparatem a ty kobietom nie chce sie ich naprawiac bo to kosztuje czas ich cenny, a aparaty maja obowiazek naprawiac bo one sa drogie

Gość gość
ty się nie żal na tę marchew, bo aby ją dobrze pożuć musisz mocno pracować żwaczami (takie mięśnie. Gdy żwacze wyrobisz, to one "pociągną" Ci szczęki i masz wtedy więcej miejsca na zęby, żeby nie zachodziły na siebie i nie były takie stłoczone.

Gość gość
i krzywe zeby z przodu nagle naprostuja sie? hehehe

Gość golsc
Weźcie takich psychologów albo psychiatrów :D co jeden to inne leki i diagnoza :D Ogólnie co młodsi to gorszy poziom kształcenia....jeszcze ci ok 50-70 lat znają się bardziej na rzeczy...

Gość gość
Juz niedlugo, sami sie wykoncza tym nieuctwem

Gość gość
No nie wiem komu zależy na odświeżeniu tematu,powiem jedno,znam jednego takiego lekarza który czas prywatny poświęca dzieciom w hospicjum,to prawdziwy lekarz,żyje skromnie,nie biega po dziesięciu gabinetach prywatnych,pomaga każdemu bezinteresownie.Anioł nie człowiek,oby chociaż 30%takich było lekarzy.

Gość gość
a ten który chce zarabiać i żyć jak człowiek to już nienormalny?????

Gość gość
Zarabiac na ludzkim cierpieniu?

Gość gość
Przepych to nie zycie jak człowiek tylko jak świnia