Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx

Pierwszy raz pieke kurczaka w calosci doswiadczonne kucharki doradzcie

Polecane posty

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx

Kupilam calego kurczaka, umylam, natarlam sola. W dwoch lyzkach oleju rozrobilam papryke ostra, slodka, ziola prowansalskie i natarlam kurke. Pokropilam sokiem z cytryny, do srodka napakowalam troche czosnku, cebuli i czastki cytryny. Teraz kura sie marynuje w lodowce. Przestudiowalam wiele przepisow w necie i mam problem. wystarczy go piec 2 godziny bez przykrycia czy nalezy przykryc-bo rozne metody sa? W piekarniku dobrze dziala mi tylko termoobieg-to wystarczy? Pod koniec pieczenia wlaczylabym na grila, by sie skorka przypiekla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
Czekam na wyprobowane rady :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wsadź do rękawa w nim piecz dodaj jeszcze miodu .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
Tepa dzide to sobie zrob i wychowaj :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość_Wrocław
Ja piekę ok 1 h w naczyniu żaroodpornym z przykrywką. Potem odkrywam i przypiekam, na oko i dobrze wyglada Możesz tez upiec w rękawie, tez ok 1 h, potem worek rozciąć i dopiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość_Wrocław
Piekę też na butelce z piwem. Wtedy kuraka nabijasz na butelkę, tę mniejszą (330 ml), oczywiście bez nalepek. Ustawiasz na dolnej półce, na blaszce i pieczesz. Zajmuje to ok 1,5 h. Piwo wycieka i kurczak jest super. Jak przestanie wyciekac dodaj szczyptę soli do butelki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość_Wrocław
A matki nie gotują???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja całego kuraka zawsze piekę w rękawie. 1 kg przez 1godz. Pod koniec rozrywam rękaw i piekę aż kurczak ładnie się zarumieni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja upieklabym bez przykrycia. mam stojak pionowy dla kurczaka, ale zasada jest podobna bo pieczenia na butelce.Polecam tak jak wyzej kolezanka pisala upiec go na butelce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×