Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA

Ulga na dziecko mi się nie należy!!

Polecane posty

Gość gość
biorac pod uwage to ze osoby ktore tyle zarabiaja maja kase na p*****ly dla dzieci wiec sila rzeczy placa wiecej watu i wyzsze podatki - mogliby juz odpuscic ten limit. a tak znow wspiara sie tych co wiecznie sobie nie radza albo ciagle lape po wiecej wyciagaja a nie tych którzy maja wiecej bo harują więcej!

Moim zdaniem ta ulga to chory pomysł od samego początku :) jest bardzo, ale to bardzo mała grupa ludzi, która z niej skorzysta i będzie to pomocą, bo albo zarabiają za mało i nie dostaną całej ulgi, albo na tyle dużo, że to żadna pomoc.

Gość gość
co to znaczy ciesz sie ze ci sie tak w zyciu ułożyło. wam sie naprawde wydaje ze porzadne zarobki to kwestia szczescia? nie, takie zarobki sie biorą z wykształcenia, pracowitosci i inteligencji.

Gość gość
autorko, duzo zaraiasz jak na polskie warunki, a to, ze wzielas kredyt... a co to panstwo ochbodzi? moglas nie brac, mialabys wiecej do reki.

Gość gość
wiec gdybym zarabiała 1500zł, dostała mieszkanie, to miałabym dokładnie tyle samo kasy na życie, tyle, że jeszcze mogłabym iść do MOPSu i dostać ulge na dziecko, prawda? x ja zarabiam 1500 zł, nie mam mieszkania socjalnego, z Mops-u też mi się nie nalezy więc nie gadaj że wszystko byś dostała za darmo. ulgę na dzieci biorę.... ale i tak wychodzę w skali roku gorzej finansowo niż TY więc ogarnij się kobieto zanim coś napiszesz.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
nie, kochana, nie drę mordy tylko się upominam o to co mi się należy, bo ja też wydaje pieniądze na dziecko, na pierdołyt mnie nie stać, a jeszcze muszę sponsorować zniżki z których korzystać nie mogę! Ciągle tylko słyszę - dla najbiedniejszych niższe stawki za wywóz smieci, ulgi na przejazd dla bezrobotnych- i kto jest sponsorem tych fanaberii? JA, ale mnie sie już nic nie należy, moge się tylko zarobić na śmierć

Gość gość
z poczuciem winy ze masz wiecej niz nieudaczniki

Gość gość
wkurzona, ale ty nie jestes najbiedniejsza, nie rozumiesz?? tzreba bylo nie pakowac sie w kredyt z rata 2000. moglas wziac mniejszy...

Gość gość
tu macie wszystkie informacje, jeśli autorka ma pomoc ojca ale nie mają ślubu to 56000 rocznie, jeśli są małżeństwem min. rok to już 112000zł aby dostać ulgę. http://www.pit.pl/ulga-prorodzinna/

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
autorko, duzo zaraiasz jak na polskie warunki, a to, ze wzielas kredyt... a co to panstwo ochbodzi? moglas nie brac, mialabys wiecej do reki. x jasne, mogłabym sobie spokojnie mieszkać pod mostem - też by to nikogo nie obchodziło :)

Gość Autorka tego tematu to ja
To się zamień miejscami z tymi najbiedniejszymi!!! Zarabiam 1500zł i bierz wszystkie ulgi! Będziesz wtedy szczęśliwsza??? Zołza z ciebie!

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
Uważaj, jeszcze matką tereską zostaniesz ty najwspanialsza sponsorko i orędowniczko biednych w tym kraju x nie, nikim nie zostanę, bo nie sponsoruje nikogo z własnej woli - to jest wymuszenie rozbójnicze, na siłę

Gość Autorka tego tematu to ja
Ja zarabiam 1600zł miesięcznie, nie mam mieszkania socjalnego i jakoś nie mieszkam pod mostem! Wynajmuję, a o własnym mogę tylko pomarzyć, bo kredytu nawet nikt mi nie da!!! Zamienisz się ze mną??

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
To się zamień miejscami z tymi najbiedniejszymi!!! Zarabiam 1500zł i bierz wszystkie ulgi! Będziesz wtedy szczęśliwsza??? Zołza z ciebie x nie wiem czy będę wtedy szcześliwa, ale będe miała poczucie sprawiedliwośći - bo istnieje ULGA NA DZIECKO. Ja dziecko mam, ale ulgi już nie moge mieć

Ale życzliwa jesteś na maxa :D inni zarabiają dwa albo trzy razy więcej niż Ty i też muszą sobie jakoś poradzić z problemem przeznaczenia rozbójniczo odciąganych podatków :) a pomyśl jak oni muszą ciężko pracować w porównaniu z Tobą :p

Gość gość
wkurzona, a czemu pod mostem? moglabys wynajac, mieszkac u rodziny, u ojca dziecka...? moglabys tez wziac maly kredyt na 20m2 klite i to na wiele lat, wtedy rata nie wynosilaby 2000 zl.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
gdybym zarabiała 2 albo 3x więcej to miałabym gdzieś 1tyś złoty ulgi

Gość gość
to trzeba bylo ciezej pracowac ;P.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
ach, każdy sądzi po sobie

Gość gość
zarobki biorą się z wykształcenia i inteligencji? :D hahahahhahaa kretynka :D Szczególnie widać to po osłach posłach xD Ja tam juz dawno zauważyłam, że im wieksze zarobki tym ciemniejsza masa co po prostu szczęście miała :D No niestety, ale taka prawda :)))

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
zarobki biorą się z wykształcenia i inteligencji? hahahahhahaa kretynka Szczególnie widać to po osłach posłach xD Ja tam juz dawno zauważyłam, że im wieksze zarobki tym ciemniejsza masa co po prostu szczęście miała No niestety, ale taka prawda x no każdy musi sobie jakos swoje nieszczęście wytłumaczyć, wtedy żyje sie lżej

Nie przesadzajcie :) zarobki zależą tak samo od inteligencji, wykształcenia, zaradności, szczęścia, pleców...i innych czynników :) nic nie gwarantuje w 100% wysokich zarobków

Gość gość
Moja droga piszesz że jak byś zarabiała 1500 to byś dostała mieszkanie a ze zarabiasz wiecej to nie należy ci sie . Otóż uwierz mi że i przy zarobkach w kwocie 1500zł byś nie dostała mieszkania od miasta , bo i to są za duże zarobki jak na dwie osoby na waszym zakichanym państwie .

Gość gość
I już nie piernicz autorko, że tak tyrasz bo nawet nie wiesz co to znaczy... do mnie do urzędu przychodzą matki, które TYRAJĄ- nie chciałabyś się z nimi zamienic- uwierz... napierdzielają na 2 etaty, żeby utrzymać wynajmowaną kawalerkę i dzieci. Kobitka po studiach zarabia na 2 etatach ledwo ponad 2 tysiące i chętnie zamieniłaby się z Tobą ;) sama bym się zamieniła, bo mimo pracy w urzędzie, panstwowej i skończonymi studiami g***o mam :D

Gość gość
ja zarabiam więcej i odliczałam przez kilka lat dziecko. Coś się zmieniło???

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
a skąd ty dziecko mozesz wiedzieć co ja robię i że nie tyram? że nie pracuje na 2 etaty i nie sprzątam biur po nocach? No skąd?