Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA

Ulga na dziecko mi się nie należy!!

Polecane posty

Gość Sergiej_potomnij
nie zabrać mu wszystko tylko, że niech zrozumie, że nei wszystko mu sie należy skoro ma więcej, w polsce socjal i tak jest na żenująco niskim poziomie.

Gość gość
1. zawistne - jak ktoś ma lepiej to zabrać mu wszystko, odebrać prawa i co tylko się da x x x sama pokazala jak jestes zawistna piszac, ze kazdemu trzeba zabrac ulge, skoro ty jej nie masz oraz piszac, ze inni biedni dostaja socjalene mieszkania a ty musialas biedna wziac kredyt x x x 2. nieuczciwe - poradzono mi tutaj, że mogę a. ukrywać część dochodów; b. udawać samotną matkę x x x moze w 2 postach bylo cos takiego napisane:)

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
ale wy macie wyobraźnie fiu fiu! Moda na Sukces sie kładnia nisko

Gość Sergiej_potomnij
u nas są poprostu za wysokie podatki i tutaj jest problem !

Gość gość
"1. zawistne - jak ktoś ma lepiej to zabrać mu wszystko, odebrać prawa i co tylko się da" - sama pokazalas jak jestes zawistna piszac, ze kazdemu trzeba zabrac ulge, skoro ty jej nie masz oraz piszac, ze inni biedni dostaja socjalene mieszkania a ty musialas biedna wziac kredyt "2. nieuczciwe - poradzono mi tutaj, że mogę a. ukrywać część dochodów; b. udawać samotną matkę" - moze w 2 postach bylo cos takiego napisane:)

Gość gość
*sorry za powtorke, myslalam ze za duzo entera i kafe nie ogarneło;)

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
acha, a liczy się dopiero jak się 3x powie, czy jak? nie wstyd wam?

Gość gość
skoro juz uogolniasz, bierz pod uwage wiekszosc a nie 2 posty na 6 stron

Gość gość
ale po co 6 stron? nie lepiej te wygodne odpowiedzi?

Gość gość
Nie oszukujmy się u wielu rodzin "ubogich" sięganie po pomoc socjalną to jak sport narodowy albo sposób na życie... Więc jeśli utrudnia się życie normalnej(pracującej i radzącej sobie) rodzinie jest po prostu chore. Ulga na dziecko to tylko jedno, ale na przedszkole państwowe taka rodzina też nie ma szans... Nic dziwnego, że na dzieci decyduje się tylko biedota.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
swoimi opiniami, jak to wiecie, że pracę dostałam, bo miałam szczęście, że nie wiem co to napradę TYRAĆ dałyście mi prawo do takich samych uogólnień

Gość Sergiej_potomnij
w polsce biedota g***o dostaje problem jest w najwyższych podatkach w europie i tyle.

Gość gość
przedszkole państwowe jeszcze za darmo dla takich co zarabiają 5 tyś i mają opłat na 2 tyś? paranoja, w d****h się przewraca

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
polecam również lekturę wielu inwektyw którymi zostałam obrzucona w tym temacie - daje mi to prawo do wyciągnięcia wniosków ogólnych

Gość Sergiej_potomnij
jabyś miała 2 razy więcej dochodu też byś jęczała miałem kiedyś w pracy takiego szefa jak ty zarabiał kupe kasy, a stare meble z domu zwoził na magazyn bo szkoda wyrzucić, a kasy trzepie z 20 tys na miesiąc. W marketach potrafił kupić kosiarkę bo była w promocji mimo tego, że miaszkał w bloku i sie tym chwalił jaką okazję złapał.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
o właśnie - o tym mówię: piszą o mnie osoby jakby mnie znały - jaka jestem, co lubię, jaka będę... eh matki-polki

Gość Sergiej_potomnij
zawsze możesz więcej zarobić :) wystarczy wziąć sie do roboty tak jak piszesz :)

słuchajcie, wy naprawde uważacie, ze te 5tysiecy na autorke i dziecko to jest bogactwo? Jeszcze spłacajac kredyt? Moim zdaniem nie. To jest właśnie ta klasa średnia, której w Polsce niestety coraz mniej. Rozwarstwia się nam społeczeństwo- są albo ludzie bardzo bogaci, albo ubodzy. A to właśnie klasa średnia świadczy o kondycji Państwa. Do zeszłego roku ulga na dziecko była dla wszystkich, i tak powinno zostać.

Gość gość
nie no 3 tys na życie na 2 osób to traaaagedia. Dajmy im jeszcze darmowe szkoły przedszkola, wrócmy ulgi a tych co maja po 1000zł pozabijajmy bo przecież z takich pieniędzy nie da się żyć

Gość gość
No ja w zeszłym roku zarobiłam aż 3,5 tys (staż i umowa zlecenie) i nie dostaliśmy zwrotu całego podatku męża (notabene aż 800 zł bo zarabia najniższa krajową) tylko połowę. To dopiero denerwuje człowieka. A co do zapomóg z mopsów to dostaje je chyba tylko patologia albo rodziny z 3 i więcej dzieci po naprawdę długim wychodzeniu tych paru groszy. Najlepiej mają niestety rodziny, w których jest alkoholizm. Tylko tych dzieci szkoda bo wyrosną na taki sam element jak rodzice.

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
słuchajcie, wy naprawde uważacie, ze te 5tysiecy na autorke i dziecko to jest bogactwo? Jeszcze spłacajac kredyt? Moim zdaniem nie. To jest właśnie ta klasa średnia, której w Polsce niestety coraz mniej. Rozwarstwia się nam społeczeństwo- są albo ludzie bardzo bogaci, albo ubodzy. A to właśnie klasa średnia świadczy o kondycji Państwa. Do zeszłego roku ulga na dziecko była dla wszystkich, i tak powinno zostać x Nie czytasz tych głupot co one tu wypisują? Że dziecko do żłobka za 1500zł daję, że na Malediwy wysyłam na wakcje... No wyobraźnie to mają bujną.. :(

Gość gość
wiecie co mam koleżankę, która łącznie z mężem zarabia 20 tys miesięcznie (lekarze), mają jedno dziecko i ona nawet tej ulgi nie zauważała jak ją dostawała, tak samo nie zauważa jej braku... więc nie wiem czy ta ulga powinna być dla wszystkich.

Gość do autorkiiii
skoro jesteś samotna matka masz zapewnione miejsce w panstwowym żłobku, przedszkolu więc nie narzekaj że nic nie dostajesz biedulko.

Gość gość
pewnie że nie dla każdego, bez przesady. Co innego mieć 3 tyś na czysto na 2 osoby(kredytu na mieszkanie nikt nie zmuszał brać, mogła kupić kawalerkę)a co innego jak matka pracuje za najniższą krajową i wynajmuje bo na kredyt nie byłoby jej nigdy stać

ale to nie jest zasiłek! To jest zwrot częsci naszego podatku! To przepraszam jakaś tam polityka prorodzinna powinna dotyczyć tylko najuboższych? Chore to dla mnie! Ale dzieki tej dyskusji wiem juz z kim rozlicze wlasne dziecko :)

Gość WKKURZONA NA MAXAAA
skoro jesteś samotna matka masz zapewnione miejsce w panstwowym żłobku, przedszkolu więc nie narzekaj że nic nie dostajesz biedulko. x nie jestem samotną matką

Gość gość
a kim skoro sama z dzieckiem mieszkasz? :-D kochanicą?

Gość gość
jak nie jesteś samotną matką to masz też wypłatę męża.... więc nie rozumiem pierwszego postu że sama utrzymujesz mieszkanie....już nic nie rozumiem.

Gość gość
to ki jesteś konkubiną??? masz alimenty? więc masz więcej niż wypłatę.