Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaaaaaaaa

Szanujcie mamy i teściowe swoje

Polecane posty

Gość takaaaaaaaa

jesli sa tuż obok Was, chetne do pomocy. Byłam jedna z wielu, które narzekałay ze mi sie mama wtrąca, ze tesciowa daje " dobre rady". Wyjechalam jakis czas temu z Polski, mam drugie małe dziecko i nikogo do pomocy a nawet do pogadania sobie, do spedzenia godziny na kawie z mama czy tesciowa. I wiem ile straciłam, jaka byłam glupia w Polsce nie szanując tych dobrych rad nawet jak były głupie! to tylko gadanie, od slów korona z głow nam nie spada. Nie docenialam tego, ze mama zostawała mi chetnie z dzieckiem jak potrzebowalam wyjsc, bo bierze sie to za oczywistość. Dopóki sie czegos nie straci nie wie sie jaką to mialo wartość

Gość gość
Ja chyba jako jedna z nielicznych z kafe kocham mamę i bardzo lubię teściową :)

Gość gość
Moją mamę kocham bardzo jak jedzie do domu zawsze za nią płacze a daleko wcale nie mieszka i tęsknie za nią ,teściową szanuj***ardzo lubię , nic mi złego nie zrobiła jest mądrą kobietą . Obie nie są chętne do pomocy ale nie muszą mi w niczym pomagać i to jest wielki plus ,ale wiem że gdybym pomocy potrzebowała pomogą .

Gość takaaaaaaaa
własnie o to mi chodzi, ze ciagle czytam na tym forum, ze moja mama robi to źle, tesciowa to juz w ogóle kretynka, niech ją szlag trafi itp. Uważa sie, ze dziadkowie , babcie muszą zajmować się wnukami a to nieprawda. Nie musza a mogą a jesli mogą i chcą to super.

Gość gość
Ja rozumiem, że trzeba szanować teściowe i własne mamy i to robię, ale niestety z teściową nie utrzymuję kontaktów, ponieważ ie da się z nią wytrzymać. Zawsze starałam się być dla niej miła, pomocna, a ona miała to głęboko gdzieś. Nigdy w niczym mi nie pomogła, zawsze krytykowała wszystko co zrobiłam, a już jak wyraziłam swoje zdanie oczywiście w kulturalny sposób to stałam się wrogiem nr 1. Tesciowa nie znosi ludzi, który nie myślą tak jak ona i wszystkich terroryzuje, stroi fochy. Co roku udaje, że nie pamięta o moich urodzinach oraz o urodzinach własnego syna, ale rząda wielkich prezentów na własne święto. Nie da się z tą osobą wytrzymać, powiedzieli to nawet moi rodzice. To poprostu toksyczna osoba od której najlepiej trzymać sie z daleka.

Gość gość
a ja kładę lachę na teściowkę , wk* ła mnie i tyle

Gość gość
Cóż... Dla mnie nie jest oczywistością, że mama czy teściowa zostaną z dzieckiem, nie kawkuję i nie plotkuję z mamą i teściową i nie mam od nich żadnej pomocy. Chociaż mieszkamy wszyscy blisko, każdy ma swoje życie i ja pilnuję, żeby się w nasze za bardzo nie wtrącały. Lubię sama sobie radzić, a jak jest sytuacja awaryjna to po pierwsze ma mi pomóc mąż. Jak on nie może to wtedy szukamy pomocy w rodzinie, ale nie automatycznie u dziadków, tylko u kogoś, kto akurat ma czas pomóc. A na szacunek u mnie, to trzeba sobie zasłużyć, sam fakt, że ktoś jest moim tatą, mamą czy teściem lub teściową nie sprawia, że automatycznie ich szanuję.