Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pobilam sie z bratem i stwierdzilam ze dysproporcja silowa pomiedzy kobieta a me

Polecane posty

Gość gość

Mezczyzna jest ogromna. Jestem drobna (50kg) ale sadzilam ze mam dużo dily. Dzisiaj zaczelam przepychac sie ze starszym bratem i mimo wysilkow on bez problemu wygrywal. Kurcze, jednak wracanie samej po nocy to nie jest dobry wybor.

Gość gość
a chodzisz w szpilkach i mini?

Gość gość
a wyobraź sobie gdybyś jeszcze tak od niego strzała między oczy dostała

No wiesz co :D w życiu by mi nie przyszło do glowy siłować się z facetem :D tu można dać radę tylko podstępem :) wiesz, obuchem w łeb, albo z kopa...wiadomo gdzie :p W uczciwej walce nie ma szans :)

Gość gość
tak że nie wybierajcie bedbojów bo nie macie żadnych szans w razie czego

Gość gość
Jak wracam z imprez to owszem jestem zazwyczaj ubrana odpowiednio do okazji. Ale zawsze myslalam ze jakoś sie obronie. Dzisiaj tylko sie z nim przepychalam a on doslownie jedna reka mnie przytrzymalywal i ja juz sie nie moglam wyrwać. Ta dysproporcja nie jest naciągana teoria!

Gość gość
w ramach gender i równouprawnienia płci trzeba mu było wcześniej ręce z tyłu związać

Gość gość
Kurcze, serio uwazalam ze jestem bardzo silna. Np teraz w liceum (3 klasa) mamy do zaliczenia pompki. 15 normalnych i 8 czaturang (na wąskich rekach) i jako jedna z nielicznych dziewczyn zrobilam to zadanie na 6:) A tu jednak nie mam i tak szans w silowaniu sie z facetem

Gość gościufkaaaaaaa
widzę, że nie możesz przejść nad tym do porządku dziennego:-) ale taka prawda jest ja mam 38 lat ćwiczę na siłowni regularnie jestem w naprawdę dobrej kondycji, i nie mówię o dorosłym mężczyżnie ale o moim synu on ma 16 i pół roku i od zawsze się wygłupialiśmy, udając "walki"- on trenuje karate, do niedawna nie miał ze mną szans, wiadomo, a od pół roku to już nawet powiedziałam, że chyba damy sobie spokój bo będę wyglądała jak jakaś ofiara przemocy w rodzinie, :-))) mimo, że jest bardzo szczupły waży 68kg to jest już silniejszy ode mnie. I to gówniarz 16 lat !!!!! Tyle w temacie

Gość dfsfds
mogłas złapać za worek mosznowy i mocno ścisnąc .. Wtedy dysproporcja siłowa znika

Gość gość
pompki na 6..no też mi wyznacznik. robię 4x60 każdego dnia a jestem od ciebie prawie dwa razy cięższy. powinnaś dostać nobla za okrycie tej dysproporcji :)

Mój mąż chciał mnie nawet zapisać na kurs samoobrony, na wypadek napadu albo coś :) ale raz tylko poszłam bo w życiu nie wyobrażam sobie np pakować komuś palce w oczy :o masakra.

Gość gość
Haha, no ja tez bylam na takim kursie. Zrezygnowalam bo to jest obrzydliwe:) Albo mnie jeszcze uczyli ze mam kopać po wewn stronie lydki itd Gdzie czlowiek napadnięty by o tym pamiętal:)

Gość gość
To jest prawda :) ja mojego brata nokautuję tylko dzięki użyciu pazurów i czasami sprytnych kopnięciach

Gość gość
dlatego mądrzy ludzie w innych państwach pozwalają na nieograniczony dostęp do broni palnej, by w razie czego bezsilne ofiary mogły się obronić przed silniejszym agresorem

bardzo mądry post. łatwy dostęp do broni gwarantuje posiadanie jej tym co bardziej agresywnym i w konsekwencji używaniu im przeciwko słabszym.

Gość gość
zakaz posiadania broni gwarantuje ZAWSZE przewagę silniejszego nad słabszym dostępność broni palnej wyrównuje te szanse

tak uważasz? ile z was odważyłoby się trzymać broń palną w torebce czy w domu gdzie baraszkują małe dzieci? nawet pomimo zachowania szczególnej ostrożności. po drugiej stronie jest osoba która chce cię skrzywdzić, agresor. on nie będzie miał oporów w jej zdobyciu i użyciu.

Gość gość
na wąskich rękach robi się lżej to bardziej na triceps rób tak ręce szeroko w jednej lini z pasem barkowym, opuszczasz się (plecy proste) przytrzymujesz kilkanaście sekund nad ziemią i podnosisz zacznij od min 30 w serii

Gość gość
mówimy o MOŻLIWOŚCI posiadania i użycia broni, nie o przymusie jej posiadania :) agresor 10 razy się zastanowi, wiedząc , że możesz taką broń posiadać oni TEŻ myślą :)

Gość ghhggh
sposoby samoobrony gaz pieprzowy atakowanie jąder.. atakowanie oczu

Gość gość
broń palna powinna być zakazana, osoba słabo wyszkolana nie obroni się a będzie zagrażać sobie i otoczeniu, najmniej napastnikowi dodatkowo osoba bardzo dobrze wyszkolona z bronią palną ma znikome szanse przeciwko osobie z nożem będącą do pięciu metrów od niej. pełno filmików na yt przedstawiających to.

no dobrze, wyobraźmy sobie taką sytuację :) dziewczyna wraca nocą z imprezy, w torebce ma broń i czuje się z nią pewnie :) zostaje zaatakowana od tyłu, jakieś uderzenie albo przystawienie jej tej broni do głowy. myśli wtedy o wyjęciu swojej czy ogarnia ją przerażenie i robi to co jej każą? ten MYŚLĄCY agresor odrzuci jej torebkę na bok i nici z obrony. tyle z twojej teorii. ci co mądrzejsi ludzie wnikliwie przeanalizowali plusy i minusy tej kwestii i wybrali słusznie. nie chciałbym być w nocy postrzelony przez naćpanego gówniarza który podkradł bron ojcu, a ty?

Gość gość
naćpany gówniarz dzisiaj może ci przeciąć nożem tętnicę i wykrwawisz się na śmierć w 8 sekund, żaden argument w przypadku społeczeństwa , które nie zostało pozbawione podstawowej możliwości samoobrony, czyli ma nieograniczony legislacją państwową dostęp do broni palnej, agresor nie może czuć się bezpiecznie , może bowiem narazić się na kulkę w plecy od przypadkowego przechodnia dzisiaj w Polsce nie ma bohaterów, banda gówniarzy może bezkarnie zatłuc człowieka w tramwaju czy na przystanku, reszta siedzi cicho

Gość gość
Dzisiaj w usa więcej dzieci topi się w przydomowych basenach, niż ginie od broni palnej pozostawionej nieostrożnie przez rodziców.

"może bowiem narazić się na kulkę w plecy od przypadkowego przechodnia" to dotyczy się również ciebie. każdy ma prawo do swoich poglądów, twoje mi nie odpowiadają i cieszę się, że ktoś kto sprawuje władzę podziela akurat moje.

Gość gość
nie masz żadnych argumentów wynikających z jakichkolwiek logicznych przemyśleń po swojej stronie i przegrywasz tę dyskusję posiłkując się idiotycznym : więcej ludzi myśli tak jak ja, więc ja mam rację dlatego demokracja jest system najgłupszym z możliwych całe szczęście, że Kopernik nie żył w demokracji :D

Gość taki jeden nie znacie
To wy kobiety nie zdawałyście sobie z tego sprawy? Oczywiście, że nie macie żadnych szans i możecie trenować sobie nawet po 20 lat, a i tak zwykły pierwszy lepszy facet z ulicy ma was na strzała, a instruktorzy samoobrony ciągną hajs, oj ciągną :D