Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnolia na patyku

jaki sport dla tego dziecka? :(

Polecane posty

Gość magnolia na patyku

Co interesuje waszych 6-7 latków. Moje dziecko co tylko zacznie, to szczerze tego nienawidzi :( Nawet basen mimo, że pływa świetnie (zaczął jak miał pół roku). Poza tym piłka nożna, karate... Wszystko nudne! Sześciolatek nie umie udawać. Widzę, że go to bardzo nudzi. A chłopak jest mega *****iwy i sprawny fizycznie, tylko muszę go bardzo do tego namawiać. Sama mam już dość. Jedyne co lub i to jazda na rowerze. Uwielbia długie (dla mnie nudne) wycieczki, ale nie można tego robić zimą.

Gość magnolia na patyku
a, jeszcze rok chodził na tenis. Bardziej podobało mu się granie na rakiecie jak na gitarze i gonienie nią innych dzieci.

Gość chlamydia
kup mu rower stacjonarny :DD a tak poważnie, może po prostu nie interesuje się sportem. Dlaczego mu narzucasz dodatkowe zajęcia których nie lubi?

Gość magnolia na patyku
Próbuję go zrozumieć i wybrać mu taki ruch, jaki mu się spodoba. Uważam, że dziecko powinno brać udział w zajęciach sportowych. Ruch jest ważny.

Gość ex_debill_znowu_po
próbuj rożnych zajęć, ale może dorywczo, żeby nie musiał się angażowac w tygodnie treningów, tylko jako zabawa? jak lubi rower, czy wycieczki to moze łażenie po górach mu się spodoba? wspinaczka? mój ma odwrotnie - entuzjazm do rożnych zajęć, czy mu wychodzi, czy nie, ale koordynacja ruchowa leży...

Gość gość
A wysyłacie go samego? Może całą rodziną- na ściankę wspinaczkową (gorąco polecam), albo na basen właśnie? A może mu taniec pasuje? Ty co robisz? Siłownia, fitness?

Gość magnolia na patyku
ja biegam (maratony ;) ) chodzę na siłownie i latem non stop gram z nim w piłkę, jeżdżę na rowerze. Mój mąż podobnie, więc po nas widzi, że to fajne jest. Rodzinne wyjścia uwielbia, ale tylko dlatego, bo można się powygłupiać i trener nic nie karze. Nie ma słuchania i wykonywania poleceń, tylko można robić co się chce. Jemu najtrudniej do poleceń trenera się dopasować. Na karate było najgorzej - każde wypowiedziane słowo, czy wygłup (co robi bob stop) - karne przysiady itd :(

Gość malutka310
Bardzo łatwo można sprawdzić swoje predyspozycje sportowe do różnych sportów http://www.lekarzwdowik.pl/ ta strona na pewno pomoże

Gość gość
moja 6latka tez czesto zmienia zdanie za temat zajec sportowych, probowala juz zumby (2lata chodzila i teraz juz nie chce) rugby (grala pol roku i jej sie podobalo ale grupa sie rozwiazala) plywania. Teraz gra w pilke nozna i chodzi na ginastyke artystyczna (to juz od dwoch lat)ja tez uwazam, ze sport i ruch jest bardzo wazny, tyle, ze ja sie nie martwie tym, ze corka zmienia co chwile zdanie, niech sobie probuje roznych zajec, w koncu to jeszcze male dziecko, jeszcze ma czas

Gość gość
Zabierz go w jednym tygodniu na rower, w nastepnym na tenis, a w trzecim na basen, potem na piłkę i tak w kółko. Po co na siłę kogoś zmuszać żeby miał hobby.Sport też może być przyjemnością, i nie musi osiągać sukcesów w jednej dziedzinie, skoro szybko się nudzi niech robi wiele różnych rzeczy. Będzie miał ******* którym Ci zależy i będzie miał zabawę , na którą on liczy.

Gość Biedrrronka___
Warto sprawdzić predyspozycje synka i, kierując się nimi, podjąć decyzję. Każdy ma jakieś wrodzone zdolności, warto je tylko sprawdzić, łatwo i szybko. Tu link do reszty informacji: http://www.lekarzwdowik.pl/