Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciuszki z lumpeksu

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek dziecięcych w lumpeksach? Dziecko rośnie na początku w szybkim tempie i jest to chyba bardziej ekonomiczne? Nie mówie o całej wyprawce, ale o np. części ubranek. Proszę o powstrzymanie się od wulgarnych komentarzy... krytyka owszem, ale z umiarem proszę:)

Gość gość
prawdę mówiąc, jeśli chcesz zaoszczędzić na początku na ubrankach to możesz kupić je w pepco kik albo textil market. mają jakościowo dobre ubranka i nie są drogie już od 7 zł. ja osobiście myślę że nie warto kupować w lumpeksach ( choć na początku też o tym myślałam ) bo tam musisz dać ok 3 - 4 zł za śpiocha, często już używanego, rozciągniętego itp. dla mnie to nie jest sterylne, mimo że wyprane itp ale jakoś mnie to zniechęca. przejdź po lumpeksach zobacz na ceny i przejdź się po tych sklepach co wyżej napisałam i porównaj ceny. często w necie też można jakieś okazje fajne znaleźć,

Gość gość
mam kilka naprawdę fajnych ciuszków z lumpeksu... mówię tu o np kombinezonie zimowym, za który zapłaciłam 15 zł. W żadnym z tych sklepów nie kupisz za taką cenę raczej, ale jeśli chodzi o śpiochy to fakt w pepco np. bardziej się opłaca bo masz nowe, czyste, sterylne :)

Gość gość
no tak kombinezonik ok można kupić w lumpeksie ale wydaje mi się że takie ubranka jakie maja styczność z dziecka skórą lepiej kupić nowe w najtańszym sklepie i od początku prać w jednym proszku dla dziecka niż kupić z lumpeksu, Te ubrania wszystkie w lumpach są takim specyfikiem pryskane żeby ładnie pachniały itp. a wydaje mi się że to nie jest najlepsze jeśli mają nosić te ubranka niemowlaczki

Gość gość
ja kupiłam tam prawie wszystko, wygotowałam w pralce w proszku dla dzieci i nie żałuje swojej decyzji. Z pierwszych ciuszków syn wyrósł po niecałych 2 tygodniach więc nie było mi żal bo wydałam na to grosze:) za zaoszczędzone pieniądze wolałam kupić lepsze pampersy itp:)

Gość gość
ja kupowałam ubranka w tańszych sklepach i za wszystko ( kupiłam na ok 3 miesiące ubranek ) zapłaciłam ok 500 zł. wydaje mi się że to nie jest za wiele i nie żal mi tych pieniędzy. te ubranka po wygotowaniu nie zrobiły się rozciągnięte itp ?? ja nie prałam w 95 st tylko w 60 i ubranka mają swoją pierwotną formę tzn nie rozciągnięte itp.

Gość gość
nic się nie stało z nimi i wybierałam te naprawdę dobrze utrzymane. Nie zawsze lumpeks to same szmaty, a znalazłam sporo ciuszków firmowych więc naprawde ok :)

Gość gość
Od poczatku miałam kilka ubranek używanych, z czasem mam ich coraz więcej - to po prostu jest namacalnie opłacalne. Wszystkie rzeczy z lumpa wyprane i choć raz wyprasowałam. Nie czułam obrzydzenia, dziecku nic nie było. A w proszkach/płynach dla dzieci prałam max do 4m-ca, później persil, omo (uważam, że lepiej piorą), więc ogólnie nie mam zastrzeżeń do czystości ubranek z lumpeksu. Jestem z Warszawy, są tu naprawdę niezłe lumpy (nietanie), ale i tak warto, bo rzeczy świetne gatunkowo i niepowtarzalne.

Gość gość
A ja uważam, że warto. Masz dobre ciuszki w dobrej cenie a dziecko i tak szybko wyrośnie, mają też nowe z metką czasem. I jakosć nieporównywalna do pepco. Na dodatek dostaniesz bajeczne bluzeczki śpioszki itp z bohaterami bajek gdzie w innych sklepach zapłaciłabyś za to z 50zł. Ja w wyprawce dla dziecka mam mniej więcej połowę nowych z różnych sklepòw i polowe używanych.

Gość gość
ja mam dużo nowych, były śliczne nie mogłam się oprzeć . Wydałam prawie 1000 zł ( a większość kupione po przecenach ). I mam też 2 razy większą torbę z lumpeksu - za wszystko może z 70 zł dałam, kupowana na raty, starannie selekcjonowane prze ze mnie, więc nie są to rozciągnięte, zmechacone ani poplamione. Bębę używać jednych i drugich.

Gość gość
ani w pepco ani w textil market czy gdziekolwiek w tego typu sklepach nie kupisz tak dobrych jakościowo rzeczy, jakie znajdziesz w ciucholandzie. ja mam to szczescie, ze obok mojego domu są dwa najlepsze w miescie i naprawde czasem wychodzę z pełnymi workami-takie cuda tam znajduję. początkowo "bo noworodek tak szybko rosnie", potem dla niemowlaka, a teraz nawet dla siebie znajduję świetne ciuchy - sukienki river island, t-shirty diesla, ciuszki dziecięce petit bateau, gap... często z metkami, albo faktycznie jak nowe.

Gość gość
Nie wiem co to ten textil market byćmoże u mnie w mieście go nie ma, ale w pepco faktycznie ciuszki nie zachwycają jakością, przynajmniej nie wszystkie. Kupiłam tam parę kaftaników ale ogólnie w ciuchlandzie na prawdę znajdziesz super jakość znanych firm. Ja też do wyprawki trochę kupiłam w takich sklepach niefirmowych, mają polskie ubranka