Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy komornik moze zajac swiadczenia rodzinne na koncie

Polecane posty

Gość gość

witam.chce aby od nastepnego mca zasilki wplywaly mi na konto jest tego dokladnie 709zł i mam pytanie odnosnie zajecia wierzytelnosci na koncie(blokada komornicza) czy moga mi zajac te pieniadze jesli sa na dzieci?

Gość gość
up

Gość gość
a dlaczego masz komornika? na jaką kwotę? może nie ryzykuj, bierz kasę do ręki lepiej.

Gość gość
Nie, nie może.

Gość gość
no jesli konto jest zablokowane to tego hajsu nie wyplacisz :/

Gość gość
jak pójdzie do banku to w kasie jej wypłacą

Gość gość
konto zalozylam wczoraj w banku w ktorym w kasie pobieralam zasilek.na drugim koncie mam blokade na minus 3tys.gdzies czytalam ze komornik nie ma prawa zajac alimentow zasilkow i zasilkow z mopsu

Gość gość
tak jak ci napisałam wyżej, komornik nie ma prawa do pobrania tych pieniędzy

Gość gość
TU PYTASZ? Zapytaj np. w banku,oni będą wiedzieć.

Gość gość
Nie może, bank prowadzący konto musi wypłacić to świadczenie

Gość gość
A nie lepiej c to spłacać? Boże jak wy myślicie.Znam osobę co tak kombinowała i uzbierało jej się kilkadziesiąt tyś do zapłaty.

Gość gość
Ludzie jak jest blokada komornicza na koncie to w bankh nie wyplaca jej tych pieniedzy.blokade mkze zdjac tylko komornik.kojto bedziesz miala zablokowane dopoki nie udowodnisz komornikow skad te srodki masz.tak wiec bedziesz musiala pofatygowac sie do niego osoboscie i udowodnic ze srodki masz z mops/alimenty itp.komornik zajmuje konto nie patrzac na to skad srodki na nim sa...dopiero po weryfikacji zwolni je(jezeli jest ku temu podstawa).panie w banku nie maja nic do tego czy ci te pieniadze wyplaca czy nie.

Gość gość
Zgadzam sie z toba, jestem w podobnej sytuacji na Konto wplywa Mi tylko 589.03 zl alimentow na trojke moich dzieci, udowodnilam ze to alimenta wyslalam z trzech Miesiecy wyciag konta otrzymalam pismo 19.10.15 A Konto dalej zablokowane dzwonilam dwa razy Do komornika za kazdym razem slysze no trzeba czekac pismo Do banku wyslalismy ale Bank nie odebral nie mamy potwierdzenia jeszcze zobaczcie jak klamia 16 dni idzie List polecony o odblokowanie mojego konta Do banku zenada normalnie oszustwo, sama wychowuje dzieci jestem zalamana nie mam srodkow Do zycia trzy miesiace. Nie wiem Co robic.

Gość gość
Zasiłków nie może ściągać, bo są to pieniądze, które dostajesz od państwa, a nie Twoje zarobione.

Gość gość
tak tego komornik ruszyć nie może ale na koncie już tak, dobrze ci tu piszą, zlikwiduj konto i nie rób sobie kłopotów

Gość gość
Witam pracuje w kancelarii i osoba z dnia 22.02.2014r. g.13.17 dobrze napisala.komornik nie bada jakie jest zrodlo wplywajacych kwot na konto.bank przelewa pieniadze na konto komornika i ta kwota juz jest traktowana jako wierzytelnosc. Jesli sie okaze ze zostalo zajete ci konto musisz zlozyc wniosek plus wyciag z 3ostatnich miesiecy.we wniosku musisz napisac ze wnosisz o zwolnienie rachunku w czesci wplywajacych alimentow.

Gość gość
Gosc 00:37 sa banki ktore mimo ze otrzymaja zwolnienie czy umorzenie rachunku dlugo to realizuja.

Gość gość
Komornik zajmuje hajs i nie pyta kogo to owszem odda ci ale wyjasnianie potrwa Idz wczensniej do komoenika z decyzjami o zasilki wtedy Ci nie zajmie inaczej 0rzyblokuje ci konto

Gość gość
No niestety komornik fleja moze wszystko. Czasem dlugi przechodza na nas z kogos, a nas gdy staramy sie byc uczciwi i ciezko pracujemy okradaja z najnizszej egzystencji zycia.

Gość gość
moze ten PIS im pazerne łapki ukroci