Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aiwlys1987

ismigen szczepionka

Polecane posty

hej mam pytanie moje dziecko bierze od dwoch dni szczepionke p[od jezyk ismigen i mam w zwiazku z tym pytanie czy jak pod jezykiem po jakims czasie powstanie taka papka z tej tabletki to zy córka moze to połknac czy nie za bardzo

Gość gość
boszzz... podajesz dziecku coś, o czym nie masz podstawowej wiedzy?!?!?! ulotki na oczy nie zobaczyłaś, co? ale nazwę znasz-to i tak już krok milowy, zazwyczaj mamusie szczepią "no tą co w 2 miesiącu, no trzecią dostał, no wiesz, ta co przypomnienie" ...

Gość gość
Szczepionka rozpuszcza się i wtedy papkę normalnie zjada się...:D

Gość gość
na śniadanie :P

Gość gość
A...I jeszcze jedno, przemądrzały gościu powyżej: Na ulotce NIC NIE PISZE, co zrobić z tą papką...Wiem, bo czytałam uważnie...:p

Gość gość
to logiczne ze sie polyka a niby co ? to juz nie zostaje pod jezykiem tylko wyplywa, synek skonczyl 10 tabletke I dawki, i sam wiedzial,ze jak papka to polykac, btw. mamy ten lek o laryngolog i alergolog ponoc jest b.dobry

mozecie byc ciutke milsi i nie skakac do mnie z zebami zapytalam tylko grzecznie a wy sie tak wypowiadacie jak bym byla jakas kretynka

Gość gość
bo jesteś. sam fakt podawania dziecku czegoś, o czym nie masz PEŁNEJ wiedzy, a co ingeruje w jego organizm, co ma wpływ na jego zdrowie jest durne. Prawda taka na dzień dobry ode mnie dla ciebie. Żegnam, już się nie produkuj, bo lecę właśnie do pracy ;)

Gość gość
Leć, leć...Może wyplujesz swój jad gdzie indziej...:D

akurat tak sie sklada lek przepisala mi laryngolog i tylko interesuje mnie fakt czy ta papke polykac czy czekac az sie rozpusci i wiesz co spadaj :P

Gość gość
Mnie też zapisał ten lek laryngolog i powiedział, że rozpuszcza się go pod językiem. Nic nie wspomniał, że po tym "rozpuszczaniu" zostanie taka ciaparyga...:O Pierwszy raz trzymałam ją tak chyba z godzinę, bo myślałam, że taka "trudno rozpuszczalna"...A na ulotce nic a nic nie pisze. W końcu zjadłam tą breję a przy kolejnej wizycie zapytałam o tolekarza i powiedział, że trzeba zjeść...:D

no i takiej odpowiedzi oczekiwalam ja tez myslalam ze wlozy sie ja pod jezyk i sie rozpusci szybko ladnie corka tez pierwszy raz trzymala dlugo pod jezykiem ale ta papka zostala wiec kazalam połknac :) dzieki :)