Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką książką zainteresować ośmiolatka

Polecane posty

Gość gość

Tak pragnęłabym,żeby zaczął czytać i żeby go to wciągnęło.

Gość gość
chłopiec?

Gość gość
Tak chłopiec. Tolkien, dzięki.A co jeszcze?

Gość gość
Harry Potter

Gość gość
Tolkien to było chyba w żartach, bo wątpię, że 8latek to zrozumie. Raczej "Mikołajek", "Koszmarny Karolek", "Opowieści z Narnii"(lektura), "Doktor Dollitle", "Biały kieł" (z klasyki)

Gość gość
aha, "Mikołajków" jest cała seria

Gość gość
Tolkiena nie znam, miałam zamiar poczytać w Internecie o czym pisze. Jestem babcią i bardzo mi zależy. Więc kiepski żart w takim układzie. I bardzo nie na miejscu. Nikt nie jest omnibusem.

Gość gość
Mój syn ma 13 lat , a za Potterem nie przepada.

Gość gość
"Mikołajek" będzie bardzo odpowiedni.

Gość gość
Popieram, Harry Potter. Mnie w podobnym wieku bardzo zainteresował i dzięki tej książce zaczęłam w ogóle czytać.

Gość gość
I zapomniałam dodać, że czyta właśnie "Opowieści z Narnii". Więc to chyba jak dla ośmiolatka też jeszcze za poważne.

Gość gość
Może jakaś babia albo mama coś podpowie?

To Ty jesteś babcią :) w takim razie na 100% źle oceniasz książki jako "za poważne" :) To już nie te czasy kiedy 8-latków fascynowal Puchatek, albo Pippi :p

Gość gość
Miało być babcia. Myślałam, że są tacy ludzie, którym dobro innych dzieci jest również ważne.

Gość gość
Miałam właśnie zaproponować Puchatka.Może "Pinokio",albo "Pożyczalscy idą w świat".

Gość gość
Puchatka akurat już dawno przeczytał.

A tak poza wszystkim miłość do czytania trudno zaszczepić :) albo się lubi albo nie. Może w tym pomóc bardziej nie to, że będziesz mu podsuwać książki, ale to, że dziecko widzi, że np mama, tata w wolnym czasie czytają, wybierając to zamiast tv albo komputera :) o ile w ogóle coś może naklonić kogoś do czegoś, oprócz samej własnej natury :) np nie wyobrażam sobie co mogłoby mnie naklonić do polubienia biegania :D

Gość gość
Mały Książe

Gość gość
przemuś, w******eś z tym Tolkienem:D a mamusia czy jej podszyw jeszcze lepsza jak sama kompletnie nie oczytana to co będzie wciskać dzieciakowi. strach.

Gość gość
Zamiast czytać pierdoły niech zacznie czytać książki z przydatną w życiu wiedzą. A takie lektury też są bardzo ciekawe i nie są w ogóle nudne. Polecam kamsutrę :)

Gość gość
kup jemu Mikołajka i Koszmarnego Karolka są super,moja córka i chrześniak czytają zaciekle potem sobie opowiadają aż się zaplują:),natomiast mój brat nie lubiał czytać żeby trenował tę umiejętność tata zaopatrywał go w gazetę"auto Moto" czy takie coś. o samochodach w każdym bądź razie,dosłownie wyuczał się tego na pamięć i komiksy to chciał czytać,nawet sam później tworzył.

Gość gość
Ja tez uwazam ze harry Potter... niesamowicie wciaga, tyle ze to długie, zle jak ktos ma problemy z czytaniem. Zeby nauczyc sie czytac polecam komiksy, rewelacja do nauki czytania. Ja sie zaczytywałam jako dziecko tez opowiesciach z Narnii, ksiazkach Chmielewskiej dla dzieci - zwlaszca Nawiedzony Dom, seria o Panu Samochodziku- szczególnei - Ksiega strachów, i jeszcze Adam Bahdaj miał fajne ksiazki dla dzieci.. Ew. przygody Tomka Sawyera