Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koraa28

Starania o dziecko a przeziebienie i leki

Polecane posty

Gość koraa28

Hey dzieczwyczny z mezem staramy sie o dziedzie zaczely mi sie dni plowne 2 razy w tym tyg maz doszedl we mnie ale dzis czuje sie chora i bralam febrisan........... czy leki maja wplyw na plemniki??? jesli np dzis przed stosunkiem bralam leki i pozniej po......?

Gość gość
kolejna matka imbecylka

Gość gość
nie maja wplywu na plemniki ale maja wplyw na plod- jezeli doszlo do zaplodnienia. nie bierz zadnych leków na grype bo dzialaja poronnie. ja tak poronilam pierwsza ciaze, bylam przeziebiona bralam non stop fervex, potem okazalo sie ze bylam w 3 tyg ciazy i w 5 tyg poronilam

Gość gość
do puki nie wytworzy się pępowina czyli jakiś 4 tydzień ciąży (dokładnie nie wiem) dziecku nic nie szkodzi. Co do samego zapłodnienia to natura to tak stworzyła że, jeśli organizm kobiety uznaje że jest zbyt słaby żeby ciąża mogła przetrwać to często szuka lepszej okazji, np przesuwa się jajeczkowanie. Często się zdarza że właśnie dziewczyny przyjmując silne leki np antybiotyki mają właśnie takie sytuacje jak spóźniające się miesiączki. do osoby wyżej to poronienie mogło wystąpić nie koniecznie w skutek leków które brałaś. Choroba powoduje osłabienie organizmu. A osłabiony organizm to często problemy hormonalne. A wiadomo że w ciąży potrzebny jest ten najważniejszy progesteron.

Gość gość
no nie wiem, ginekolog mi powiedzial ze wszystkie leki przeciwgrypowe oprocz paracetamolu uszkadzaja płod dlatego w ciazy mozna brac tylko apap, paracetamol.

Gość koraa28
ah ok dzięki za info to dopiero byl 5 dzien od 1 starań, wiec do zapłodnienia raczej nie moglo jeszcze dojsc, poza tym nie odczuwam jeszcze dni płodnych........ bo cykle mam nieregularne ostatnio okres 6 lutego a cykle mam czasem 35, 39 dniowe roznie....

Gość koraa28
ale na wszelki wypadek nie będę brała leków pozostaje sok malinowy itd....... gorzej jak się rozłożę......