Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mi brak weny

Co robicie dziś na obiad?

Polecane posty

Gość juz mi brak weny
Ja sama jej nie robiłam, jadłam u kuzynki, oni zachwalali, ale mi jakoś nie bardzo smakowała. Może dlatego, że właśnie lubię pikantne jedzenie :)

Gość mama2c
ziemniaki z sosem, klopsy mielone a do tego marchewka z groszkiem :-) na jutro - gulasz

Gość gość
wejdz na gotujmy .pl , tam sporo masz przepisów .A ja mam dzis kapuśniak z golonką i prażochy

Gość mama2c
a co to są prażochy? pytam poważnie, bo nie znam

Gość gość
gooogle nie boli.....

Gość gość
U nas tydzien obiadowy wygladal tak Poniedzialek zupa jarzynowa i kalafior smazony Wtorek zupa ogorkowa i placki ziemniaczane Sroda zupa brokulowa i zapiekanka z makaronu Czwartek zupa buraczkowa i pierogi z serem lub grzybami do wyboru Piatek pomidorowa z ryzem i nalesniki Sobota zimniaki i piers z kurczaka faszerowana pieczarkani i serem plus dwie surowki A jutro rosol i mielone.

Gość mama2c
no ale tego to już na prawdę nie łapię - gooogle- wtf??

Gość gość
:) moj synek konczy dzisiaj 8 lat wiec ustalilismy ze dzisiaj on jest szefem , jedziemy do duzego sklepu z zabawkami , tam moze sobie wybrac co chce a potem to on decyduje co i gdzie jemy ( czyli bedzie niezdrowo)

Gość kkarmazynkowwa
Też nie mam dziś żadnego pomysłu na obiad, idealnie byłoby zrobić coś pysznego zdrowego i szybkiego :classic_cool:

Gość gość
my mamy dziś bigos i kanapki. Co do zupy z serków to o jakiej wy mówicie? Bo ja robię taką z porem smażonym na maśle, pieczarkami i kulkami z mięsa mielonego, potem daje dwa takie duże serki topione i dużo pieprzu, im dłużej jest gotowana tym jest lepsza.

Gość gość
Ja robie karkowke duszona w keczupie i kapusta kiszona

Gość gość
Czy ktoś robi dzisiaj zupę z serków na kostce rosołowej dla swoich pociech? :p

Gość gość
pieczeń rzymska z jakiem polecam na obiad i kanapki

Gość gość
Ja lepie pierogi ruskie

Gość gość
ziemniaki,surówka z jabłka, marchewki i selera, kotlety drobiowe w płatkach kukurydzianych, i ciasto drożdżowe z mrożonymi śliwkami będzie na podwieczorek.

Gość gość
Ja dziś robię lazanię ze szpinakiem i serem pleśniowym, jutro jeszcze nie zdecydowałam, albo klasyka-kurczak, ziemniaki, surówka- albo łazanki, bo coś mam ochotę...

Gość gość
ziemniaki,surówka z jabłka, marchewki i selera, kotlety drobiowe w płatkach kukurydzianych, i ciasto drożdżowe z mrożonymi śliwkami będzie na podwieczorek. ttttt zazdroszczę tych śliwek, mi się skończyły. Można kupić mrożone śliwki?

Gość Nie ma znaczenia czy ta
zupa z serków jest doprawiona czy tez nie :O każdy kto świństw nie jada przy jej konsumpcji czuje sie, jakby jadł płynny plastik :O a jak na kostce to dodatkowo z słono-tłusta pultą witaminową. Na zapchane takim koktajlem tetnice żadne bieganie nie pomoże

Gość gość
Ziemniaki z sosem grzybowym, takim z prawdziwych grzybów tyle że mrożonych

Gość gość
te grzyby to dla dzieciaków?

Gość gość
Mam kurczaka w białym sosie z kaszą gryczaną dla dzieci marchewka z jabłkiem a dla nas pikle.

Gość gość
Można kupić mrożone śliwki. Ja znów się zastanawiam, czy ciasto z nimi wyjdzie dobre? Mam taki przepis na ciasto jogurtowe ale sezon na śliwki krótki a z tymi owocami mi smakują najbardziej. Zimą daję brzoskwinie. Ale chyba spróbuję te śliwki. x Co do tej zupy z serków to ja ją robię, jak pisałam wyżej, z pieczarkami i mięsem, na duży garnek daję dwa serki, daję tez dużo pieczarek, te serki bardziej na kolor bo ich nie czuć za bardzo, jest smaczna. Ale tylko kostka i serki to faktycznie musi być paskudna.

Gość gość
są mrożone sliwki, wiśnie, maliny, truskawki. Wyjdzie drozej niż z własnej zamrażarki ale raz kiedyś można zaszaleć :)

Gość gość
GOLABKI !! jeeeee ! :))

Gość gość
nie wiem czy jogurtowe wyjdzie z mrożonymi śliwkami, na pewno sliwki opadną na dół. drożdżowe często robię z mrożonek i jest super, ciasto takie jest dość zbite i utrzymuje ciężar zamrożonych sliwek, na to kruszonka waniliowa lub cynamonowa i naparwde jest super.

Gość gość
a ja naleśniki z pieczarkami i serem żółtym. i krupnik mam wczorajszy.