Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mi brak weny

Co robicie dziś na obiad?

Polecane posty

zapomnialam ze ty eko mamy siedza:D dziewczyny szkoda czasu na spiecia,piekna pogoda:) pakuje mama do wozka i lecimy pobiegac Zycze Wam slonca w sercach,radosci i takiego spokoju wewnetrzenego cmok👄

Gość gość
cmoknij się 😘 i smacznych serków :O

Gość gość
spaghetti bolognese z parmezanem. u nas deszczowo i ponuro.

Gość gość
Kocham kafe i mamy,które pozjadały wszystkie rozumy.Targują sie,która lepsza jak przekupy

Gość gość
bardzo żałuję, że nie mam bardzo dużej zamrażarki, latem wrzuciłabym do niej wszystko, bo nie nie chce mi się robić zapraw, choć zmuszam się i później jestem z tego zadowolona. Teraz wyciągałabym swoje warzywa i owoce a tak muszę kupić mrożonego brokuła, bo świeże są już paskudne w smaku.

Gość gość
Będzie zapiekanka. Najpyszniejsza bo zrobiona przez meza :D

Gość gość
U nas schabowe,ziemniaki i surówka :)

Gość gość
akurat dzieciaków nie mam ale robie na obiad filet z dorsza atlantyckiego na którego wybuliłam w lidlu full kasy że mam kaca moralnego :O:O:O oczywiście do tego kartofle gotowane w mundurkach i prawdziwe tarte buraki z cebulą dymką, gotuję wszystkie warzywa w mundurkach żeby lepiej składniki odżywcze się zachowały a po ugotowaniu obieram wiuadomo :)

Gość gość
kupuję mrożonego dorsza atlantyckiego w rybnym za 27zł/kg, wolę zjeść rzadziej a dobrą rybę niż co drugi dzień a byle co.

Gość gość
frytki i rybka

Gość gość
dzisiaj makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem w sosie jogurtowym, na jutro planuję kotlety z grochu z frytkami i surówką

Gość gość
jestem gościem od tego fileta z dorsza :classic_cool: ja nie widze nic złego w dodawaniu serków topionych do zup jako zagęszczacz pod warunkiem że nie jest to robione na odpieprz, dodaję serek topiony do zupy warzywnej w której sa brokuły, por, posiekane pyry, kalafior, marchew, do zupy takiej dodaję kurkumę zeby miała fajny żółty kolor, no i można dodać usmażone kawałki małych pomidorków koktajlowych albo rzymskich smakowałyście te pierogi z brokułami i z pieczarkami w lidlu?? dla mnie niebo w gębie:)

Gość jestem gościem od tego fileta
ja za tego dorsza wybuliłam 21 zł tacka świerzy filet, niecałe pół kilograma

Gość gość
nie jadłam pierogów ale musiałabym mieć osobny obiad dla młodszego dziecka, kiedyś przy okazji kupię.

Gość jestem gościem od tego fileta
oczywiście kostek rosołowych najlepiej zużywać jak najmniej, bo to przecież konglomerat tablicy mendelejewa :O jak robicie wywar z bulionów to obrócz pora , marchewy i selera oraz pietruszki dodajcie obraną cebulę i jeszcze inne warzywa które można sie "pozbyć" po ugotowaniu, można wrzucić ziele angielskie i liście laurowe, czosnek

Co do tych pierogów to nie jadłam ich, ale skorzystałam z pomysłu żeby w domu zrobić pierogi z pieczarkami i brokułem, dodałam jeszcze żółty ser i były pyszne :)

Gość gość
Non stop ten temat,i w kolko to samo gotujecie,nalesniki,mielone,pierogi i placki ziemniaczane,insporacji to tu czlowiek nie znajdzie

Gość gość
Dorsz jest dobry ale to jedna z najtanszych ryb,widac ze porzadnej ryby w zyciu nie jadlyscie

Gość gość
a ja nie jestem głupia aby zapieprzać pół dnia w garach, idę na obiad do porządnego lokalu

Gość gość
dorsz atlantycki, dla mnie smaczny, wszystko zależy od umiejętności, robię go z białym sosem z brokułami i marchewką, pycha :)

Gość gość
Ja dzisiaj nic nie robie.kazdu pan obsluguje sie sam

Gość gość
nie mam przepisu, rybę skrapiam cytryną, przyprawiam pieprzem ziołowym, solę, posypuje suszonym koperkiem, wrzucam warzywa, zalewam odrobina wody i duszę ok. 15 min., wyjmuję rybę, zaprawiam sos jogurtem naturalnym typu greckiego z odrobiną mąki, trochę podduszę, wyłączam gaz, wkładam rybę i zostawiam na dojście na kilkanaście minut, zazwyczaj trzeba dosolić, bo sól wyparowuje.

Gość gość
Ja natyram sie caly tydzien.praca pozniej stanie przy garach,sprzatanie,prasowanie.wiec w weekend nie robie nic to sa dni dla mnie.wole pomalowac paznokcie zrobic maseczke a nie stac pol dnia w garach i robic za kelnerke i sprzataczke