Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mi brak weny

Co robicie dziś na obiad?

Polecane posty

Gość gość
następna co ma męża, co ma dwie lewe ręce?

Gość gość
Hihi a ja lubię stać przy garach bo mam urlop :) Dzisiaj na obiad barszczyk biały na domowej kiełbasie a na drugie pulpety w sosie pomidorowym z makaronem i surówką z selera :)

Gość gość
Kolezanko 12,42 moze twoj maz ma dwie lewe rece.moj pracuje od rana do wieczora wiec nie dziw mu sie ze nie moze ruszyc ni reka ni noga.

Gość gość
Przepraszam 12,47

Gość gość
barsz biały i pulpety w sosie pomidorowym masakra po takim mixie sraka murowana

Gość gość
Gosciu jezeli u was w domu sie żre a nie je to wiadomo ze sraka

Gość gość
i na co wam to życie, z*********ć od rana do nocy.

Gość gość
non stop kluchy, naleśniki,pierogi i sos pomidorowy .... nie potraficie niczego innego ugotować?

Gość gość
Jezeli ktos lubi kotlety pulpety itp. a co maja jesc suschi z biedronki czy co.a wielkie panie ktore sa tak wyrafinowane niech zra sobie co chca

Gość gość
u nas spaghetti

Gawno. Przez cały tydzień zapierdzielam więc dzisiaj robię sobie wolne.

Gość gość
ja czesto uzywam POMYSLU NA , dodaje do tego co potrzeba z przepisu, i wychodza pyszne dania, ktore z was uzywaja pomyslu na, co o tym sodzicie

Gość gość
jak można wp*****lać to g***o pomysła na tam jest sama sól

Gość gość
omijam z daleka.

Gość gość
a jak robisz pyzy, bo moje rozwalają się, za miękkie ciasto i nie wiem czy dać więcej mąki czy jajko.

Gość gość
Dziś robię rosół (zostanie na niedzielę) i naleśniki z mięsem w sosie pieczarkowym.

Gość gość
Ja mam dzie krem z pora z gorgonzola,a na drugie stek po nowojorsku i salatka z burakow,fety i rukoli

Gość gość
W koncu jakis normalny obiad a nie jak z taniego baru mlecznego

Gość gość
Ja pierdziele ale panstwo.jakie wykwintne dania.chwalicie sie niewiadomo czym z gowna wyszli i wielkie panstwo sie zrobilo

Obiad na jutro: Barszcz ukraiński lub rosół, karczek pieczony w rękawie, ziemniaki gotowane lub pieczone, sałatka z ogórków na słodko.

Gość gość
najlepsze obiady to te domowe typowe latwe i takie ktore znaja nasze babcie i mamy a te wszystkie wymyslne dania sa gowffno warte a zachodu przy nich tyle ze odechciewa sie w dodatku smakuja na nic

Autorko, pisałaś że lubisz pikantne rzeczy, to polecam pikantna pomidorową, trochę urozmaicona. Wczoraj gotowalam i została mi na dzisiaj. Robisz wywar na czym tam chcesz (ja zazwyczaj robię na skrzydelkach z kurczaka + marchewka, pietruszka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty). Dodajesz ziemniaki pokrojone w cwiartki. Na patelni podsmazasz cebule pokrojona w pióra, dodajesz łyżkę papryki ostrej i łyżkę tymianku. Dodajesz do zupy. Wyoparzasz kilka pomidorów, kroisz w kostkę i wrzucasz do zupy. To się gotuje trochę żeby smaki się połączyły, ja pod koniec dodaje jeszcze odrobine soli na cały gar zupy. co do "pomyslow na", zdarzyło mi się ze korzystałam ale odkąd jestem bardziej świadoma, to unikam. Takie przyprawy można samemu skomponować, bez dodatków glutaminianu i kilogramów soli. Smacznego ;)

Gość gość
Zrazy

Gość gość
Jasne nalesniki,kluchy,placki ziemniaczane,kirczak nafaszerowany hormonami samo zdrowie,a steki sie robi chwile i napewno krocej niz placki ziemniaczane,nie znasz sie a wypowiadasz

Gość gość
wcoraj byly krokiety z kapusta, dzis milone w sosie smietanowym z koperkiem, jutro grecka restauracja, mam ochote na musake

Gość gość
A stek tez jest miesem.zwierzeta tez sie szczepi kolezanko.najzdrowsza to tylko salata z wlasnego ogrodka

Gość gość
U mnie dzisiaj poledwica wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu,purre z selera i karmelizowana marchewka,na 1 z wczoraj krem z dyni

Gość gość
A pozatym ja nie kupuje kurczaka ani miesa w sklepie.wszystko mam swohskie.jajeczka.mleczko.twarozek.co z tego ze jesz "zdrowe" steki jak i tak zapychasz sie innymi swinstwami