Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubezpieczenie 2013

UBEZPIECZENIE zdrowotne, chorobowe POMOCY

Polecane posty

Gość ubezpieczenie 2013

Drogie mamy, mam do Was bardzo ważne pytanie. Otóż miała umowę o pracę przedłużoną do dnia porodu. W trakcie ciąży leżałam tydzień w szpitalu na patologi ciąży, później po porodzie leżałam tydzień z dzieckiem w szpitalu.... następnie jak dziecko miało 2 miesiące trafiliśmy do szpitala na 2 tygodnie, dziecko miało bardzo poważną operację kręgosłupa. (Wszystko jest już dobrze) Ja będąc na umowie u pracodawcy miałam odprowadzane podstawowe składki (nie ubezpieczałam się dodatkowo sama), później moje ubezpieczenie przejął ZUS. Bardzo proszę o pomoc - czy należy mi się jakiekolwiek odszkodowanie w takiej sytuacji ????

Gość ubezpieczenie 2013
mi lub dziecku oczywiście - teraz będziemy mieć trochę rehabilitacji i nie mam pojęcia skąd wziąć pieniądze na to, a sąsiadka powiedziała, że należy mi się odszkodowanie w takiej sytuacji od Państwa, bo przecież byłam i wciąż jestem ubezpieczona, tak samo jak dziecko, które ubezpiecza i Państwo do 18 roku życia i ojciec dziecka od siebie z pracy

Gość autorka gośc
a co niby ma ci się należeć - dostajesz kase z zus co miesiąc i tyle - jakbyś miała ubezpieczenie grupowe w jakimś innym miejscu jak pzu czy generali to tam odpowiednio do warunków ubezpieczenia byłaby kasa za szpital itd

Gość ubezpieczenie 2013
ale z tego co mi wiadomo, to przecież uszczerbek na zdrowiu jest kwalifikowany do podstawowego odszkodowania. Wiem, że nie będzie ono wynosi dużo, jak w tych dodatkowych ubezpieczeniach, ale może chociaż parę stówek... no nie wiem sama, dlatego pytam

Gość gość
ZUS wypłaca odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu powstały w wyniku wypadku. Tak to by każdy chciał odszkodowanie bo jest chory ;/

Gość gość
ale odszkodowanie od kogo? za co?

Gość gość
jakby każdemu należało się odszkodowanie za to że leżał w szpitalu to by wszystkie firmy ubezpiecz. zbankrutowały dawno. ciesz się że za operacje nie musiałas płacić.

Gość gość
Autorko skąd ty się wzięłaś ? z choinki? to że masz w zusie ubezpieczenie zdrowotne i chorobowe oznacza, że możesz własnie z tej państwowej służby zdrowia skorzystać, a w razie niezdolności do pracy zus wypłaci ci zasiłek chorobowy. Jak masz ubezpieczenie prywatne kosztów leczenia właśnie np w pzu, warcie, generali,axie itd to możesz zgłosić, że w tych dniach prezbywałaś w szpitalu i dostaniesz odszkodowanie.

Gość gość
nie widzicie że ktoś podbił temat z lutego tego roku tylko po to aby wrzucić spam reklamowy?