Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

straszny zielony katar u 2,5 latki jak sobie poradziać

Polecane posty

Gość gość

hej,moja córka od wtorku jest przeziębiona,gorączka minęła ale pozostał zielony glutowaty katar,jak zaczyna jej spływać to się krztusi i zaczyna lekko zwracać,za nic nie chce wysmarkać nosa tylko płacze i jeszcze gorzej wtedy się robi,jest ciągle zatkany,nie mogę podać jej również zadnego leku w postaci syropu bo wyczuwa,jak do tej pory używam maść majerankową i jak jej wyjdą na wierzch to można je delikatnie jak nitkę wyciągnąć,przepraszam,że tak prosto z mostu i obleśnie piszę,ale dosłownie tak jest. Do lekarza nie szłam bo gorączka minęła po 2 dniach.

Gość gość
jak to nie może podac leku na siłę i koniec

Gość gość
kup jej METAFEN ZATOKI i napewno przejdzie. Ja miałam to samo i od razu ulga

Gość gość
raz podałam zaczęła się krztusić,chcę mieć żywe dziecko a nie się znęcać podając na siłę lekarstwa,trochę nurofenu wypiła z mlekiem

Gość gość
no ale jak dziecko ma zielony katar to ma infekcję i tutaj trzeba leki podawać kobieto. Wiadomo ze dzieci nie lubią no ale jak maja wyzdrowieć.

Gość gość
a metafen to spray czy tabletki?

Gość gość
ona się wtedy krztusi i wymiotuje i się boję, że się udusi ,bo nos za chiny nie chce się odetkać a katar się ciągnie.

Gość gość
jak moja nie dawała wysmerkac to ja odciągałam tak zwanym sopelkiem można w aptece kupić. Niestety musisz to robić nawet na siłę bo jak ma zielone fluki to przejdzie na zatoki jej.

Gość gość
Bez przesady,że dziecko leku nie chce,co to znaczy?Ty jestes tutaj rodzicem,czy dziecko? Kobieto leki podaj! Krzywdę dziecku w ten sposób tylko robisz! Moje dziecko tez nie lubi brac leków,ale jak mus to mus i nie ma dyskusji. Wole zeby sobie chwile popłakało niż skończyć na antybiotyku.Na gorączkę tez leków nie podawałas?

Moj maluszek byl teraz chory mial taki katar ze charczal lekarz prywatnie przepisal mi biodacyne to sa krople do oczu ale my mielismy je dawac przez 5dni po 3 krople 3 razy dziennie do noska moj synek ma 4 miesiace tylko biodacyna jest na recepte

Gość gość
nie podawałam ponieważ miała 38 i przeszło po 2 dniach.niecałych.

Gość gość
co polecacie z apteki,ten modafen nie jest dla dzieci takich małych, a znacie coś homeopatycznego?

Gość gość
tak homeopatia na pewno wyleczy twoje dziecko puknij się w głowę.

Gość gość
Głupia babo leki dziecku podaj!

Gość gość
Homeopatycznie nie wyleczysz bakteryjnego zapalenia zatok

Gość gość
Mój syn właśnie bierze antybiotyk przez ten katar zatokowy.Schodziło mu na oskrzela.Skontroluj to u lekarza bo dziecko już może mieć oskrzela zawalone skoro piszesz że się dusi

Gość gość
a moze po inhaluj dziecko?

Gość gość
ja zakraplam mlekiem z piersi.

Gość gość
ja zakraplam mlekiem z piersi. o matko co za prymityw

Gość gość
ona sie krztusi jak ten katar taki gesty splywa do gardla,w poniedzialek do lekarza pojde z nia na pewno nie ma poza tym kaszlu czy jakiegos ciezkiego swiszacego oddechu

Gość gość
Najprawdopodobniej ma zapalenie zatok. Jezeli zapalenie ma podloze bakteryjne lekarz przepisze antybiotyk.

Gość gość
ja zakraplam mlekiem z piersi. o matko co za prymityw vvvvvv mówisz o sobie? Nie wiesz, że mleko kobiece ma właściwości antyseptyczne?

Gość gość
idź do lekarza po krople do nosa na receptę, u nas coś dostał na receptę i 3 dni i przeszło, obyło się bez antybiotyku

Gość gość
ja ściagam czyms takim jak katarek, 2 latek nie umie jeszcze wysiakac nosa.

Gość gość
jakim trzeba być prymitywem żeby dziecku leki podawać na siłę??? i jeszcze argument: to ty jestes matką! TAK! jestem i nie krzywdze swojego dziecka. Zresztą to "efekt" na chwilę.... dziecko jeszcze bardziej się boi i potem za każdym razem trzeba na siłe dawac leki. mam 3 dzieci i NIGDY nie dawałam na siłe, zawsze przekonywałam, aż do skutku, opowiastki, obiecanki, bajeczki i w końcu udało się dobrowolnie.

Gość gość
Bez przesady,że dziecko leku nie chce,co to znaczy?Ty jestes tutaj rodzicem,czy dziecko? Kobieto leki podaj! Krzywdę dziecku w ten sposób tylko robisz! Moje dziecko tez nie lubi brac leków,ale jak mus to mus i nie ma dyskusji. x jasne... krzywde to robisz ty dziecku kobieto. i wcale się nie dziwię że twoje dziecko nie lubi brać leków, to jest takie błędne koło. jak ty byś się czuła gdyby ktoś cie trzymał, wlewał ci coś do gardła i jeszcze krzyczał nad głową. To już pod znęcanie się podchodzi.

Gość gość
polecam atecortin gęsty zel na receptę. Jedna aplikacja i po bólu.

A ja polecam kupić katarek. Na poczatku pokazac co robi, traktować jako zabawę tak aby sama sobie gluty mogla odciągnąć.